Кога се прибавя пчелен мед в ракията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9272169 Кога се прибавя пчелен мед в ракията Кога се прибавя пчелен мед в ракията www.24chasa.bg
Кога се прибавя пчелен мед в ракията

Въпрос

Кога е най-добре да се прибави пчелен мед в ракията, пита Георги Великов от град Генерал Тошево.

Отговор:

При производството на ракия пчелният мед се ползва главно за подобряване на вкуса и аромата. Наред с това обаче той повишава и алкохолния градус.

Медът съдържа около 74% монозахари, при ферментацията на които се образува етилов алкохол. Грубо изчислено при ферментацията на 1 кг захар се получава 1 литър 40-градусова ракия!

Вижте целия текст тук

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Фермер

 Важно е да опазите слънчогледа от сеитба до жътва

330 кг слънчоглед и 868 кг царевица от декар прибраха в Добричко

В много топли райони може да се избере и северно изложение

Как да изберем най-доброто място за малък лозов масив

До 30 септември дини и пъпеши ще се продават освен в магазините и в големите търговски вериги и в 13 преместваеми обекта по старозагорските улици.

Стара Загора влезе в сезона на дините

ХРИСТО БОЗУКОВ

Министър Бозуков: Земеделските производители трябва да се възползват от потенциала при отглеждането на лешници

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber