Втори прием по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя от 26 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/9148719 Втори прием по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя от 26 октомври Втори прием по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя от 26 октомври www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Втори прием по схемата de minimis за земеделски стопани, отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза, се отваря от 26 октомври до 10 ноември 2020 г. Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Предвиденият допълнителен бюджет е 3 790 000 лв. Средствата ще бъдат изплатени до 21 декември. Подпомогнати ще бъдат стопани, подали валидно заявление за директни плащания по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. За помощта могат да кандидатстват и земеделци със 100 процента щети от неблагоприятни климатични събития през 2020 г. върху площите, които поради тези причини не са подали заявление за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за кампания 2020 и не са били допустими по първия прием.

Ставките за подпомагане са: Картофи, лук и чесън - 150 лв./ха; Картофи (за регистрирани площи за фитосанитарен контрол в БАБХ до 31 юли 2020 г.) - 400 лв./ха; Моркови, зеле, дини и пъпеши - 150 лв./ха; Домати, краставици, корнишони и патладжан - 200 лв./ха; Пипер - 300 лв./ха; Зеленчуци - оранжерийно производство (домати, пипер и краставици) - 2000 лв./ха; Ябълки, круши, праскови/нектарини, кайсии/зарзали, череши, вишни, ягоди и малини - 250 лв./ха; Сливи и десертно грозде - 150 лв./ха; Винени лозя - 250 лв./ха; Маслодайна роза - 200 лв./ха.

От фонда припомнят, че вече са изплатени над 15 млн. лева в подкрепа на фермерите, отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза. Финансовата подкрепа има за цел да помогне на стопаните за покриване на загуби заради сушата и като облекчение заради пандемията от коронавирус (COVID-19).

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Фермер

В много топли райони може да се избере и северно изложение

Как да изберем най-доброто място за малък лозов масив

До 30 септември дини и пъпеши ще се продават освен в магазините и в големите търговски вериги и в 13 преместваеми обекта по старозагорските улици.

Стара Загора влезе в сезона на дините

ХРИСТО БОЗУКОВ

Министър Бозуков: Земеделските производители трябва да се възползват от потенциала при отглеждането на лешници

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber