От 4 февруари в училище ще се върнат учениците от 7-ми, 8-ми и 12-и клас, но то ще е с редуване (Видео, обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9421749 От 4 февруари в училище ще се върнат учениците от 7-ми, 8-ми и 12-и клас, но то ще е с редуване (Видео, обновена) От 4 февруари в училище ще се върнат учениците от 7-ми, 8-ми и 12-и клас, но то ще е с редуване (Видео, обновена) www.24chasa.bg
От 4 февруари в училище ще се върнат учениците от 7-ми, 8-ми и 12-и клас, но то ще е с редуване (Видео, обновена)

Към момента имаме съгласие, че част от класовете - вероятно седми, осми и 12-и клас, ще се върнат за присъствено обучение в училищата от 4 февруари. Това ще стане при вариант на редуването на учениците, тъй като някои ученици не са били повече от 12 седмици в училищата, а учат онлайн. Това каза пред журналисти заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова след среща в Министерството на здравеопазването с представители на МОН, на работодателските и на синдикалните организации в образованието.

Важно е, че няма да се започне с всички класове от пети до 12-и клас присъственото обучение, но вероятно ще се започне с 12-и, седми и осми клас от 4 февруари.

Окончателното решение ще се вземе през следващата седмица, но с голямата уговорка, че всичко ще зависи от развитието на епидемичната ситуация в страната, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Темата за ваксинирането на учителите е изключително важна, те са втората приоритетна група и тази тема беше обсъждана на днешната среща в Министерството на здравеопазването, каза още Михайлова.

Тя уточни, че ваксинацията на учителите в страната няма да започне едновременно, а ще започне там, където е приключила първата фаза на ваксинирането, но в рамките на определени дни. Очакваме в началото на февруари да е започнало ваксинирането на учителите навсякъде, поясни зам.-министърката на образованието, цитирана от БТА.

За ваксинирането на учителите от МОН ще очакват съдействие от регионалните здравни инспекции, като то ще се осъществява с подкрепата на регионалните управления на образованието. Много е важно всички учители, които са се записали за ваксинирането, да са с точните си данни и ще са направи актуализация на списъците, съобщи Михайлова.

В системата на училищното образование има около 91 000 педагогически специалисти и 35 000 непедагогически персонал.

Списъците с учителите, които желаят да се ваксинират, ще се актуализират. Към момента имаме обработени данни за 21% желаещи, но процентът нараства, защото списъците са отворени, заяви още Михайлова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Граничният пункт "Кулата-Промахон''

Край на опашките на "Кулата"

Медик подготвя ваксина на “АстраЗенека”

Столични болници подновяват "зелените коридори" за ваксинация

Бойко Борисов

Борисов: Преговаряме с Германия и Франция за ваксини назаем

Доц. Ангел Кунчев

Ангел Кунчев: Има риск чакащите на опашка да не стигнат до ваксина

52 професионални направления: Доходи и кариери

52 професионални направления: Доходи и кариери

Ирена Димова е водач на ПП ГЕРБ-Монтана

Ирена Димова е водач на ПП ГЕРБ-Монтана за парламентарния вот

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber