Кога се прибавя пчелен мед в ракията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9272169 Кога се прибавя пчелен мед в ракията Кога се прибавя пчелен мед в ракията www.24chasa.bg
Кога се прибавя пчелен мед в ракията

Въпрос

Кога е най-добре да се прибави пчелен мед в ракията, пита Георги Великов от град Генерал Тошево.

Отговор:

При производството на ракия пчелният мед се ползва главно за подобряване на вкуса и аромата. Наред с това обаче той повишава и алкохолния градус.

Медът съдържа около 74% монозахари, при ферментацията на които се образува етилов алкохол. Грубо изчислено при ферментацията на 1 кг захар се получава 1 литър 40-градусова ракия!

Вижте целия текст тук

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Фермер

СНИМКА: Архив

Компенсации за фермерите с наводнени ниви

СНИМКА: Архив

Още 5 млн. лева се разпределят на земеделските стопани заради сушата

Сирене от краве мляко. Снимка Архив

Групите и организациите на производители ще могат да кандидатстват по нова мярка в новия период

СНИМКА: Pixabay

Над 2.8 млн. т царевица и 1.6 млн. т слънчоглед произведени 2020 г. у нас

СНИМКА: Pixabay

Пшеницата може да издържи студ до минус 20 градуса

Кога се прибавя пчелен мед в ракията

Кога се прибавя пчелен мед в ракията

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber