Зоран Заев и Лиляна Павлова обсъдиха стратегически европроекти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9290344 Зоран Заев и Лиляна Павлова обсъдиха стратегически европроекти Зоран Заев и Лиляна Павлова обсъдиха стратегически европроекти www.24chasa.bg
Лиляна Павлова СНИМКА: Архив
Лиляна Павлова СНИМКА: Архив

Проекти от стратегическо значение за Република Северна Македония, сред които проектът за регионално свързване Коридор номер осем, газопроводът Гърция-Северна Македония, инвестициите в здравеопазването, опазването на околната среда и енергийната ефективност бяха основните теми на среща в петък между премиера Зоран Заев и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, съобщава агенция МИА.

В срещата участва и финансовият министър Фатмир Бесими, който заедно с премиера Заев отбеляза, че правителството търси начини за подпомагане на гражданите по време на пандемията и се подготвя за икономическото възстановяване на страната след преодоляването й.
Зоран Заев е заявил, че РСМ е силно ангажирана с европейския дневен ред. Той е посочил, че подобряването на регионалната инфраструктура ще свърже по-добре Западните Балкани и това ще даде отражение и върху по-доброто политическо сътрудничество. "Също толкова важна е и подкрепата, която получаваме, за подобряване качеството на живот на нашите граждани", каза Зоран Заев и благодари на Лиляна Павлова, съобщава БТА.

Финансовият министър Фатмир Бесими е подчертал важността на подкрепата на Европейската инвестиционна банка за националния план за икономическо развитие.

Европейската инвестиционна банка вече финансира или е готова да започне финансиране на проекти в сферата на здравната грижа, онлайн образованието, изграждането на институционален капацитет.

Регионалните и местните проекти, които ще бъдат финансирани, ще бъдат съгласувани с икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани на Европейската комисия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Реджеп Ердоган Снимка: Ройтерс

Турция е увеличила тройно производството на електроенергия за 18 години

Теменужка Петкова КАДЪР: БНТ

Петкова: Диверсификацията е мечта от години, а когато се случи, има недоверие

Подстанция “Варна Изток” снабдява с ток 40 000 домакинства.

“Енерго-Про” влага 3,2 млн. лв. във важна за Варна подстанция

Все по-рядко се намират диви прасета в районите на ловните дружинки. На авджиите ще се наложи да се пренасочат към хищници, сърни и дребен дивеч.

Само 12 200 отстреляни глигана, с 60% по-малко

Проверката на КЕВР на ноемврийските сметки за парно в София показала, че клиентите са потребявали повече.

Без нарушения в сметките за парно през ноември в София

Любомир Аламанов

Любомир Аламанов, Николай Неделчев и Максим Бехар ще следят за етиката на пиарите

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber