Падна запор на Стойне Манолов за 200 бона, наложен му заради връзки с Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/9281524 Падна запор на Стойне Манолов за 200 бона, наложен му заради връзки с Божков Падна запор на Стойне Манолов за 200 бона, наложен му заради връзки с Божков www.24chasa.bg
Финансовите операции на Стойне Манолов (с бутилката в средата) се следят изкъсо от ДАНС.
Финансовите операции на Стойне Манолов (с бутилката в средата) се следят изкъсо от ДАНС.

Апелативният специализиран наказателен съд е отменил запор на 200 хил. лв., които Стойне Манолов се е опитал да изтегли от сметка на фирмата си, показа проверка на “24 часа”. Бизнесменът и собственик на футболния клуб “Царско село” е един от многото предприемачи, чиито финансови операции се следят от ДАНС заради съмнения за връзки с Васил Божков, въпреки че той отрича това.

Манолов като физическо лице и някои от компаниите му са с блокирани банкови преводи и теглене на пари в брой по Закона за мерките срещу изпиране на пари. Той обжалва в съда и някои от запорите са паднали. Последният е за 200-те хил. лв., които са блокирани в личната сметка на Манолов от началото на юли т.г. Тогава една от управителките на фирмите му Светла Божилова с пълномощно от Стойне Манолов заявила в “Търговска банка Д” теглене на крупната сума от негова лична сметка. От банката са докладвали на ДАНС заявлението, както е по закон. Тогава операцията е спряна и сумата е запорирана.

Още през лятото Стойне Манолов е обжалвал в съда, но без успех. При поредната му жалба обаче запорът пада, но с решение на втората инстанция. От него става ясно, че Манолов е дал няколко заема на акционерното дружество “СМ и партньори”, в което сам притежава контролния пакет от акциите. Доказва го с документи и преводни нареждания. А парите се озовали в личната му сметка с превод от фирмата с основание “връщане на заем”. Съдът приема още, че няма доказателства парите да са с неясен произход, а прокуратурата е имала възможност да направи пълна проверка за няколкото месеца, през които сумата е била под запор. Освен това фирмата, от която идват парите, нямала общо с бизнеса на обвиняемия хазартен бос.

Стойне Манолов се е преборил в съда да отпаднат и други два запора за много по-малка сума - по 25 хил. лв., част от които били за касови наличности в комплекс “Царско село”.

В миналото Манолов беше съдружник на Манол Велев, за покушението над когото е обвиняем Васил Божков. Манолов, както и Божков дълги години се занимаваха с хазарт в игрални зали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Петя Аврамова

Над 8 млн. лева отиват за поддръжка на републиканските пътища в Благоевград

Красимир Вълчев

Вълчев предлага откриването на Институт за научни изследвания в компютърните науки към СУ

Ивайло Данаилов

Ивайло Данаилов, издигнат от БСП, и Кирил Вълчев в надпревара за шеф на БТА

"168 часа": Филип Трифонов - Момчето си отиде огорчено

"168 часа": Филип Трифонов - Момчето си отиде огорчено

Бащата на убитите деца в Сандански се жалвал от домашно насилие от жена си

Бащата на убитите деца в Сандански се жалвал от домашно насилие от жена си

От 16 януари падат част от мерките за учениците, вижте заповедта на министър Ангелов

От 16 януари падат част от мерките за учениците, вижте заповедта на министър Ангелов

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber