Забрани и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9168672 Забрани и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги? Забрани и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги? www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19 бяха въведени в редица области. Сред тях са въвеждането на вечерни часове за малолетните и непълнолетните и забрана да посещават без придружител търговските центрове. На някои места у нас заведенията за хранене ще работят до точно определен час, предава БНТ.

Ето какви допълнителни мерки бяха въведени по места:

Кафенета и ресторанти в Благоевград ще работят до 21.00 ч., вечерен час в Кресна и Симитли

В Благоевград е забранено провеждането на сватби и кръщенета. Кафенетата, ресторантите и заведенията за бързо хранене могат да работят до 21.00 ч. Хората ще бъдат призовавани да спазват мерките по два пъти на ден чрез озвучителната уредба в централната част на града.

Кметът на Кресна засили мерките в общината за 14-дневен период с цел намаляване на риска от разпространение на вируса. Ограничават се посещенията в казината, като не се допускат посетители след 22.00 ч. Въвежда се и вечерен час за малолетни и непълнолетни до 20.00 ч. Заповедта е в сила до 12 ноември включително. Заведения, ресторанти и кафенета ще обслужват до полунощ.

Считано от 29 октомври кметът на Симитли въвежда допълнителни мерки - преустановява се дейността на всички пазари, базари и тържища на открито и закрито. Освен това се въвежда вечерен час за непълнолетни от 20.00 до 6.00 ч.

Забранява се работата на заведенията за хранене след 22.00 ч. Ограничава се и достъпът до сградата на общината с изключение на партерния етаж, където ще бъдат обслужвани гражданите.

В Сандански също се въвеждат временни противоепидемични мерки – отменят се всички общински мероприятия с масов характер, театрални постановки, концерти, спортни състезания, отменя се провеждането на организирани празнични събития в това число сватби и кръщенета.

Допуска се включването на граждански бракове в Ритуалната зала на Сандански при спазване на дистанция и всички противоепидемични мерки. Преустановяват се и всички репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство, всички спортни занимания на закрито.

Непълнолетните само с придружител в пловдивските молове

В Пловдив се въвежда ограничено работно време до 23.30 ч. на заведенията от типа коктейл бар и се забранява посещението на непълнолетни без придружител в моловете.

Без масови обществени мероприятия в Плевен

Кметът на Плевен издаде заповед за по-строги ограничения при събирането на хора. Преустановяват с масовите обществени мероприятия за открито и закрито, както и груповите посещения в културни институти от 29 октомври до 12 ноември.

И още – преустановяват се извънкласните дейности в езикови и други образователни центрове и занимални, преустановява се дейността на клубовете за пенсионери и хора с увреждания.

Сватбите и кръщенетата във Варна с до 10 души

Областният кризисен щаб във Варна определи по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. От 27 октомври до 10 ноември се забранява достъпът на външни лица до физкултурните салони и спортни площадки в училищата.

На сватбените ритуали, освен младоженците и длъжностните лица, ще могат да присъстват до 10 души. Същото се отнася и за кръщенетата.

В Русе - сватби и кръщенета с до 30 души

До 8 ноември се затварят нощните заведения и дискотеки в Русенско, освен това се спират масовите мероприятия на закрито и открито. Допуска се провеждането на сватби, кръщенета и семейни тържества при условие, че не се събират повече от 30 души.

На работодателите се препоръчва да прилагат дистанционна форма на работа, а ако това не е възможно, да се осигури разстояние от минимум 1,5 метра между хората, да се ползват защитни средства и да се извършва дезинфекция поне четири пъти дневно.

Пропускателен режим в магазините в Търговище

Още от края на миналата седмица в Търговище бяха въведени допълнителни мерки. Наложена е забрана за работа на всички дискотеки и увеселителни заведения.

Забранява се организирането на семейни и фирмени тържества, както и масови прояви на закрито. Въведе се и пропускателен режим в обектите от търговската мрежа. Допълнителните мерки ще бъдат в сила до 2 ноември.

Без занимания в читалищата и затворени пенсионерски клубове в Смолян

В Смолянско също са въведени допълнителни мерки за периода 28 октомври - 17 ноември. Сред тях са затваряне на пенсионерки клубове и клубове на хора с увреждания, забрана за провеждане на масови мероприятия, както и групови занимания в читалищата, самодейни изяви, като остават само индивидуалните занимания при спазени противоепидемични мерки.

Без пенсионерски клубове и в Пазарджик

С решение на Областния кризисен щаб се преустановява дейността на всички пенсионерки клубове на територията на областта. Мярката е в сила до 30 ноември.

Празненствата на закрито в Сливен са забранени

До 2 ноември в Сливен са забранени груповите празненства на закрито в това число сватби и кръщенета. Ежедневно се събира информацията от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и учители, заразени с COVID-19 или контактни лица на заболели.

При установяване на над 20% заболели и карантинирани началникът на Регионалното управление на образованието ще представи предложение пред образователния министър за преминаване към дистанционна форма на обучение за период от 10 дни.

Без тържества в Ямболско

От 28 октомври за срок от 14 дни в Ямболско се преустановява дейността на читалищата и пенсионерските клубове. Отменят се тържествата, посветени на Деня на народните будители.

Нова организация в Общината във Видин

Във Видин е въведен пропускателен режим в отдела за местни данъци и такси и информационния център на общината. Не се допуска повече от един посетител на площ от три квадратни метра.

Еднопосочно е движението на пазарите. За момента четири паралелки в две училища във Видин и една група от детска градина са под карантина заради случаи на коронавирус.

В Разград - без външни посетители в сградите, където се предоставят социални услуги

До 8 ноември с решение на Областния щаб в Разград се ограничава достъпът на външни лица в сградите, в които се предоставят социални услуги.

Преустановява се провеждането на групови празненства на закрито.

Отмениха концерта "Есенна фолклорна палитра" в Димитровград, затварят пенсионерските клубове

Допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19 се въвеждат в Община Димитровград. Временно се преустановява работата на клубовете за хората от третата възраст, на хората в неравностойно положение и специални потребности, както и тази на клуба на инвалида. В заповедта на кмета Иво Димов се посочва, че те ще са затворени от 2 ноември, понеделник.

Поради нарастващата заболеваемост на заразените от COVID-19 се отменя и провеждането на концерта "Есенна фолклорна палитра", част от програмата на Есенните музикални дни "Жул Леви'2020. Концертът трябваше да се състои на 1 ноември на пл. ‘’Поезия’’.

В Хасково също бе отменено дълго чакано културно събитие от международен характер – танцовият фестивал “Вълшебен свят’’, който трябваше да е този уикенд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

СНИМКА: Pixabay

Швеция с 17 265 новозаразени с коронавирус от петък

Швеция, чиято необичайна стратегия за борба с пандемията привлече вниманието на света, е регистрирала 17 265 нови случая на коронавирус от петък насам, показват данните на здравното министерство, цитирани от Ройтерс. Това е увеличение в сравнение с регистрираните 15 084 нови случая за същия период миналата седмица

СНИМКА: Pixabay

Рекорден брой пациенти в интензивните отделения в Румъния заради COVID-19

Румънските власти съобщиха днес за нови 7753 случая на Ковид-19 и за 196 смъртни случая, свързани с коронавирусната инфекция. В интензивни отделения са настанени 1204 пациенти в тежко състояние, обобщава данните за последното денонощие информационният сайт Зиаре. От началото на пандемията в Румъния са потвърдени 430 605 заразени

СНИМКА: Ройтерс

Рекордни 6842 нови заразени с коронавирус отчетоха в Сърбия

В Сърбия през последните 24 часа са регистрирани рекордни 6842 нови случая на коронавирус, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на сръбското здравно министерство. С новите случаи общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 133 029, съобщи БТА. През последното денонощие са починали 37 пациенти с Ковид-19

Чешкият премиер Андрей Бабиш СНИМКА: Ройтерс

Чешкият премиер иска безплатно тестване на населението за COVID-19

Чешките власти планират да проведат до Коледа всеобщо безплатно доброволно тестване на населението за коронавирус с антигенни тестове, заяви днес пред журналисти чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от Ройтерс. Чехия е една от най-тежко засегнатите страни в Европа от втората вълна на пандемията, но случаите на COVID-19 бележат спад след седмици

СНИМКА: Pixabay

Полицията в Германия спря погребение с 400 присъстващи

Полицията в германския град Бремен съобщи днес, че вчера е спряла погребение, на което са присъствали около 400 души, заради нарушаване на правилата, свързани с коронавируса, предаде ДПА. "Позволеният общ брой присъстващи на събития беше значително превишен", каза полицейска говорителка. Полицията се обърнала към главата на семейството

СНИМКА: Pixabay

Хелзинки затваря гимназиите и забранява обществени събития заради COVID-19

Финландската столица, до голяма степен пощадена досега от пандемията от КОВИД-19, ще въведе нови много строги ограничителни мерки заради скок в случаите на зараза, съобщи днес кметът на града, цитиран от Франс прес. Гимназиите, библиотеките и плувните басейни в Хелзинки ще бъдат затворени, а обществените събития - напълно забранени заради

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Коронавирус

СНИМКА: Ройтерс

Швеция ограничи събирането на хора на обществени места

Ограничаване на събирането на хора в Швеция до не повече от 8 души влезе днес в сила като част от усилията за забавяне на резкия скок в случаите на коронавирус, предаде ДПА. След протести, беше направено изключение за присъствие на погребение, където могат да се събират до 20 души. Предишното ограничаване на публични събирания - демонстрации

Проби за COVID-19 СНИМКА: Ройтерс

77 нови с коронавирус в Пазарджишко, трима са починали

77 са новите случаи на заразени с COVID-19 в пазарджишка област, съобщиха от РЗИ. С положителни проби са 38 жени и 39 мъже на възраст от 20 до 79 години. Сред тях са акушерка от МБАЛ-Пазарджик и учител от СУ" Климент Охридски" в Пещера. В училището и болницата се предприемат предписаните противоепидемични мерки

Медик, на когото поставят ваксината "Спутник V" в болница в град Твер, Русия
СНИМКА: Ройтерс

Руската ваксина "Спутник V" е над 95% ефективна

Руската ваксина "Спутник V" е над 95% ефективна, предава РИА Новости. Вторият междинен анализ на данните от клиничното изследване на ваксината срещу COVID-19 "Спутник V" показаха, че препаратът е ефективен на 91,4% на 28-ия ден от поставянето му и е над 95% ефективен на 42-ия ден от ваксинирането, се казва в официалния акаунт в Туитър на руската

СНИМКА: Pixabay

Швейцария с по-мек подход в борбата с коронавируса

Швейцария е не само една от най-богатите страни в Европа, с една от най-добрите здравни системи. Тя е и с едно от най-високите равнища на заболеваемост и смъртност от COVID-19 в региона. Въпреки това много хора продължават да ядат и пият в ресторанти и барове, да пазаруват на оживени пазари, да се потят във фитнес центровете и да залагат в

Италианският премиер Джузепе Конте СНИМКА: Ройтерс

Конте към италианците: Не ходете на ски по Рождество

Швейцария е не само една от най-богатите страни в Европа, с една от най-добрите здравни системи. Тя е и с едно от най-високите равнища на заболеваемост и смъртност от COVID-19 в региона. Въпреки това много хора продължават да ядат и пият в ресторанти и барове, да пазаруват на оживени пазари, да се потят във фитнес центровете и да залагат в

Турското здравно министерство е изготвило речник на най-използваните думи във връзка с COVID-19

Турция изготви речник на COVID

Турското здравно министерство е изготвило речник на най-използваните думи във връзка с COVID-19, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер. В речника, публикуван на сайта на министерството, може да се провери значението на думи като "антитела", "асимптоматичен", "интубация", "екстубация" и "филиация" /проследяване на контактните лица/

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber