Литва забранява пушенето на балкони, ако поне един живущ е против

https://www.24chasa.bg/novini/article/9077207 Литва забранява пушенето на балкони, ако поне един живущ е против Литва забранява пушенето на балкони, ако поне един живущ е против www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Литовският Сейм внесе поправки в Закона за контрол върху тютюна,тютюневите и сродните изделия. Считано от 2021 г. новите разпоредби ще забранят пушенето на балконите, терасите и лоджиите, принадлежащи на индивидуални собственици в жилищните блокове, при условие че поне един живущ в сградата изрази несъгласие с това, съобщи пресслужбата на парламента.

Според приетите поправки правителството или оправомощени от него институции ще изготвят правила за прилагане на тези законови разпоредби. Информационни табели за забрана за пушене на балконите, терасите и лоджиите на жилищните блокове ще бъдат поставяни от домоуправителите, от сдружения на собствениците или от общински служители, предава БТА.

Законовите промени ще забранят също пушенето на затворени спирки на обществения транспорт, детски площадки и заведения за обществено хранене, предлагащи обслужване на открито (включително пушенето на маси на открито, покрити места за сядане на открито и други пространства на открито), с изключение на означените места за пушачи.

Ще бъде забранено също пушенето по време на спортни състезания и други прояви на открито, с изключение на специално обособени места.

Законът постановява, че собственици на сгради/апартаменти или други физически лица, които ги използват за пушене на закрито, трябва да гарантират, че пушекът не прониква, нито в помещения на други собственици, т. е. в друга сграда или апартамент, нито в други помещения на същия апартамент.

Поправките в закона бяха приети с 69 гласа "за" при 4 "против" и 7 "въздържал се".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

СНИМКА: Pixabay

Германска фирма уволни свои служители за отказ да се ваксинират срещу COVID

СНИМКА: Pixabay

Отлагат стадния имунитет в Италия за края на годината

СНИМКА: Pixabay

25-има задържани в Нидерландия след въвеждането на вечерен час

СНИМКА: Pixabay

Повечето случаи на COVID-19 в Испания след празниците - заплаха за медиците

СНИМКА: Радио Китай

Турция и Израел продължават активно с масовата ваксинация срещу COVID-19

СНИМКА: Pixabay

И в Сърбия се е появил британският щам на коронавируса

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber