Вижте какво решава кабинетът на онлайн заседанието си утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/9066093 Вижте какво решава кабинетът на онлайн заседанието си утре Вижте какво решава кабинетът на онлайн заседанието си утре www.24chasa.bg
Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка редовно правителствено заседание утре. Снимка: Фейсбук
Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка редовно правителствено заседание утре. Снимка: Фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка предстоящото утре от 10 часа редовно правителствено заседание.

Министерският съвет ще заседава при следния предварителен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНОТО БЮРО ЗА ПРАВНА ПОМОЩ.
Внася: министър-председателят

2. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА УКАЗ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ, НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЛЪЖНОСТ И УДОСТОЯВАНЕ С ВИСШЕ ОФИЦЕРСКО ЗВАНИЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩ.
Внася: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

3. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА ПЕТЬО БЛЪСКОВ С ОРДЕН „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ОГЪРЛИЕ.
Внася: министърът на културата

4. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА РЕШЕНИЕ № 236 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА СПИСЪК НА ОБЩИНСКИТЕ ПЪТИЩА.
Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

5. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2019 Г. И НА ДОКЛАДА КЪМ НЕГО, НА ГОДИШНИЯ ДОКЛАД И ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ УСТОЙЧИВОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА ЗА 2019 Г., НА ГОДИШНИЯ ОТЧЕТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ ЗА 2019 Г. И ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2019 Г.
Внася: министърът на финансите

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА ЛИВАН В РАЗМЕР НА 50 000 ЛЕВА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ЩЕТИТЕ ОТ ВЗРИВОВЕТЕ, РЕГИСТРИРАНИ НА ПРИСТАНИЩЕТО В ГРАД БЕЙРУТ.
Внася: заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

7. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИ¬ФА № 4 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г.
Внася: министърът на вътрешните работи

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА И ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
Внасят: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната
министърът на регионалното развитие и благоустройството

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА УПРАВЛЕ¬НИЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ „РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИЯ УЧАСТЪК ПЛОВДИВ - БУРГАС - ФАЗА 2", ПОЗИЦИЯ 5 „МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЖЕЛЕЗО¬ПЪТЕН УЧАСТЪК ОРИЗОВО - МИХАЙЛОВО".
Внасят: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
министърът на регионалното развитие и благоустройството

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА УПРАВЛЕ¬НИЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ „РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИЯ УЧАСТЪК ПЛОВДИВ - БУРГАС - ФАЗА 2", ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЧАСТТА, ОБОСОБЕНА В ПОЗИЦИЯ 6: „МОДЕРНИЗАЦИЯ НА УЧАСТЪК ЯМБОЛ - ЗИМНИЦА, ПРИ ГА¬РА ЗАВОЙ", ОБЩИНА „ТУНДЖА", ОБЛАСТ ЯМБОЛ.
Внасят: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
министърът на регионалното развитие и благоустройството

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА УПРАВЛЕ¬НИЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ОБЩИНА ЛО¬ВЕЧ.
Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

12. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ - ЧАСТНА СОБСТВЕ¬НОСТ, ЗА ДЪРЖАВНА НУЖДА ЗА ОБЕКТ „ИЗГРАЖДАНЕ НА ТРАСЕТО НА ЖЕ¬ЛЕЗОПЪТНАТА ЛИНИЯ И ЗА ИЗМЕСТВАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СЪЩЕС¬ТВУВАЩИ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПРО¬ЕКТ „РАЗВИТИЕ НА ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ВЪЗЕЛ СОФИЯ", УЧАСТЪК „ГАРА СО¬ФИЯ - ГАРА ВОЛУЯК", РАЗПОЛОЖЕНИ В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. ВОЛУЯК, СТО¬ЛИЧНА ОБЩИНА, ОБЛАСТ СОФИЯ.
Внасят: министърът на регионалното развитие и благоустройството
министърът на финансите

13. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА МЕМОРАНДУМ ЗА РАЗ¬БИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА МАЛКИТЕ И СРЕДНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ КЪМ МИНИСТЪРА НА ИКОНО¬МИКАТА, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА НАУКАТА, ЧЕР¬НА ГОРА.
Внася: министърът на икономиката

14. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАД ОТНОСНО ПОДПИСВАНЕТО НА АНЕКС № 3 КЪМ МЕМОРАНДУМ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИ¬КАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА И ЧЕЗ А.С, ПОДПИСАН НА 4 МАЙ 2006 Г. И ПРОЕКТ НА АНЕКС № 3.
Внася: министърът на икономиката

15. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ОКОЛНА СРЕДА, КОЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 30 СЕПТЕМВРИ И 1 ОКТОМВРИ 2020 Г. В БЕРЛИН.
Внася: министърът на околната среда и водите

16. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИ¬КА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРО¬ПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ, ПРОВЕДЕ¬НО НА 11 И 12 СЕПТЕМВРИ 2020 Г.
Внася: министърът на финансите

17. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИ¬КА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНА ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИЯ НА МИНИСТРИТЕ, ОТГОВАРЯЩИ ЗА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА (ВЪТРЕШЕН ПАЗАР И ИН¬ДУСТРИЯ), ПРОВЕДЕНА НА 18 СЕПТЕМВРИ 2020 Г.
Внася: министърът на икономиката

18. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА МОРСКИ ПЛАЖ „АСПАРУХОВО“, ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА.
Внася: заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма

19. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕД¬БАТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РЕЧНИ ИНФОРМАЦИОННИ УСЛУГИ ПО ВЪТ¬РЕШНИТЕ ВОДНИ ПЪТИЩА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПРИЕТА С ПОСТА¬НОВЛЕНИЕ № 329 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.
Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКИ: Coronavirus.bg

Отново рекорд: 1024 заразени с COVID-19, 23.24% от тестваните, 22-ма са починали за 24 часа

1024 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица при направени общо 4406 PCR теста през изминалите 24 часа. Тоест положителни са 23.24% от тестваните. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 30 527, от които активни 12 366. 210 са излекуваните през последното денонощие

 Ветко Арабаджиев

Съдът: Има опасност Ветко Арабаджиев да избяга в чужбина - остава в ареста (Обзор)

Делото за пране на пари и данъчни престъпления срещу Ветко Арабаджиев, съпругата му Маринела, сина им Вълчо и още 5 души ще продължи в съда. Това е решил Апелативният специализиран наказателен съд по протест на прокуратурата срещу решението на първата инстанция от края на юли да го прекрати и да го върне за допълнително разследване

Кучето Рая

Глобяват ветеринаря, помогнал за извеждането нелегално на кучето Рая в Норвегия

От Българската агенция по безопасност на храните са установили нарушения при работата на ветеринарния лекар от град Тервел, оформил документите на кучето Рая, която беше спасена след призив в социалните мрежи на холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам, предаде БНТ. Лекарят ще бъде глобен, а максималният размер на санкцията е 500 лв

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов СНИМКА: Архив

Вечерен час за учениците в Гоце Делчев?

Започва 24-часова работа Национален логистичен щаб Вечерен час може да бъде въведен за учениците в община Гоце Делчев като поредната мярка срещу разпространението на коронавируса. Това съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов след приключило току-що заседание на Областния кризисен щаб с участието на здравния министър проф


Иво Прокопиев има 2 седмици да премахне оградата.

След Доган и Прокопиев ще бута оградата на вилата си в Созопол или общината я събаря

В деня, когато кметът Тихомир Янакиев обяви своята заповед, “Дневник” разказва за затворените за летовници плажове на властта на “Евксиноград” След Ахмед Доган и бизнесменът Иво Прокопиев ще трябва да премахне незаконна двуметрова ограда до вилата си в Созопол, която ограничава достъпа до скалите до морето на туристите

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се срещна с кмета на Сандански Атанас Стоянов.

Болниците пълни, няма лекари, молят се за спад до 2-3 седмици (Обзор)

Днес решават дали карантината ще стане от 14 на 10 дни Отделенията за лечение на болни от коронавирус в няколко града вече са препълнени, леглата не достигат, а липсват и лекари, които да обгрижват пациентите. Най-затруднено е положението в Шумен, Бургас, Търговище и Добрич. В понеделник новодиагностицираните с вируса бяха 395-има от направени

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

СНИМКА: Pixabay

Лекарствата за редките болести без отделно перо в бюджета на касата, реши надзорът й

Лекарствата за редките болести няма да се отделят в отделно перо и за тях няма да има отделен бюджет в бюджета на здравната каса за 2021 г. Това реши надзорният съвет на НЗОК след 3-часово заседание тази вечер, съобщи шефът на надзора и зам. - здравен министър Жени Начева. На него бе обсъден за първи път проектобюджетът на каста за следващата

Наградата "Лекар на годината" спечели доц. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница, който се грижи за детското зрение

Д-р Александър Оскар е лекар на годината

На 19 октомври празнуват българските лекари. За 17-та година Българския лекарски съюз дава отличия за постижения в медицината, предаде Би Ти Ви. Наградата "Лекар на годината" спечели доц. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница, който се грижи за детското зрение

Медсестрите вече ще има свои кабинети, в които по договор с касата ще слагат инжекции и ще сменят превръзки.

20 млн. лв. дават на медсестри с кабинети за инжекции и превръзки

С близо 340 млн. лв. бюджетът на НЗОК минава 5 милиарда Скъпите лекарства да са в отделно перо, предлагаше проектобюджетът на касата, но надзорът отложи идеята най-рано за 2022 г.  20 млн. лв. ще бъдат платени на медицински сестри, акушерки, рехабилитатори и лекарски асистенти, които разкрият свои кабинети за превръзки, инжекции, нагревки и пр

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите еврейски организации в САЩ СНИМКИ: Правителствена информационна служба

Водещи US еврейски организации към Борисов: Вие сте силен съюзник на САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите еврейски организации в САЩ, която се състоя в рамките на 75-ата сесия на Общото събрание на ООН, съобщиха от правителствената информационна служба. Във фокуса на разговора бяха споделеният дневен ред на стратегическото партньорство между България и САЩ

СНИМКА: Комисията по култура и медии

Вежди Рашидов присъства на представянето на колекцията на писателя Христо Стоянов

Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите присъства тази вечер в Пловдив на представянето на личната колекция от картини на писателя Христо Стоянов. Близо 100 творби на известни наши автори са подредени в залите на пловдивския Дом на културата “Борис Христов”, съобщиха от Комисията по култура и медии

Премиерът Борисов със заместник-държавния секретар по икономическия растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крач СНИМКА: Фейсбук/Бойко Борисов

Борисов обсъди инициативата "Три морета" със зам.-държания секретар на САЩ

„Инициативата „Три морета“ се развива много бързо политически и икономически благодарение на подкрепата на САЩ и ентусиазма на страните-членки. Това показва, че има политическа воля за подобряване на условията за развитие на страните от региона.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор със заместник-държавния секретар

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber