Близо 60% от хотелите отчитат спад в приходите си за октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/9254566 Близо 60% от хотелите отчитат спад в приходите си за октомври Близо 60% от хотелите отчитат спад в приходите си за октомври www.24chasa.bg
Близо 60% от хотелите отчитат спад в приходите си за октомври

През октомври 59.9 на сто от управителите на места за настаняване отчитат намаление в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 33.8 на сто посочват, че няма промяна. Данните са от последното месечното анкетно проучване на НСИ.

В краткосрочен план (през следващия един месец) 48.3 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат "до 50 на сто" от разходите за дейността със собствени средства, 26.2 на сто няма да могат да се справят сами, а 25.5 на сто от анкетираните посочват, че ще успеят "до 100 процента".

За бъдещата си активност в краткосрочен план през октомври 49.5 на сто от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност макар и с намален обем, 29.7 на сто от тях смятат да продължат да работят, 16.8 на сто предвиждат временно да преустановят дейността си, а 3.1 на сто прогнозират да я прекратят.

През октомври 51.7 на сто от анкетираните от Националния статистически институт управителите на местата за настаняване смятат да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 62.3 на сто имат намерение да намалят цената на пакетните услуги, а 48.3 на сто - на нощувката.

За наетия персонал през последния месец анкетата регистрира увеличение на ръководителите, предприели основните мерки: "платен отпуск", "неплатен отпуск", "преминаване на непълно работно време", "намаляване на възнагражденията на персонала" и "дистанционна форма на работа". Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите за пореден месец, продължават да се увеличават и достигат 27.7 на сто.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Любомир Аламанов

Любомир Аламанов, Николай Неделчев и Максим Бехар ще следят за етиката на пиарите

Министър Николова СНИМКА: Министерството на туризма

Министър Николова: Подпомагаме браншовете, които най-силно усещат пандемията

СНИМКА: Pixabay

Истанбул започва да произвежда морски таксита

БНБ Снимка: Архив

БНБ промени наредбата за номиналната стойност на банкнотите в обращение

СНИМКА: Радио Китай

Китай с рекордно висок стокообмен с чужбина за 2020 г.

СНИМКИ: Министерството на туризма

Марияна Николова: 6400 чартърни полета се очаква това лято на Летище Бургас

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber