Христо Иванов отговори на Сечкова като политик, не като съпруг

https://www.24chasa.bg/novini/article/9421497 Христо Иванов отговори на Сечкова като политик, не като съпруг Христо Иванов отговори на Сечкова като политик, не като съпруг www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов написа пост във фейсбук в отговор на отвореното писмо, изпратено от бизнесдамата Виолета Сечкова до съпругата на Иванов Йорданка Иванова.

Поводът Сечкова, която преди седмица стана почетен консул на Южна Корея в Пловдив, да напише писмото, са спекулации от страна на политика, че назначението й е свързано със скандала със снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов.

Виолета Сечкова Снимка: Личен архив
Виолета Сечкова Снимка: Личен архив

С леки намеци във фейсбук партийният лидер обвърза назначението на Сечкова със скандала “Мата Хари”, в който по твърдения на Бойко Борисов жена е инсценирала и снимала в негово отсъствие нарочно поставени златни кюлчета и пачки с евро в нощните шкафчета на държавната вила в “Бояна”, в която живее премиерът.

В отговор Виолета Сечкова попита жената на Христо Иванов: Възможно ли е мъж да постъпва непочтено и да е достоен политик?

Сечкова написа "Отворено писмо от една възмутена жена, майка и съпруга до всички български майки и съпруги и в частност до г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов, председател на “Да, България”."

"На 13.01.2021г. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка.
Председателят на “Да, България” си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми... Според Вас възможно ли е един мъж да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик? Деянието на Христо Иванов по мое мнение е позор за един съпруг и баща. Днес съм аз. Утре може да сте Вие - може да е всяка майка и жена", написа Сечкова.

Христо Иванов продължи кореспонденцията във фейсбук. 

„Мой фейсбук статус е станал повод за отворено писмо на г-жа Виолета Сечкова. От всички възможни начини да реагирам, ще го направя с максималната сериозност, която темата всъщност изисква. Има въпроси, които не могат да не бъдат задавани и теми, които не могат да бъдат оставяни да заглъхнат. Колкото и да са нелицеприятни понякога, да засягат лични животи, да имат несигурни основания…“, започва статусът на Иванов.

Той подчертава, че винаги се е старал да задава въпроси - и като гражданин, и като министър - и счита, че е негово задължение да го правя като политик. Какви въпроси? За КТБ, за записите от скандала Яневгейт, за "записите и снимките от премиерската вила и особено ключовият - коя е така наречената от Борисов “Мата Хари”.

„На пръв поглед това са въпроси, които касаят живота и биографиите на различни хора. В дълбочина, обаче, става дума за това как се управлява България и особено за модела „Борисов”.

"На практика ние живеем в режим на изключително висока концентрация на лична и безконтролна власт в ръцете на Бойко Борисов, около когото има нещо като неформален султански двор, с фаворити и фаворитки (по собствените му признания пред чуждата преса), лобита, приятелски кръгове", смята Христо Иванов.

После той прави разграничение между "човешкия план" и политическата гледна точка. "В човешки план, аз разбирам реакцията на засегнатите и на онези, на които не им харесва задаването на един или друг въпрос или фокусирането върху една или друга персона от кръговете около Борисов. Но тук не става дума за жени и мъже, майки и бащи, съпрузи и съпруги. Става дума за хора, които съзнателно са избрали да бъдат част от султанския двор, да го обслужват и да се ползват от облагите му."

Христо Иванов завършва с обосновка защо Борисов трябва да каже коя е "Мата Хари", но така и не казва нищо по въпроса на Сечкова към съпругата му: "Одобрявате ли, когато политици, в частност съпругът Ви, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство на една майка." 

"И, да, докато Борисов не излезе и не назове ясно коя е „Мата Хари” и докато нямаме прокуратура, която може да я разпита обективно за това как точно са се появили тези пари и злато в нощното му шкафче и откъде, този въпрос трябва да бъде задаван по всеки повод и на всеки, който може да има някакво отношение към него, пише Христо Иванов и завършва с: "Аз нямам проблем да разкажа на синовете си защо съм задавал тези въпроси, но не знам как бих обяснявал мълчанието си“.

Междувременно Христина Бобокова, която е сочена за участничка в скандала "Мата Хари", но няма потвърждение, написа в Инстаграм:

"Благодаря на всички, които се вълнуват от семейството ми и ентусиазирано отразяват нашата взаимна отдаденост, обич, щастие и сплотеност! Когато човек е млад лесно различава доброто от злото. С годините нещата се усложняват, а героите се преплитат, вятърът става по-силен и винаги в лицето! Декларации и писма не са нужни, а интелигентността винаги върви с добро чувството за хумор. По-мъдрите ще разберат думите ми."

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

В големите секции на 4 април ще може да се гласува и с машина.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

В 9400 секции на 4 април ще се гласува и с машини

Стартът на експерта Горанов е при Костов, успехът и оставката при Борисов, бъдещето си е негово

Стартът на експерта Горанов е при Костов, успехът и оставката при Борисов, бъдещето си е негово

Проф. Костадин Ангелов СНИМКА: МС

Проф. Ангелов: Маски и на открито в 8 области с най-много болни

Любимите жени на Бербатов. Снимка Фейсбук/Димитър Бербатов

Бербатов: Късметлия съм да имам 3 жени у дома

Буйстващият в самолета индиец се лекувал в психиатрия след загуба на близък (Видео)

Буйстващият в самолета индиец се лекувал в психиатрия след загуба на близък (Видео)

Как създателят на ВМА спаси 30-годишна родилка от смъртта

Как създателят на ВМА спаси 30-годишна родилка от смъртта

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber