15-годишен програмира приложение, с което учиш по-модерно

https://www.24chasa.bg/novini/article/9039464 15-годишен програмира приложение, с което учиш по-модерно 15-годишен програмира приложение, с което учиш по-модерно www.24chasa.bg
Участниците в BASE, след като са показали своите бизнес проекти. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

20 истории, подкрепени от Фондация "Америка за България" и разказани от в. "24 часа"

В този проект ви разказваме за Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Тя е безплатна обучителна програма, а лекторите са успешни предприемачи, които споделят своя опит и знания с участниците.

По време на курса желаещите научават как да развият своя бизнес идея или как да си измислят такава. На тях ще им бъде обяснено как да проучат пазара, да направят добра маркетингова кампания и да подредят финансите си. Обучението предлага и набор от практически лекции, които могат да се изтеглят от интернет страницата на BASE (https://baseprogram.bg/).

Ако имате идея за бизнес и искате да станете предприемач, запишете се за участие в академията BASE - Бизнес академия за стартиращи предприемачи, на https://baseprogram.bg/. От сайта може да изтеглите и безплатно учебника за лекциите.

Днес ви показваме как завърши програмата в село Антон. 

До момента през бизнес академията са преминали групи в 9 града, има 206 завършили с успешен старт на 58 нови бизнеса.

Програмата се подкрепя от Фондация “Америка за България”, която работи с различни организации в страната.

4-ма предприемачи получиха финансова помощ за нов бизнес

Да си само на 15 години и да програмирираш мобилно приложение за 1 месец. С това може да се похвали ученикът от село Антон Благой Симандов. С приложението му негови връстници могат да учат по по-модерен, технологичен и интересен начин уроците.

План за реализиране на идеята си Благой Симандов разви в Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Програмата приключи на 16 септември в Антон, като в нея участваха жители на общините Антон и Чавдар.

9 бизнес плана

останаха на финала.

Отличаваха се кабинет за психотерапия, артработилница, образователно ателие за деца с дислексия, екоферма. Учениците Димитър и Теодора показаха свой проект, насочен към още по-малките жители в село Чавдар - за развлечения с танци и творческо писане.

Наградата от 10 000 лева беше разделена между четирима от стартиращите предприемачи. Първото място бе присъдено на Петър Мутафов от с. Мирково, чиято е идеята за изграждане на къщи от типа “Активен дом”. Журито отличи на второ място Любка Тодорова от гр. Пирдоп с нейната артработилница. С паричната награда тя ще може да наеме помещение, за да я развие. 

Екофермата на Мария Томева от с. Чавдар и приложението на Благой Симандов си разделиха трето място.

А кметът на Антон Андрей Симов обяви, че с лични средства в размер на 1000 лв. ще стимулира Благой да продължи образованието си.

“Не си подценявайте

труда, ниската цена

не продава”,

обърна се към бъдещите предприемачи Надя Захариева, програмен директор във Фондация “Америка за България”. Тя бе част от журито заедно с икономическия директор на “Дънди Прешъс Металс” Цветанка Караиванова и Станимира Георгиева от “Шоколадова къща – Станимира”.

Програмата бе реализирана в Антон в партньорство с Индустриален клъстер Средногорие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Модерен оптимизъм

Нанси Шилър

Нанси Шилър: Досега сме дарили $ 100 млн. за образование, защото е решаващо за България

Целта на програмата “Следващите 10” е да достигнем до повече места в страната и да откроим добрата работа.  Искаме да се развие туризмът по река Дунав, казва президентът на фондация “Америка за България” Нанси Шилър - Г-жо Шилър, наскоро фондацията обяви нова програма - “Следващите 10”, на стойност 1 млн. лева

Участниците в BASE, след като са показали своите бизнес проекти.

СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

15-годишен програмира приложение, с което учиш по-модерно

20 истории, подкрепени от Фондация "Америка за България" и разказани от в. "24 часа" В този проект ви разказваме за Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Тя е безплатна обучителна програма, а лекторите са успешни предприемачи, които споделят своя опит и знания с участниците. По време на курса желаещите научават как да развият своя

Илия Гърков

Д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на “Дънди Прешъс Металс”: Не парите, а развитието мотивира избора на работа

20 истории, подкрепени от Фондация "Америка за България" и разказани от в. "24 часа" В този проект ви разказваме за Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Тя е безплатна обучителна програма, а лекторите са успешни предприемачи, които споделят своя опит и знания с участниците. По време на курса желаещите научават как да развият своя

МАРИЯ ЦАЧЕВА

Мария Цачева, собственик на пекарна: Ако бизнестът ти започне да фалира, ставаш и работиш по 18 часа на ден

В този проект ви разказваме за Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Тя е безплатна обучителна програма, а лекторите са успешни предприемачи, които споделят своя опит и знания с участниците. По време на курса желаещите научават как да развият своя бизнес идея или как да си измислят такава

МАРЯНА И МИЛАН ПЕТРОВИ

Маряна Петрова, производител на декоративни фигури: Имах идея, но BASE я превърна в печеливш бизнес

В този проект ви разказваме за Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Тя е безплатна обучителна програма, а лекторите са успешни предприемачи, които споделят своя опит и знания с участниците. По време на курса желаещите научават как да развият своя бизнес идея или как да си измислят такава

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Модерен оптимизъм

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber