Министър Ангелов скептичен за отпадане на мерките от 21 декември (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9295704 Министър Ангелов скептичен за отпадане на мерките от 21 декември (Видео) Министър Ангелов скептичен за отпадане на мерките от 21 декември (Видео) www.24chasa.bg
Проф. Костадин Ангелов.
Проф. Костадин Ангелов.

На този етап е твърде рано да се говори за отваряне на всичко на 21 декември, скептичен е министърът на здравеопазването. Той каза това в отговор на въпрос може ли да паднат мерките още на 21 декември. По-рано през деня премиерът Бойко Борисов каза, че ще е добре за бизнеса всичко да отвори на 21-и. Рано е да се каже, защото очакваме да видим резултатите от затварянето точно в седмицата, която започва от 14-и, точно тя трябва да се анализира каза министърът. 

"Разговаряхме с премиера Борисов сутринта - от числата, които наблюдаваме, имаме готовност - това ще бъде първата мярка, готови сме да я въведем още от понеделник", обеща все пак Костадин Ангелов в отговор на въпроса за отварянето на детските градини и яслите от следващия понеделник.

Относно ступването на хора в магазините за хранителни стоки и детски играчки проф. Ангелов заяви, че е разпоредил проверки навсякъде. Съставени са необходимите актове и предписания - ако не се спазват, следва затваряне на съответните обекти.

До четвъртък директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици, съобщи още той. 

Повече от два месеца екип от здравното министерство работи заедно с вицепремиера Томислав Дончев за изработване на цялата логистика на провеждане на изброите. Те ще се проведат на указаната от президента дата (бел. ред. 28 март 2021-а). Ние ще се изработим всички изисквания са спазване на противоепидемичните мерки, каза проф. Ангелов.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Проф. Николай Витанов Кадър: Нова тв

Проф. Витанов: 5.51 пъти повече починали през октомври в сравнение с този през 2020 г.

Д-р Николай Михайлов СНИМКА: Архив

Николай Михайлов: Това е национално бедствие, ще платим всички

Президентът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

700 лева да стане минималната заплата още следващата седмица, иска КНСБ (Обзор)

В петък шефът на НЗОК проф. Петко Салчев и председателят на надзора  д-р Александър Златанов (от дясно на ляво) съобщиха за решението на касата рецепти да издават и джипитата.

Провал на безплатните лекарства от джипитата. Лекарският съюз даде касата на прокурор (Обзор)

КИРИЛ ПЕТКОВ

Ден преди Конституционният съд да се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков, той отново поиска да бъде изслушан (Обзор)

БОЙКО РАШКОВ

Втори избори ЦИК и Рашков не могат да се срещнат, но вицепремиерът не бил и канен

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber