Сделката за Нова телевизия вече влезе в КЗК

https://www.24chasa.bg/novini/article/9317437 Сделката за Нова телевизия вече влезе в КЗК Сделката за Нова телевизия вече влезе в КЗК www.24chasa.bg
Сделката за Нова телевизия вече влезе в КЗК

Продажбата на Нова телевизия от компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Адванс Медиа Груп" на собственика на телекома "Виваком" - "Юнайтед Груп", вече е внесена за одобрение в КЗК.

За сделката "24 часа" писа още в четвъртък, а в понеделник искането вече е на сайта на регулатора. Тя ще се извърши чрез дружество на "Юнайтед груп" - "Юнайтед Медия". То ще придобие едноличен контрол върху „Нова Броудкастинг Груп“ и следните контролирани от „Нова Броудкастинг Груп“ предприятия:„Нет Инфо“; „Дарик нюз“; „Ви

Бокс“; „Елит Медия България“; „Радио Веселина“; „Радио Експрес“; „Витоша ФМ“; „Агенция Витоша“ и „Агенция Атлантик“.

Съвместен контрол "Юнайтед Медия" ще има върху „Файненшъл

Маркетплейс“; „Грабо Медия“ и „Атика Ева“, което издава списание "Ева". Понастоящем те са съвместно контролирани от „Нова Броудкастинг Груп“ ЕООД и трети лица.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху следните съответни продуктово-географски пазари в страната - пазар на телевизионно разпространение на едро; на разпространение на телевизионен и радио сигнал чрез наземно излъчване (радиоразпръскване); на сателитни услуги.

Неофициално източници от банковите среди посочват, че сделката е между 250 и 280 милиона евро. Сегашните ѝ собственици - братята Кирил и Георги Домусчиеви, я купиха за 185 млн. евро от шведската компания MTG (“Модърн таймс груп”) в края на февруари 2019 г. Така за две години цената на Нова телевизия е поскъпнала с около 100 милиона евро, но това е защото към нея бе прибавена и цялата онлайн група “Нетинфо”, както и още медии.

В петък от "Адванс Медиа Груп" потвърдиха информацията на "24 часа" и съобщиха официално, че се водят преговори за продажбата на телевизията. Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина, посочва се в съобщението.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Повишават се цените на основни хранителни продукти

Повишават се цените на основни хранителни продукти

От 17 май ще се кандидатства за застраховане на реколтата от винено грозде

От 17 май ще се кандидатства за застраховане на реколтата от винено грозде

Европейската комисия СНИМКА: РОЙТЕРС

Препятствия пред първите траншове от фонда за възстановяване на ЕС

Планът за 10 млрд. евро бързо в ЕК, иначе България губи пари

Планът за 10 млрд. евро бързо в ЕК, иначе България губи пари

Kaufland България въвежда иновативни каси на самообслужване

Kaufland България въвежда иновативни каси на самообслужване

Агенцията по заетостта СНИМКА: Архив

Увеличава се броят на започналите работа през март

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber