Изборният експерт Димитър Димитров ще е говорител на ЦИК

https://www.24chasa.bg/novini/article/9425823 Изборният експерт Димитър Димитров ще е говорител на ЦИК Изборният експерт Димитър Димитров ще е говорител на ЦИК www.24chasa.bg
Димитър Димитров СНИМКА: Архив
Димитър Димитров СНИМКА: Архив

Политологът и изборен експерт Димитър Димитров ще е вторият говорител на Централната избирателна комисия. Той заема мястото на Александър Андреев, който бе избран за председател на ЦИК.

Така ЦИК вече има двама говорители - освен Димитров, глас на комисията е и Таня Цанева. Димитров е член на сегашния състав на ЦИК от 2019 г., когато бе номиниран от Асоциацията на политолозите у нас.

Заедно с частичния местен вот в 12 населени места на 28 февруари в Обзор пък ще гласуват на местен референдум дали да се отделят от община Несебър, реши ЦИК. Така на 28 февруари жителите на Обзор и съседните села Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Козница и Паницово ще отговарят на въпрос дали подкрепят или не отделянето им в отделна община с административен център Обзор. На заседанието на ЦИК стана ясно, че искането за местен референдум е отхвърлено от Общинския съвет в Несебър, но е насрочено от областния управител на Бургас.

По-късно днес ЦИК ще има среща със "Сиела Норма" за уточняване на детайли по предстоящото сключване на договора за доставка на 9600 машини за гласуване. На парламентарните избори на 4 април  в секциите с над 300 избиратели ще може да се гласува както с хартиена бюлетина, така и с машина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Виртуалните преживявания обаче крият и редица рискове.

Онлайн сексът измества гледането на порно

СНИМКИ: Coronavirus.bg

1733 новозаразени с коронавирус, 14,3% от тестваните, 505 излекувани за ден

От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано

От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано

Борисов инспектира пътя Монтана-Видин заедно с бившата областна координаторка на “Има такъв народ”във Видин Росица Кирова.

Борисов кани уволнената от Слави координаторка за водачка във Видин (Обзор)

РОСИНА СТАНИСЛАВОВА

“Демократична България” изтри кмета на “Красно село” след отказ да върне 7602 лв. (Обзор)

Фалстарт на делото за плажа край така наречените Летни сараи в парк "Росенец"

Фалстарт на делото за плажа в парк "Росенец"

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber