Васил Грудев: Днес преведохме 24,3 млн. лв. на 6000 животновъди

https://www.24chasa.bg/novini/article/9185445 Васил Грудев: Днес преведохме 24,3 млн. лв. на 6000 животновъди Васил Грудев: Днес преведохме 24,3 млн. лв. на 6000 животновъди www.24chasa.bg
Васил Грудев СНИМКА: Ивона Величкова
Васил Грудев СНИМКА: Ивона Величкова

Фонд "Земеделие предлага субсидията по Програмата за развитие на селските райони да стане 25 вместо 50%

Днес наредихме превод на 24,3 млн. лв. за 6000 животновъди - овцевъди и козевъди. Това съобщи директорът на фонд "Земеделие" Васил Грудев на церемонията по награждаването на "Агробизнесмен на годината", организиран от в. "Български фермер". Парите ще бъдат по банкови сметки на фермерите утре. Грудев припомни, че вече са платени и 73 млн. лв. извънредна помощ за 33 000 стопани. По схемите на директните плащания тази година има допълнително и 140 млн. лв.

Шефът на фонд "Земеделие" представи пред земеделците и предложение за намаляване на субсидията по проектите през следващия програмен период, за да могат да бъдат финансирани повече реални проекти. Сега субсидията по повечето мерки на Програмата за развитие на селските райони е 50%, а идеята е да стане 25 на сто и още толкова да е кредитиране от фонд "Земеделие".

Това е въпрос на дискусия, не е решено, без подкрепа на бранша няма да го осъществим, уточни Грудев. В момента над половината от подадените проекти не се осъществявали, защото банките не финансирали проекти, които са направени само заради субсидията.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Фермер

В много топли райони може да се избере и северно изложение

Как да изберем най-доброто място за малък лозов масив

До 30 септември дини и пъпеши ще се продават освен в магазините и в големите търговски вериги и в 13 преместваеми обекта по старозагорските улици.

Стара Загора влезе в сезона на дините

ХРИСТО БОЗУКОВ

Министър Бозуков: Земеделските производители трябва да се възползват от потенциала при отглеждането на лешници

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber