119-о училище в София се готви за онлайн уроци на гимназистите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9157815 119-о училище в София се готви за онлайн уроци на гимназистите 119-о училище в София се готви за онлайн уроци на гимназистите www.24chasa.bg
Диян Стаматов - директор на 119 СОУ "Академик Михаил Арнаудов"
Диян Стаматов - директор на 119 СОУ "Академик Михаил Арнаудов"

Директорът на 119 СОУ "Академик Михаил Арнаудов" - Диян Стаматов, няма да чака евентуално решение на общинския кризисен щаб за преминаване на гимназистите от столицата на дистанционно обучение. Диян  вече е задействал процедурата за преминаване в дистанционно обучение в неговото училище, според заповедта на МОН, която бе разпространена по-рано днес, пише dariknews.bg.

По думите му не би отнело повече от 48 часа да се задвижи процедурата и дадено училище да мине на онлайн обучение.

По негово мнение решение за преминаване към дистанционно обучение в гимназиалния етап може да се вземе от общинския щаб.

„Аз самият смятам, че в момента би могло да се вземе като решение от общинския щаб. Но дори това да се забави, в 119-о започнахме всички стъпки за процедура по отношение на преминаване в дистанционна форма на гимназистите. Ще поискам от министъра неговото съгласие това да се случи, с оглед опазването живота и здравето на учениците, но и притеснението ми, че учителите започнаха един по един да окапват“, посочи той.

„София-град за съжаление е точно в тази зона с червения код, където има висок процент опасност от заразяване сред учители и ученици. Гимназиалният етап е първият етап, който би могъл сравнително лесно, безпроблемно и доста бързо да премине в дистанционна среда за един сравнително кратък период. Причините за моето предложение са, че това е етапът, в който учениците са най-големи и дисциплинирани и биха могли бързо да започнат в дистанционно обучение. От друга страна това са учениците, които за голямо съжаление не спазват най-активно дистанцията в училищната обстановка и това води след себе си до сериозни затруднения по отношение на превенцията от разпространяването на Ковид“, каза още Стаматов.

Той обясни и как се задейства процедурата за преминаването към дистанционно обучение.

„На пръв поглед изглежда бавно, но в действителност би отнело не повече от 48 часа, за да се случи това нещо. Нагласата на родителите може да се получи много бързо чрез електронния дневник, педагогическият съвет да се осъществи веднага, след като има становище на нагласата на родителите и съгласувана позиция на обществения съвет. Най-важното в нея остава високата степен на заболеваемост в населеното място, която за съжаление в София започна да се изкачва в критичната си посока и е разумно, според мен, превантивно, както за учениците, така и за учителите, да бъде приложено в почти всички софийски училища“, каза директорът на 119-о училище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Йончева: Допълнителните въпроси от ЕС са поредният сигнал от Брюксел

Йончева: Допълнителните въпроси от ЕС са поредният сигнал от Брюксел

Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

Нинова: Водим позитивна кампания с конкретни предложения и грижа за хората

СНИМКИ: Велислав Николов

Протест на служители от затворени бизнеси заради неполучени помощи пред МС

СНИМКА: Pixabay

14 040 дози от ваксината на "Пфайзър" срещу COVID-19 пристигат у нас утре

СНИМКА: Pixabay

Лавина уби сноубордист в Пирин

На 50 г. журналистката Димитрина Станева става монахиня и приема името сестра Ксения.

Монахинята Ксения след 15 г. в медиите: Трябва да казваме истината, без да сме съдници

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber