Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак: Ще запазим най-високите стандарти в обучението

https://www.24chasa.bg/novini/article/9217467 Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак: Ще запазим най-високите стандарти в обучението Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак: Ще запазим най-високите стандарти в обучението www.24chasa.bg
Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак: Ще запазим 
най-високите стандарти в обучението

- Проф. Шекерджиева, как кризата се отразява върху учебния процес в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство?

- АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев" беше първото висше училище, което през март стартира дистанционното обучение. Горда съм, че запазихме кандидатстудентските изпити и не отстъпихме от качеството на нашите студенти. Приключихме лятната кампания със 130 % изпълнение на плана за приема, като с изпитите привлякохме най-качествените деца!

- Какви инициативи осъществихте след старта на академичната година?

- Открихме я впечатляващо на Античния театър. Събитието стана знаково за академичната общност. Оттогава не спираме с важните за академията начинания. В Русе подписах с ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев договор за сътрудничество между двете висши училища. Като съорганизатори открихме международната научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие". Изнесохме представителен концерт на пл. „Княз Александър Батенберг" в центъра на дунавския град. Участвахме силно в Нощта на учените, а Академичният оперен театър представи премиерната оперета „Ба-та-клан" на фестивала на камерната опера в НДК.

- Продължава ли академията да бъде така активна и в настоящия пандемичен период?

- Само на 20 ноември откриваме два значими научни форума: културния семинар „Непознатите" и международната научнопрактическа конференция „Управленски и маркетингови проблеми в изкуството", организирана от катедра „Теория на изкуствата". Ще проведем и националния академичен конкурс „Й. С. Бах и неговото съвремие", който за първи път ще има и теоретична секция!

Спазваме всички пандемични мерки, няма да поставим на риск здравето на студентите и преподавателите, затова събитията ще бъдат в дистанционна форма. Но целият екип сме амбицирани да не отлагаме нито едно важно за обучението на студентите събитие. Професионалното ни кредо е: каквото и да ни струва, ще запазим най-високите стандарти в обучението и ще изведем учебната година до успешен край!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Русенският университет обяви условията за кандидат-студенти

Русенският университет обяви условията за кандидат-студенти

УНСС–януарски прием магистри 2021

УНСС–януарски прием магистри 2021

Ваня Георгиева, експерт в МОН КАДЪР: БНТ

Експерт от МОН: Няма предложение за удължаване на годината

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

Проф. Галин Цоков: По 2 ч. на ден средно родителите помагат на децата с уроците онлайн

Проф. Галин Цоков: По 2 ч. на ден средно родителите помагат на децата с уроците онлайн

Красимир Вълчев ще се ваксинира

15% от преподавателите не искат да се ваксинират

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber