Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9383192 Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите www.24chasa.bg
Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

Журналистът Ники Кънчев събира пари за сираците на лекарите, които загинаха от Ковид-19. Ето какво разказа той пред "24 часа":

Инициирах акцията "За децата на героите в бяло", воден от едно писмо до шефа на лекарския съюз д-р Иван Маджаров, написано от шефа на болницата в Разлог доктор Велев, който моли да се помогне еднократно на двете дъщери на починалия от Ковид 19, доктор Спас Радев кардилолог, ерудит. Двете дъщери, които доктор Радев остави са Теодора на 15 години и Владимира на 10 години.

Реших, че можем да обединим усилията си и да помогнем на Теди и Влади. Поинтерсувах се и разбрах, че има още поне 8 семейства на лекари, които са загубили битката с Ковид и които имат непълнолетни деца. Починали лекари, защото са били на първа линия. Защото са лекували други българи.

Поканих и организациите към които принадлежа - "Защото сме хора" с които хранехме хора през пролетта на Орлов мост и сега по Коледа в Мол София и "Благодаря ви че ви има", с които пък носим топли обяди в вече 7 софийски болници в ковидните им отделения.

Разширих търсенето си и към Асоциацията на българските медицински сестри, където също има такива деца.

Всичко това съвместно с Българския лекарски съюз. Първоначалните данни са за седем деца, на възраст между 5 и 15 години, които са загубили родител.

До 10 часа на 06.01.2021 г. са събрани 7 610 лв.

Автор на графичния знак е талантливия художник Дамян Дамянов.

Кирил Николчев от фармакомпанията "Абви" дари много пари лично той, "Куайсер фарма България" от фирмата дадоха 1000 лева и 1400 лева от служителите, също служители от DHL Enterprise Software Solutions 800 лева, имаше хора с по 100 лева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Въпроси и отговори за COVID-19

Петър Марков. Снимка Би Ти Ви

Д-р Петър Марков: Английският щам е по-смъртоносен

Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

COVID ваксина Снимка: Пиксабей

Истини и лъжи за COVID-19 и ваксината

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber