Предлагат цената на газа от 1 декември да е 27,54 лв./MWh

https://www.24chasa.bg/novini/article/9261884 Предлагат цената на газа от 1 декември да е 27,54 лв./MWh Предлагат цената на газа от 1 декември да е 27,54 лв./MWh www.24chasa.bg
Предлагат цената на газа от 1 декември да е 27,54 лв./MWh

След извършен анализ, изготвен въз основа на представените от "Булгаргаз" ЕАД данни и документи и след направени изчисления съгласно ценовия модел, се предлага цената на природния газ от 1 декември 2020 г. да бъде в размер на 27,54 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

На открито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обсъди доклад във връзка с внесеното заявление на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена за декември, по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

От страна на заявителя "Булгаргаз" ЕАД в откритото заседание, чрез програмата за съобщения Skype, участва изпълнителният директор на обществения доставчик Николай Павлов.

Той заяви, че докладът отразява обективно информацията, свързана с образуването на цената на природния газ от 1 декември и дружеството го приема изцяло. Потвърден беше ангажиментът на "Булгаргаз" ЕАД допълнително да представи в КЕВР отчетна информация, обхващаща периода до 30.11.2020 г. включително, за пазарните индекси на европейските газови хъбове и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за ноември 2020 г. Данните ще бъдат внесени в регулатора на 1.12.2020 г., като по този начин Комисията ще разполага с цялата необходима информация, за да може същия ден да приеме окончателно решение за цената на природния газ за декември 2020 г.

Окончателното решение за утвърждаване на цената на природния газ за декември КЕВР ще вземе на закрито заседание на 1 декември.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Агенцията по заетостта СНИМКА: Архив

Започва приемът на документи по мерките 60/40 и 80/20 за 2021 г.

Отвориха офертите за надзор при строителството на Видин - Ботевград

Отвориха офертите за надзор при строителството на Видин - Ботевград

Снимка: АПИ

Отвориха офертите за първите 75,6 км от АМ „Русе - Велико Търново“

Първоначалната тарифа сега е в размер на 50% от минималната цена  на километър. СНИМКА: Николай Литов

До 3 месеца такситата увеличават първоначална такса, сметката се увеличава с лев

Курсът на британската лира се понижи СНИМКА: Pixabay

Британската лира поевтиня с около половин процент

Петя Аврамова

Разглеждат ценовите оферти за изпълнител на ремонта на Златишкия проход

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber