Фандъкова: РИОСВ одобри заданието за план за възстановяване на Княжевския лифт

https://www.24chasa.bg/novini/article/9425707 Фандъкова: РИОСВ одобри заданието за план за възстановяване на Княжевския лифт Фандъкова: РИОСВ одобри заданието за план за възстановяване на Княжевския лифт www.24chasa.bg
Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова

Получихме одобрение на заданието за изработване на специализиран подробен устройствен план от РИОСВ. Това е поредна стъпка в посока възстановяване на Княжевския лифт. Оттук нататък собственикът ще получи информация и така, както ежедневно заявява готовност да работи, се надявам, че ще внесе спешно за съгласуване това задание и в Агенцията по горите. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че РИОСВ се основава на становище на Агенцията по горите, че не е нужна промяна в плана за управление на Витоша и лифтът може да се възстанови в същото трасе.

"Това беше много важно, защото знаете, че имаше различни мнения. Благодаря на тримата министри, с които имахме среща - на земеделието, на околната среда и водите и на спорта, които направиха ясен план за действие. След съгласуването с Агенцията по горите главният архитект ще може да внесе заданието за специализирания устройствен план в СОС. Надявам се всички да го подкрепят, а собственикът да не обжалва", заяви столичният кмет.

Общината обаче ще продължи да работи и по още един вариант за възстановяване на лифта, при който това може да се случи по-бързо.

"Това не ни спира да работим и по план Б - технически дали е възможно лифтът да се възстанови в съществуващите стъпки. Причината е, че ако има положително становище, това ще ни позволи по-бързо да се случи възстановяването на лифта, защото няма да има нужда от изработване на специализиран план", уточни Фандъкова.

Общината възложи на независими експерти да кажат дали възстановяването на лифта в съществуващите стъпки е възможно. Собственикът на съоръженията твърди, че това не може да се реализира.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Виртуалните преживявания обаче крият и редица рискове.

Онлайн сексът измества гледането на порно

СНИМКИ: Coronavirus.bg

1733 новозаразени с коронавирус, 14,3% от тестваните, 505 излекувани за ден

От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано

От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано

Борисов инспектира пътя Монтана-Видин заедно с бившата областна координаторка на “Има такъв народ”във Видин Росица Кирова.

Борисов кани уволнената от Слави координаторка за водачка във Видин (Обзор)

РОСИНА СТАНИСЛАВОВА

“Демократична България” изтри кмета на “Красно село” след отказ да върне 7602 лв. (Обзор)

Фалстарт на делото за плажа край така наречените Летни сараи в парк "Росенец"

Фалстарт на делото за плажа в парк "Росенец"

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber