Ангел Димитров, „Бул Фрут”: При сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме културите, които отглеждаме

https://www.24chasa.bg/novini/article/8966280 Ангел Димитров, „Бул Фрут”: При сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме културите, които отглеждаме Ангел Димитров, „Бул Фрут”: При сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме културите, които отглеждаме www.24chasa.bg
Ангел Димитров, „Бул Фрут”:
При сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме културите, които отглеждаме

Семейство Димитрови от село Ягодово обработва стопанството, което се простира на 250 декара плодородна земя

Kaufland България си партнира с български стопанства от 12 региона в страната, за да предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци. Миналата година веригата е продала 35 милиона килограма местна продукция. През 2020 г. в хипермаркети Kaufland вече има специално обособени пространства за отгледаното от родните зеленчукопроизводители. Веригата е по пътя към целта си да увеличи с 30% българските ферми, с които сключва договори за изкупуване на плодове и зеленчуци.

Една от тях е „Бул Фрут“ – стопанството на семейство Димитрови в с. Ягодово близо до Пловдив.

„Бул Фрут“ отглежда качествени плодове, зеленчуци и билки от 20 години, над 10 от които е партньор на Kaufland България. По думите на Ангел Димитров, основният двигател на семейната ферма, с развитието на партньорството с веригата се е развило и разраснало тяхното стопанство. Днес продукцията им се реализира изцяло в хипермаркети Kaufland. „Благодарение на сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме не само продукцията, но и културите, които отглеждаме. Развиваме се, имаме амбицията още да се разрастваме. В основата на успешното ни партньорство е това, че и ние, и Kaufland поставяме на първо място високото качество и не правим компромиси с него. С разбиране един към друг и високо качество вървим напред – това може да е мото на нашата съвместна работа“, казва той.

„Бул Фрут“ е въплъщение на идеала за роден български производител. Фамилия Димитрови са родом от село Ягодово и всички работят в стопанството, което се простира на 250 декара плодородна земя. Можете да видите работниците и три поколения Димитрови с тях на полето. Стремежът към най-високо качество ги мотивира да поверяват пръскането на културите и качествения контрол само на хора от семейството. „Най-доверените хора следят най-важните процеси. Да поверим отговорна работа на външен човек би ни струвало скъпо, може да доведе до загуби. Използваме само био препарати, инвестираме в най-доброто и скъпото на пазара, което да ни гарантира добра реколта,“ продължава разказа си Ангел. Едната му дъщеря е специалист по биотехнологии и проследява продукцията, а другата, с икономическо образование, е ангажирана с логистиката и административната част.

Освен че редовно зарежда хипермаркети Kaufland със свежи сезонни плодове и зеленчуци, „Бул Фрут“ е най-големият снабдител с билки на веригата в България. Осигуряването на билки с високо качество е специфичен процес, който изисква голяма отговорност. Има голямо количество брак и продукцията трябва да се следи много прецизно, затова производството на билки също е дейност, в която са ангажирани само хора от семейството.

Историята на стопанството в с. Ягодово е добра илюстрация на устойчивия начин, по който Kaufland България осъществява политиката си за предлагане на безкомпромисно качество. Политика, която веригата налага от своя старт в България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Подкрепям българското

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber