Комисията за икономическо сътрудничество с Турция заседава утре в Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/9254777 Комисията за икономическо сътрудничество с Турция заседава утре в Истанбул Комисията за икономическо сътрудничество с Турция заседава утре в Истанбул www.24chasa.bg
В първото заседание от работата на комисията ще вземат участие министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов (на снимката) и турският министър на търговията  Рухсар Пекджан. Снимка Архив
В първото заседание от работата на комисията ще вземат участие министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов (на снимката) и турският министър на търговията Рухсар Пекджан. Снимка Архив

Заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Турция с участието на министъра на икономиката на България и на министъра на търговията на Турция ще се състои утре (25 ноември) в Истанбул, съобщи БТА. В първото заседание от работата на комисията ще вземат участие министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов и турският министър на търговията г-жа Рухсар Пекджан.

Събитието се провежда под наслова "Турско-български бизнес и инвестиционен форум" и е под домакинството на турския Съвет за външноикономически отношения, в сътрудничество с Турско-българския делови съвет.

В дневния ред са включени за обсъждане въпроси, свързани с възможностите за бизнес и инвестиции в Турция и в България. На тях ще бъде посветен панел, в който ще направи изложение министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

В разискванията се предвижда да участват представители на инвестиционния офис към президентството на Турция, а също и отговорни представители от Българската агенция за инвестиции и от Агенцията за малките и средните предприятия в България.

Турската министърка на търговията г-жа Рухсар Пекджан ще представи търговските възможности на страната.

В програмата на форума са включени за обсъждане актуални въпроси по отделни сектори на сътрудничеството между Турция и България - автомобили, машинно инженерство, комуникации и др.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Едва с 0,1% се вдигнали цените през 2020 година

Едва с 0,1% се вдигнали цените през 2020 година

СНИМКА: Ройтерс

"Ханделсблат": САЩ налагат допълнителни санкции за "Северен поток 2"

Швейцарската МЕТ купува от "Енел" 14 вятърни парка.

Швейцарци купуват от “Енел” вятърни централи у нас

„Тимбарк България“ се включи в подпомагането на бедстващите от земетресението в Хърватска

„Тимбарк България“ се включи в подпомагането на бедстващите от земетресението в Хърватска

През 2020 година “Енерго-Про Енергийни услуги” отбеляза двоен ръст при строежа на фотоволтаични централи спрямо 2019 година.

“Енерго-Про” изгради 40 фотоволтаични централи за 2 години

"Топлофикация Перник": Работим нормално, без сериозно аварии

"Топлофикация Перник": Работим нормално, без сериозно аварии

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber