Учители благодарят на Борисов: Никога не е имало толкова средства за образование

https://www.24chasa.bg/novini/article/9417389 Учители благодарят на Борисов: Никога не е имало толкова средства за образование Учители благодарят на Борисов: Никога не е имало толкова средства за образование www.24chasa.bg
Премиерът Борисов посети ОУ "Христо Ботев" в Дъбница и се срещна с учители СНИМКА: Фейсбук
Премиерът Борисов посети ОУ "Христо Ботев" в Дъбница и се срещна с учители СНИМКА: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов посети училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Брезница.

Заедно с него бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на село Брезница и директорът на учебното заведение.

Премиерът се запозна с педагогическия екип на училището.

В училището се работи по изграждане на физкултурна площадка и вече е изграден физкултурен салон. Училището е оборудвано и модернизирано с над 600 000 лева, осигурени от правителството и от собствени средства.

От ръководството изтъкнаха, че толкова средства за образование, колкото се отпускат през последните години, никога не е имало и това е изключително мотивиращо за учителите. Премиерът добави, че ще бъде потърсена възможност да се подпомогне с дофинансиране и детската градина в Брезница, която е посещавана от над 230 деца.

После Борисов разгледа и обновена църква и джамия.

Министър-председателят се срещна и с учители в Дъбница, където инспектира нова постройка за 228 хил. лева, финансирана от Министерството на образованието.

ОУ "Христо Ботев" в Дъбница е пример за етническа толерантност. Тук и преподавателите, и учениците са от различни етноси, но живеят в разбирателство. Вярвам, че именно образованието е един от начините за запазването на етническия мир у нас. Затова и всеки ден сме сред хората и откриваме нови или ремонтирани училища, физкултурни салони и спортни площадки. Близо 1 млрд. лв. сме вложили в образователната инфраструктура. Нашите опоненти са силни само на "жълтите павета". Ако дойдат тук, никой няма да ги познае, защото нищо не са направили за хората, написа във фейсбук премиерът.

Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, за да бъдат осигурени шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си и да не им тежат раниците, каза премиерът.

Когато имаш образование, никой не може да те излъже, допълни Борисов.

Нови дъски, нов под, нови дограми, осветление, а сега и разходите ви за отопление са по-малко, отбеляза Борисов, докато разглеждаше обновените класни стаи. Управата на училището акцентира и върху спечеления проект по линия на Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, който учебното заведение ще стартира следващата седмица. Чрез националната програма училищата кандидатстват, за да получат финансиране за изграждане на центрове за природни науки.

Премиерът разгледа и новия корпус на училището, за което правителството осигури над 200 000 лв. Училището, в което се обучават 150 деца до 10 клас, получи и близо 50 000 лв. за оборудване на кабинети по природни науки по програма на Министерството на образованието и науката.

Борисов посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

Правителството ще помогне за изграждането физкултурния салон към училището в Хаджидимово. В този район населението е смесено, има мюсюлмани и християни, има джамии и църкви. Единственият начин да се поддържат хората, е да има училища, детски градини, модерна среда. Грижим се и за спорта. Тогава и подрастващото поколение ще е толерантно, написа по-късно премиерът във фейсбук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Граничният пункт "Кулата-Промахон''

Край на опашките на "Кулата"

Медик подготвя ваксина на “АстраЗенека”

Столични болници подновяват "зелените коридори" за ваксинация

Бойко Борисов

Борисов: Преговаряме с Германия и Франция за ваксини назаем

Доц. Ангел Кунчев

Ангел Кунчев: Има риск чакащите на опашка да не стигнат до ваксина

52 професионални направления: Доходи и кариери

52 професионални направления: Доходи и кариери

Ирена Димова е водач на ПП ГЕРБ-Монтана

Ирена Димова е водач на ПП ГЕРБ-Монтана за парламентарния вот

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber