Удобството при използване на безконтактна карта Visa

https://www.24chasa.bg/novini/article/9053761 Удобството при използване на безконтактна карта Visa Удобството при използване на безконтактна карта Visa www.24chasa.bg
Удобството при използване на безконтактна карта Visa

За хората в България, a и навсякъде по света безконтактните разплащания в магазините вече не са просто удобство, а необходимост. Visa повиши лимита на безконтактните разплащания от 50 на 100 лева и данните показват, че българските потребители го възприеха много добре. Общият размер на сумата на извършените трансакции с безконтактни карти в страната за периода април - юни 2020 г., е с почти 13% по-висок от този за първото тримесечие.

Разпространението на пандемията и последвалото я извънредно положение накараха много потребители да използват безконтактна карта за първи път. Повече от четвърт милиард трансакции в Европа бяха направени между април и юни. т.е. след увеличението лимитите на безконтактните разплащания. В България през март-април 2020 г. те нараснаха на годишна база с 14% в аптеките и дрогериите и с 9% в хранителните магазини и супермаркетите. При онлайн разплащанията също се наблюдава ръст от 100% за дрогериите и аптеките и близо 100% за хранителните магазини и супермаркетите за същия период. Също така, притежателите на карта Visa в България, които традиционно не пазаруват онлайн, но са променили поведението си и са започнали да пазаруват онлайн (т.е. не са пазарували онлайн през 14-те месеца преди март 2020 г., но са направили такава трансакция след това), са нараснали с над 30%.

Глобалният опит на Visa показва, че безконтактните разплащания носят ползи за всички участници в българската икономика. Благодарение на повишения лимит българските картодържатели имат възможност да използват банкноти и монети много по-рядко и по този начин да избегнат излагането на рискове за здравето, свързани с използването на пари в брой. В допълнение, картата никога не напуска ръката на клиента по време на трансакцията, което осигурява допълнителен контрол и сигурност за картодържателя по време на продажба.

Важно е да се отбележи, че клиентите могат да разчитат на сигурността, която Visa предлага за всички неоторизирани покупки, направени с техните безконтактни карти Visa или мобилни устройства. Visa работи в тясно сътрудничество с банките, за да предпази картодържателите от измами. Компанията не само използва усъвършенствана технология, за да провери кой използва картата, но също така използва способностите на изкуствения интелект за откриване на необичайни разплащания и предотвратяване на измами. В резултат само за миналата година бяха избегнати злоупотреби на стойност 25 милиарда щатски долара. Те се допълват от данните за нивото на измама с безконтактни карти Visa, което продължава да бъде изключително ниско.

Що се отнася до търговците, възможността да приемат безконтактни плащания при трансакции с по-висока стойност доведе до намаляване на разходите им за обработка, охрана и в резултат на загуба на пари в брой. Безконтактните разплащания също подобряват производителността на търговеца и спестяват времето за преброяване и връщане на пари в брой. По-бързата обработка означава по-малко опашки и намалява възможността за отказ от покупка.

Visa ще продължи да подобрява изживяването на българските потребителите при всекидневните им разплащанията чрез въвеждане на нови платежни продукти и решения на пазара в партньорство с български банки, небанкови и финансови институции.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Дигитални разплащания

Разплащайте се безопасно онлайн със своята карта Visa

Разплащайте се безопасно онлайн със своята карта Visa

За хората в България и в цяла Европа онлайн разплащанията вече не са просто удобство, а необходимост. Пандемията от COVID-19 ускори прехода към дигиталния свят на търговията, след като потребителите започнаха да пазаруват повече онлайн. Въпреки че повечето български потребители знаеха за предимствата на онлайн пазаруването

Удобството при използване на безконтактна карта Visa

Удобството при използване на безконтактна карта Visa

За хората в България, a и навсякъде по света безконтактните разплащания в магазините вече не са просто удобство, а необходимост. Visa повиши лимита на безконтактните разплащания от 50 на 100 лева и данните показват, че българските потребители го възприеха много добре. Общият размер на сумата на извършените трансакции с безконтактни карти в

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Дигитални разплащания

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber