А1 дарява тестове на ВМА

https://www.24chasa.bg/novini/article/9210057 А1 дарява тестове на ВМА А1 дарява тестове на ВМА www.24chasa.bg
А1 дарява тестове на ВМА

Преди дни телекомът подпомогна други три ключови болници със средства да набират доброволци

А1 продължава дарителската си кампания, с която подкрепя обществото в борбата с продължаващата пандемия от COVID-19. От телекома обявиха, че дарявdт над 3300 теста за антитела на Военномедицинска академия (ВМА). Преди дни А1 подкрепи финансово УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛ „Св. Анна“ за набирането на доброволци – лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията на болниците,

„От началото на пандемията в България се разгърна безпрецедентна дарителска кампания. Много компании и граждани се включиха в подкрепа на екипите в момент на тежки изпитания. Затова използвам всеки удобен момент, за да изкажа нашата признателност към всички, които го направиха. Защото за дарителството трябва да се говори, за да бъдат стимулирани добрите примери. Благодаря на А1 - лично на г-н Димитров, както и на целия екип на компанията.“ - заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

„Ние подкрепяме здравната система у нас и ще продължаваме да го правим - както финансово, така и материално, в тази безпрецедентна за всички обстановка. В момента обществото, правителството и бизнесът имат обща цел – да се справим заедно със ситуацията. Всяка помощ е от значение и се надявам, че нашият пример ще бъде последван от останалите компании в страната.“ – обясни Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.

Тестовете, които А1 ще закупи за болницата, са от типа бързи комбинирани антигенни тестове, които служат за детекция и разграничаване на SARS-CoV-2 антигените от другите грипни вируси. Изборът на този тип тестове за дарението е съгласуван с ръководството на ВМА, а закупените тестове са необходими на болницата, за да продължи нормалният процес на диагностика.

Дарителската кампания на А1 в борбата срещу COVID-19 стартира още при обявяването на извънредното положение в България през март тази година. Компанията подпомогна четири лечебни заведения с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата на УМБАЛ „Александровска“ и още три апарата на болници в Монтана, Добрич и Силистра.

През цялото време от тогава досега от телекома препоръчват на своите клиенти да използват дигиталните канали за обслужване, като по този начин ограничат рисковете за заразяване с COVID-19. С последното си дарение от А1 демонстрират продължаващия си ангажимент към борбата с опасния коронавирус и подкрепата на здравната система в страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber