Борисов: Работи се по цялото трасе на "Балкански поток" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8857988 Борисов: Работи се по цялото трасе на "Балкански поток" (Видео) Борисов: Работи се по цялото трасе на "Балкански поток" (Видео) www.24chasa.bg
Борисов: Работи се по цялото трасе на "Балкански поток" (Видео)

„По цялото трасе на „Балкански поток“ се работи в момента. Това, което поколения десетилетия говореха, че един ден България ще бъде диверсифицирана и ще има възможност да получава и азерски, и американски, катарски, израелски и всякакъв друг газ, е факт“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реализацията на газопровода в 44-километровия участък в област Търговище. Премиерът Борисов изтъкна, че в страната продължават да се изграждат огромни инфраструктурни обекти.

По време на инспекцията изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов информира министър-председателя за напредъка по строителството на проекта. Към настоящия момент са заварени 423,31 км тръби от общо 462,07 км. Малинов отбеляза, че над 78 археологически обекта са открити по цялото трасе на „Балкански поток“, за чието запазване са осигурени 22 милиона лева. Премиерът Борисов изрази специална благодарност към археолозите за бързата им работа, която позволява довършването на строежа на газопреносната мрежа.

Борисов: Работи се по цялото трасе на

По време на инспекцията изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ също така докладва на премиера Борисов, че аварията на газопровода с Гърция вече е отстранена и е възобновено подаването на природен газ към южната ни съседка.

Борисов: Работи се по цялото трасе на

Проектът за разширението на газопреносната инфраструктура - „Балкански поток“ е приоритет на българското правителство. С неговата реализацията се цели повишаване сигурността на доставки на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което от своя страна да окаже позитивен ефект върху потребителите на природен газ.

Борисов: Работи се по цялото трасе на

"За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка", обясни премиерът.

Той добави, че диверсификацията на природен газ у нас вече е факт, след като от десетилетия се говори, че страната ни ще бъде диверсифицирана.

Десетилетия се говореше, че България ще бъде диверсифицирана и ще може да получава американски, азерски, катарски, изрелски и всякакъв друг газ. Сега това е факт. Във всички посоки се вижда българската газопреносна система, каза Борисов.

Той попита как върви ремонтът на аварията на газопровода с Гърция и му бе обяснено, че аварията е отстранена.

Владимир Малинов уточни, че аварията на 200 метра от ГКПП-то на Кулата е отстранена благодарение на екипите на „Булгартрансгаз“, като са направени 4 заварки на тръбата. По думите му постоянно на мястото са излизали подпочвени води, което допринася за трудностите.

"Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", призова министър-председателят. 

Премиерът проследи начина на поставяне на газовите тръби в земята на 44-километров участък от Балкански поток на територията на Разград и Търговище.

Работим в отличен синхрон за археологическите ценности - в този участък са от турско време. Стойността на археологическите проучвания е около 22 милиона лева, които са дадени от "Булгартрансгаз". Този обект е приключен, след два дни започваме да пренасяме тръбата в този участък, каза директорът на "Булгартрансгаз".

"Днес ще пуснем водата на хората", заяви още министър-председателят по темата за замърсяването на р. Марица край Димитровград, заради което бе спряна водата в 48 населени места. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Актуални данни за разпространението на коронавируса към 00:00ч. на 27 октомври

Нов рекорд! 6816 нови случая на COVID, жертвите са 124!

Проф. Николай Витанов Кадър: Нова тв

Проф. Витанов: 5.51 пъти повече починали през октомври в сравнение с този през 2020 г.

Д-р Николай Михайлов СНИМКА: Архив

Николай Михайлов: Това е национално бедствие, ще платим всички

Президентът на КНСБ Пламен Димитров СНИМКА: Архив

700 лева да стане минималната заплата още следващата седмица, иска КНСБ (Обзор)

В петък шефът на НЗОК проф. Петко Салчев и председателят на надзора  д-р Александър Златанов (от дясно на ляво) съобщиха за решението на касата рецепти да издават и джипитата.

Провал на безплатните лекарства от джипитата. Лекарският съюз даде касата на прокурор (Обзор)

На среща с болничните директори в четвъртък била о обсъдена и идеята за увеличение на цената на COVID пътеката, но така парите щели да се дадат по-трудно. СНИМКА: 24 ЧАСА

Вариант големите болници да вземат 100% от парите измислила здравната каса

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber