Бранко Цървенковски скочи срещу Заев

https://www.24chasa.bg/novini/article/9262110 Бранко Цървенковски скочи срещу Заев Бранко Цървенковски скочи срещу Заев www.24chasa.bg
Бранко Цървенковски. СНИМКА: ПЛЮСИНФО
Бранко Цървенковски. СНИМКА: ПЛЮСИНФО

Цървенковски замрази членството си в партията

Бившият президент на Р Македония и основател и дългогодишен председател на СДСМ, Бранкo Цървенковски реши да замрази своето членство в управляващата партия.

Той направи изявление по повод интервюто на премиера Зоран Заев, в което той смекчи тона към България и даде да се разбере, че може да се намери компромис.

Цървенковски определи изказването на Заев като скандално и смята, че становищата и тезите "ще предизвикат тежки и дългосрочни последици за македонски народ и македонската държава", нанесли са "огромна и непоправима вреда".

"Думите на Заев не са тези на цялото правителство, нито на цялото държавно ръководство.  Зоран Заев е председател на СДСМ и наша е задачата да намалим вредата колкото е възможно повече. Ако няма  никаква реакция, думите на Заев ще станат становище, застъпени от целия СДСМ, а бъдете убедени, че това ще има катастрофални последици за партията и което е по-лошо - за държавата.", допълва Цървенковски.

Той поощрява реакциите на отделни видни членове в медиите и социалните мрежи, но те не били достатъчни.

Бившият президент настоява да се свика Централното ръководство на СДСМ на заседание, да се препотвърдят становищата на СДСМ за македонския национален идентитет, македонския език, македонската история, характера на антифашистката борба и АСНОМ.

"Уважаеми съпартийци, до провеждането на такова заседание, аз  Бранко Цървенковски, основател и дългогодишен председател на СДСМ го замразявам своето членство в СДСМ", завършва обръщението.  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

СНИМКА: Pixabay

В Чехия разпределянето на ваксините срещу коронавируса не върви гладко

СНИМКА: Pixaabay

В първия етап на ваксинационната кампания в Румъния са ваксинирани 168 705

СНИМКА: Pixabay

Португалия: Въведената от Великобритания забрана за пътувания е абсурдна

Професор д-р на икономическите науки и Директор на Центъра по икономика и политика на Китай към Софийския университет „Св. Климент Охридски” СНИМКИ: Радио Китай

Професор Георги Чобанов: Човечеството няма друга възможност освен споделеното бъдеще!

СНИМКА: Pixabay

Училищата в Русия отворят отново врати

СНИМКА: Pixabay

Великобритания и Шотландия искат PCR тест на влизащите българи от 18.01

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber