Заведенията в София с най-късен вечерен час (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9173799 Заведенията в София с най-късен вечерен час (Обзор) Заведенията в София с най-късен вечерен час (Обзор) www.24chasa.bg
Снимка Архив
Снимка Архив

Заведенията в София се оказаха с най-късен вечерен час. Ресторанти и барове ще работят до 23,30 часа съгласно заповедта на министъра на здравеопазването до 12 ноември. “Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и столичната РЗИ миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения.

Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември”, съобщи кметът Йорданка обяви Фандъкова.

Тя разяснява, че целта е “с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи”. Затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

“Тъй като една част от бранша е затворена, трябва да бъдем солидарни. Хубаво е и другите да работим с намалено работно време и да направим всичко възможно да се върнем към нормалността”, коментира председателят на асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов.

В други градове из страната обаче расторанти барове затварят с час и половина по-рано.

В Перник няма да работят дискотеки, клубове и други нощни заведения за развлечения, а ресторантите и кафенетата ще работят до 22,00 часа. Ограниченията са въведени със заповед на кмета Станислав Владимиров и са във връзка с рекордния брой заразени в страната с коронавирус и ежедневно растящия брой новозаразени.

Във всички заведения за хранене и развлечения в Шуменско трябва да се въведе работно време до 22,00 часа, както и да се създаде организация на работа, която да не допуска струпване на хора.

Решението е на Областния кризисен щаб, във връзка с трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и увеличаването на случаите на COVID-19 в региона. В заведенията трябва да се осигури и физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от шест човека на една маса.

Подобни ограничения се въведоха и в още други градове, но в нито един от тях заведенията не могата да работя до по-късен час от определение в София.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Късно в понеделник президентът Румен Радев беше в Бяла черква за 145 г. от Априлското въстание и 45-ата годишнината от обявяването и? град.

Радев подписа срещу Русия, но го спотаи и обяви министрите, докато Борисов отчита 10-те си години власт

Малко заразени през седмицата - по 780 на ден, но по жертви още сме 4-и в света (Графики)

Малко заразени през седмицата - по 780 на ден, но по жертви още сме 4-и в света (Графики)

Най-дълъг живот имат в Кърджали, най-кратък - във Видин (Графика)

Най-дълъг живот имат в Кърджали, най-кратък - във Видин (Графика)

Конституционен съд на Република България СНИМКА: Архив

Конституционният съд: Суперпрокурорът, който ще разследва главния, е извънреден. Не трябва да го има (Обзор)

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов държа заключителна реч пред съпартийците си.

СНИМКИ: ГЕРБ

ГЕРБ - Бургас бламира махането на кмета Николов като зам.-шеф (Обзор)

Кой е съветникът в сянка на цар Борис III и Петър Дънов

Кой е съветникът в сянка на цар Борис III и Петър Дънов

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber