Най-големият производител на ябланска халва бе разстрелян от сина си - бесен за изневярата му

https://www.24chasa.bg/novini/article/8896757 Най-големият производител на ябланска халва бе разстрелян от сина си - бесен за изневярата му Най-големият производител на ябланска халва бе разстрелян от сина си - бесен за изневярата му www.24chasa.bg
Преди измяната баща и син живеели в обич и разбирателство.

Виктор уби баща си от упор, очакват го 15 години затвор

Когато си само на 25, а предстоят 15 години, които да преживееш зад решетки - колко ли отчайващо изглежда бъдещето?

Ами ако тази мрачна перспектива е придружена и от незаглъхващата съвест, че наказанието е за убийството на собствения ти баща, колко ли по-безнадеждно е това бъдеще?

Тези и още много други въпроси се въртят в последните дни, след като Ловешкият окръжен съд постанови присъдата на Виктор Иванов. Момчето, което хладнокръвно застреля баща си Иван Христов от упор. Кървавата трагедия се разигра на 25 февруари 2018 г. в близкото до Ябланица село Добревци.
Новината за
присъдата още
не е стигнала
до селото
Хората там са заети със собствените си проблеми и не им е до приказки за чуждото нещастие. Но те не са забравили всеобщия потрес, когато бе извършено ужасното престъпление.

Още повече че убитият не е кой да е, а най-крупният производител на прочутата ябланска халва.

Скрити в домовете си заради зимния студ, 350-те жители на селото коментирали страшната случка. Съжаленията им се люшкали ту към погубения живот на един сравнително млад мъж, ту към съсипания живот на още по-младия му син.

“Не съм контактувала с Иван Христов толкова, че да го познавам отблизо. Но той имаше добро семейство - поне така изглеждаше отстрани. Не парадираше с благосъстоянието си, бе ангажиран постоянно с бизнеса си, не бе конфликтен, съвсем нормален човек беше”, разказа сегашната кметица на Добревци Силвия Бончева.

И за Виктор не се знае много, но пък не се е чувало да е имал някакви негативни прояви, допълва Бончева и като майка разсъждава, че трябва да бъдем по-снизходителни и човечни към него независимо от постъпката му.

Но тя пренебрегва утежняващото обстоятелство, че когато трагедията се разиграва преди 2 г., младежът е 4-курсник в Академията на МВР. Докато той изучавал как да преследва престъпници, родителите му Росица и Иван Христови и по-малката му сестра живеели в Добревци. Баща му и неговият брат Милен като собственици на фирма “Богати-09” - най-голямата за производство на халва и локум, осигурявали пари за безоблачното битие на фамилията.

По-пряко с дейността бил ангажиран Иван и често се налагало да пътува, за да доставя стока на клиенти от цялата страна. Качествената продукция се харчела добре, но в семейството нещата не били розови.

Нещо в отношенията между съпрузите непоправимо се пропуквало и с годините напрежението между тях нараствало. И някак съвсем логично Иван създал връзка с друга жена, с която се запознал покрай бизнеса си в София.  

Започнал все по-често да пътува до столицата и да остава при нея. Вероятно там намирал топлината и спокойствието, които му липсвали у дома. С времето връзката се задълбочила, а
бизнесменът
щедро поел
издръжката на
любимата си
- плащал ежедневните разходи, наема за квартира, правел скъпи подаръци.

Залитането на Иван не било тайна за семейството му, пък и той не го криел - качвал снимки в социалната мрежа от щастливите си преживявания с другата жена. При това положение разривът бил неизбежен, а може би и умишлено търсен от него, за да се изнесе от фамилното жилище и да се отдели в друга къща пак в Добревци.

Виктор болезнено изживявал бащиното предателство. Гневял се, защото бил твърдо убеден, че другата жена е с баща му заради парите. Няколко пъти той и чичо му разговаряли с Иван, молейки го да прекрати връзката с нея. Бащата обаче оставал глух за думите им и не позволявал да се месят в живота му.

Недоволството на сина нараствало с всеки изминал ден, превръщало се в клокочеща ярост. И сигурно не само заради финансовото разточителство на родителя му, а по-скоро заради измяната. Виктор не можел да приеме, че той вече не им принадлежи - на майка му, сестра му и на него.

Малкото момче у него все още търсело своя баща, който по право бил само негов.

Вместо това откривал един отчужден влюбен мъж, който инатливо и грубо отстоявал правото си на собствено щастие.

Така се стигнало до фаталния 25 февруари, когато Иван за пореден път се прибрал от София - нощта изкарал при любовницата си. Бил във видимо добро настроение, но то бързо се помрачило, след като Виктор му потърсил сметка за открита неточност във фирмената тетрадка с приходи и разходи.

Какво точно са си казали баща и син, знаят само те и Господ. Няма свидетел на острите думи помежду им, но вероятно диалогът е бил гарниран с голяма доза раздразнение и от двете страни.

Ядното настроение на Виктор било подхранено и от тревога за здравословното състояние на майка му. Мислел, че за лечението ще са нужни доста пари, които Иван май нямал намерение да осигури.

Синът натикал под носа на баща си приходно-разходната тетрадка и му потърсил сметка за невписаната сума пари, което се оказало груба грешка. Това изкарало Иван извън кожата му и разговорът се развил приблизително така:

- Аз ли изкарвам тези пари и те издържам, или ти? Как си позволяваш да проверяваш разходите ми? - сетне посегнал да го удари. Не успял.
Виктор не можел за повярва, че това се случва. Опитал да обясни, че са
нужни пари
за лечението
на майка му и за издръжка на семейството.

- Няма да ви давам пари - на теб, майка ти и сестра ти. Повече няма да видите добро отношение от мен - отсякъл разгневеният Иван.

- Така ли ще я караме вече - с горчивина попитал синът.
- Да, така - троснал се бащата.

Виктор направил последен опит да обясни, че иска пак да са семейство, че не му мисли лошото, но Иван заявил, че това изобщо не го интересува.

Ако в този момент бизнесменът бе проявил малко топлота, ако бе показал загриженост, сигурно нямаше да се стигне до кървавата развръзка. Но той предпочел острия, нетърпящ възражение тон.

Смятал, че достатъчно прави за семейството си, работейки неуморно, и въобще нямал намерение да го остави без средства, но в яда си наговорил повече от необходимото.

Вероятно точно тогава дива изпепеляваща омраза е замъглила разсъдака на сина. Жестоко обиден, той изхвърчал навън, след което отишъл и взел законно притежавана ловна пушка. Грабнал я и се върнал в жилището на баща си.

Влязъл и мълчаливо насочил оръжието, а мъжът вдигнал ръце да се защити. В този момент треснал първият изстрел. От шията на Иван бликнала кръв. Екнал втори изстрел, но встрани от жертвата. После Виктор се обърнал и хлопнал вратата след себе си. всъщност завинаги затворил вратата към предишния си живот - вече нищо нямало да е както преди.

Казват, че след най-страшното престъпление поведението на курсанта било изключително хладнокръвно - такова спокойствие и незаинтересованост имало в действията му, че чак били неестествени. Сякаш не бил застрелял баща си, който му осигурявал охолство, а някаква безполезна гадина.

Когато дошли да го арестуват, безропотно приел участта си на отцеубиец, който ще бъде сурово осъден. Само помолил чичо си:
“Грижи се
за мама
и сестра ми”.
А след произнасянето на присъдата от 15 години затвор казал: “Съжалявам, искрено съжалявам за всичко!”. И има защо. Присъдата може да бъде обжалвана пред апелативния съд във Велико Търново.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Обвинен за убийство в Добрич остава в ареста

Обвинен за убийство в Добрич остава в ареста

Мъж на 23 години, обвинен за убийство в Добрич, остава в ареста, съобщи пресцентърът на Апелативния съд във Варна. Тежкото престъпление е извършено на 9 август около 17 часа близо до магазин за хранителни стоки по улица "Димитър Ковачев", където между обвиняемия Динчер А. и 43-годишния Спас С. възниква скандал

СНИМКА: Pixabay

19-годишен открадна 10 000 лева от дома на възрастен мъж

Млад мъж от Пещера е задържан за домова кражба от къща в брациговското село Равногор. В края на миналата седмица 85-годишен местен жител потърсил помощ в полицейското управление в Пещера. Обяснил, че от къщата му липсва немалка сума пари от негови спестявания по първоначални данни около 10 000 лева. На мястото бил извършен оглед и образувано

СНИМКА: Pixabay

Полска ученичка намушка с нож три деца в лицей

Полска ученичка в лицей в град Жельона Гура днес намушка с нож три деца, съобщи полицай Малгожата Барска, цитирана от РИА Новости. Тази сутрин полицията в Жельона Гура бе информирана, че в един от лицеите в града 17-годишна ученичка е нападнала с нож три други ученички. Нападателката вероятно е донесла ножа от дома си, посочи Барска

СНИМКА: Aрхив

Пиян шофьор самокатастрофира край монтанското село Ерден

Пиян шофьор е пострадал при катастрофа в монтанското село Ерден, съобщиха от полицейската дирекция в областния център. Инцидентът е станал вчера сутринта, около 8.30 часа, на републикански път III-816. Лек автомобил "Волво" В40 се е движил към село Ерден, когато внезапно водачът загубил контрол над возилото и самокатастрофирал

СНИМКА: Pixabay

19 000 лв са откраднати от каса на фирма в Доспат

19 хил. лв. са откраднати заедно с метална каса от частна фирма в Доспат . Трезорът е тежал около 15 кг и е бил заключен. В него имало 7720 евро и 3680 лв., собственост на фирмата и на управителя й. Според подадения сигнал кражбата е извършена в периода от 11.00 часа на 26.09.2020г. до 09:15ч. на 28.09.2020г

СНИМКА: Pixabay

В Хасковско задържаха мъж, превозвал над 10 кг марихуана

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 45-годишен мъж за държане с цел разпространение на 10,430 кг. марихуана за 62 580 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Мъжът с инициали В. Т. е бил уличен при проверка на лекия му автомобил в района на тир-паркинг край село Генералово, община Свиленград, вчера

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Крими

Двама ученици закопчани с трева във Варна

Двама ученици закопчани с трева във Варна

Двама варненски ученици са били задържани в рамките на специализирана полицейска операция на улица в кв. „Победа“, съобщиха от пресцентъра на МВР Варна. Акцията е от миналата седмица. Около 15:30 часа на 24.09, е извършена полицейска проверка на двама непълнолетни, 16-годишни младежи, ученици в 11 клас

В Париж разследват бивш директор на модна агенция за изнасилване на непълнолетни

В Париж разследват бивш директор на модна агенция за изнасилване на непълнолетни

Разследване за изнасилване на непълнолетни започна в Париж срещу бившия директор за Европа на модна агенция "Елит" Жерар Мари , съобщи АФП. Поводът е жалба, подадена от бивша журналистка от Би Би Си, и три сигнала от бивши манекенки, предава БТА.  Разследването е за "изнасилване и сексуална агресия, както и за изнасилване и сексуална агресия на

СНИМКА: Pixabay

Задържаха за постоянно трима за закана с убийство и хулиганство в Плевен

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на три лица: В.Б.М. на 50 години, М.Б.М. на 48 години и Б.Е.С. на 30 години. И тримата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК – закана с убийство и по чл. 325, ал

Снимка Архив

Пращат на съд 9 души и полицай за тонове незаконно разпространен тютюн

Специализираната прокуратура предаде на съд 10 лица, сред които полицай, за участие в група за незаконна преработка и разпространение на тонове нарязан тютюн. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Тютюнът е бил без надлежно разрешително и за него не е плащан дължим акциз. Сформирането на престъпното сдружение започнало през януари

Линейка и полиция на място. Снимка: Архив

Повдигат обвинение на шофьора, прегазил дете на паркинг в "Надежда"

Прокуратурата ще повдигне обвинение на шофьора, прегазил дете на паркинг в столичния търговски център в кв. "Надежда". Все още не е ясно какво точно ще е обвинението. Ще бъде поискано задържане под стража на виновния водач. Мъжът ще остане в ареста 72 часа, съобщи за NOVA адвокатът му Анна Попова. Инцидентът е станал около 13 часа вчера

"Алкотест Дрегер 7510"  Снимка: Архив

Съдят шофьор, карал с 3,24 промила алкохол в кръвта в София

Софийска районна прокуратура внесе днес за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Николай С. за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 3,24 промила. Това е установено чрез протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber