Зелевият сок на Ади и Милен - така наричат пробиотичният лечебен зелев сок, който правят Ади Цанова и съпругът й Милен Цанов, победил рака. Ади е сватбен агент, а Милен - съсобственик на кетъринг компания.
Желанието ни е да изведем този продукт на световно ниво, разказаха те по БНТ.
Доказано е от немски учени, че пробиотичният лечебен зелев сок се бори с онкологични заболявания, коментира Ади Цанова.
Френски учени са установили, че в страните, които употребяват красноцветни ферментирали зелеви храни като Корея, Китай, Германия и Австрия също, има по-малко заболявания, казва Милен.
Зелевият сок е в пъти по-силен от киселото мляко, от всички други пробиотични храни, каза още Милен Цанов.
Втасването на зелето е като гледане на домашен любимец, коментира Ади. Те двамата отглеждат зеле заради лечебните му свойства.
Киселото зеле днес е познато като един от най-големите антиоксиданти, разказва БНТ. Основното предимство на зелевия сок е значителното съдържание на аскорбинова киселина, 200 мл от напитката съдържа дневната й доза. Редовният прием благоприятства имунната система, противодейства на вирусни заболявания.
Сокът от кисело зеле оптимизира функционирането на сърцето, бъбреците и нервната система. Той нормализира кръвното налягане и облекчава мускулните спазми и всичко това, благодарение на съдържанието на този важен химичен компонент - калия.
Напитка на основа на кисело зеле ще бъде полезна при бронхиална астма, смята се, че течността има антихистаминови свойства и намалява алергичните реакции. Помага срещу бронхит, както и при ракови заболявания.
Зелето е сред редицата на кръстоцветните, където е келът, броколите и много други зеленолистни и зелени зеленчуци, които се борят с онкоболестите.