Дипломати от ЦИЕ дадоха висока оценка за постиженията на Китай в борбата с бедността

https://www.24chasa.bg/novini/article/9290042 Дипломати от ЦИЕ дадоха висока оценка за постиженията на Китай в борбата с бедността Дипломати от ЦИЕ дадоха висока оценка за постиженията на Китай в борбата с бедността www.24chasa.bg
Владимир Томашик

На провелото се на 3 декември заседание на Постоянния комитет на Политбюро на ЦК на ККП генералният секретар на ККП Си Дзинпин заяви, че Китай е изпълнил в срок целта си за ликвидиране на бедността.

В тази връзка дипломати от страните от Централна и Източна Европа коментираха, че ликвидирането на бедността в Китай допринася за тази кауза в световен мащаб. Това предаде Радио Китай.

Чешкият посланик в Китай Владимир Томашик заяви, че в Китай има многобройно население и изкореняването на бедността е огромен успех. „В рамките на десетина години се повишиха доходите на милиардно население, което е забележително събитие в историята на човечеството“, посочи той.

Посланикът на Албания в Китай Селим Белортая счита, че натрупаният от Китай опит за борба с бедността заслужава да бъде проучван и прилаган и в други страни.

Посланикът на Босна и Херцеговина Тарик Буквич е на мнение, че Китай не само е ликвидирал бедността в страната, но чрез съвместното изграждане на „Един пояс, един път“ помага на страните в обхвата на инициатива да ускорят своето собствено развитие и преодолеят бедността.

Временно управляващият сръбско посолство в Китай Иван Кандияс счита, че ключът за победата в борбата с бедността в Китай е ръководството на ККП.

Словашкият посланик в Китай Душан Бела заяви, че Китай полага усилия за подобряване условията на живота на социално слабите и повишаване благоденствието на всички свои граждани. Постигнатите от страната успехи в това отношение са забележителни, подчерта той.„Китайската комунистическа партия е далновидна, всеотдайна за народа и разреши трудни проблеми, с които и развити страни не могат да се справят“, посочи той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

СНИМКА: Радио Китай

Китайската ваксина срещу COVID-19 може да се обнови за два месеца

СНИМКА: Радио Китай

Китайски археолози откриха руините на два древни града в провинция Хънан

СНИМКА: Радио Китай

СЗО оцени положително предоставянето на информация от Китай за ваксините срещу COVID-19

СНИМКА: Радио Китай

МВФ предвижда 8,1% ръст на китайската икономика през 2021 г.

СНИМКА: Радио Китай

Бразилският президент благодари на Китай в Туитър за изпратените активни вещества за производството на ваксини срещу COVID-19

СНИМКА: Радио Китай

Първата хибридна ракета носител на Китай ще полети през 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber