Велореволюция се случва пред очите ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/9144621 Велореволюция се случва пред очите ни Велореволюция се случва пред очите ни www.24chasa.bg

Варненска фирма продава е-байкове в половин Европа, гледа и към други континенти

Oснованата преди 5 години от Галин Бонев и Александър Михайлов варненска компания “Елджой” вече продава електрически велосипеди в Австрия, Германия, Швейцария, Испания, Англия, Румъния, Полша, Дания. Тя бързо се превърна в значим иноватор на европейския пазар на електрически велосипеди във време, в което възходът на този пазар придоби размерите на истинска велореволюция. Тя протича пред очите ни и превръща това превозно средство във все по-значимо.

Галин Бонев работи преди това на висока позиция в “Петрол холдинг”, но случващото се на велосипедния пазар в европейски и световен мащаб го кара без колебание

да напусне работата си и

да увлече още трима

партньори в този бизнес

Идеята не му идва в главата изведнъж. Разказва, че офисът му е бил в центъра на морската столица и редовните задръствания са го накарали да се качи на колело. Но денивелациите в града са сериозни и първоначално слага електрическа батерия на велосипеда си. Търси вносни електрически колела, които не го задоволяват, и така лека-полека взема решение сам да организира производството на качествено возило.

“Елджой” не просто сглобява колела, а гарантира на потребителите високотехнологичен продукт, който се грижи за опазването на околната среда и осигурява бързо и комфортно придвижване”, казват от фирмата.

Един от последните им модели - “Econic One”, е електрически смарт велосипед. Той е с уникален дизайн,

ръчно сглобен, умен,

свързан и универсален

Използват се компоненти с високо качество, което позволява батерията му да издържа до 140 километра с едно зареждане, а това води до ниски разходи за поддръжка, до 10 пъти по-ниски в сравнение с други европейски марки.

Този велосипед има вграден GPS, аларма и се отключва с мобилна апликация от телефона.

Електрическите велосипеди се очаква да завземат пазара много по-бързо от електрическите автомобили. За последните все пак се изисква система от зарядни станции, които се изграждат бавно и трудно. Докато електрическите велосипеди се нуждаят от зареждане в обикновен контакт, и то недълго време.

Натрупаният вече опит на фирмата позволява да

изгради партньорства със

световни компании,

лидери в доставката на храни като Just Eat, Takeaway и Delivery Hero, чиито служители изминават по 5 милиона километра на година с нейните велосипеди. Има търговски партньори в цяла Европа и продължава да разширява присъствието си.

Всъщност целта на Галин е през следващите 5 години не само да станат най-големият производител на е-байкове, а да работят сериозно върху развойната си дейност и да увеличат многократно капацитета си. Планират аутсорсинг на част от производството, както и навлизането в държави в други континенти, в които към момента не присъстват така активно.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Големите малки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber