Фондацията на Домусчиеви дари животоспасяващ дихателен апарат

https://www.24chasa.bg/novini/article/9210582 Фондацията на Домусчиеви дари животоспасяващ дихателен апарат Фондацията на Домусчиеви дари животоспасяващ дихателен апарат www.24chasa.bg
Кремена и Кирил Домусчиеви
Кремена и Кирил Домусчиеви

Фондация “Кирил и Кремена Домусчиеви” е дарила на МБАЛ “Хигия” в Пазарджик средства за закупуване на дихателен апарат с висок дебит за кислородна терапия. Той е необходим при лечението на пациенти с коронавирусна инфекция, нуждаещи се от интензивно лечение. Това съобщиха за “24 часа” от здравното заведение.

В понеделник от болницата отправиха апел, че се нуждаят от дарения за покупката на изключително необходим дихателен апарат. Буквално няколко часа след него от фондация “Кремена и Кирил Домусчиеви” се отзовали и дарили цялата сума от 12 000 лв., колкото е стойността на апаратурата.

Дихателният апарат вече е закупен и доставен в болницата, съобщиха от “Хигия”. Ръководството и екипът на болницата поднасят своите искрени благодарности към дарителите, още повече че се касае за апаратура, която спасява човешки живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber