Борис Велчев: Като професор във ВТУ моля премиера да приеме ректора. Укоримо ли е?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8812647 Борис Велчев: Като професор във ВТУ моля премиера да приеме ректора. Укоримо ли е? Борис Велчев: Като професор във ВТУ моля премиера да приеме ректора. Укоримо ли е? www.24chasa.bg
Проф. Борис Велчев
Проф. Борис Велчев

Телефонният сериал в България продължи днес с пореден епизод, в който няма никаква интрига и задкулисен скандал, но поставя в главните роли отново Бойко Борисов и този път председателя на Конституционния съд Борис Велчев.

Бившият главен прокурор звъни на премиера в ролята на професор във Великотърновския университет и моли Борисов да приеме ректора проф. Христо Бонджолов.

По това време университетът се затруднява с обновяването на част от базата си и има нужда от финансиране, след като е изготвил по искане на финансовото министерство оздравителен план.

На следващия ден Бойко Борисов, който вероятно се е видял с ректора, звъни на Велчев и признава, че по-големият проблем на премиера е ректорът на УНСС в София - по това време е проф.Стати Статев. Борисов споделя в телефонния разговор с Велчев съмнението си, че поисканите от това висше училище пари отиват в строящия се хотел на ректора на УНСС в Гърция и затова премиерът е поискал Агенцията за финансов контрол да провери как се изразходват средствата, отпуснати от правителството. През април м.г. ректорът Статев иска от правителството 7,5 млн. лв., за да завърши новия корпус на УНСС, за който има 4,5 млн. лв. безвъзмездна помощ от ЕС,, той казва, че иначе университетът ще фалира. 

Борисов споменава още и познати във Велико Търново факти, че проф. Бонджолов е уволнил като преподавател във ВТУ един зам.-министър на правосъдието - членът на ВМРО Проданов, и един от членовете на студентския съвет, също привърженик на ВМРО. Очевидно коалиционните партньори са уведомили премиера за проблем с ректора във Велико Търново и Борисов споменава този казус .

Сайтът "Афера" силно се впечатлява от обръщението на Борисов ”братиньо” към Борис Велчев. "24 часа"  прослуша няколко пъти записа, в него със сигурност се чува не "братиньо", а неясна дума, която завършва на "ло" или "го", по-скоро "прати го".

Не е укоримо, че съдействам за среща на ректора на университета , в който преподавам. Не дебатираме с премиера нито съдебната система, нито работата на Конституционния съд, откровено изненадан е Борис Велчев от пуснатия телефонен разговор. Председателят на КС не може да гарантира, че записът е пълен и няма спомен за точната дата, на който е бил проведен. Вероятно е било преди повече от година.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Бойко Борисов СНИМКА: Правителствена информационна служба

Борисов: COVID-19 мутира и няма общо правило, по което да се действа (Видео)

Кристиан Николов пристига на първото заседание по делото под охрана.

Кристиан към близките на Милен Цветков: Няма да ви утеши, но съжалявам (Обзор)

От понеделник на серия съвещания при премиера Бойко Борисов се обсъжда евентуалното облекчаване на мерките.

Февруари: Връщат в училище и 5-и клас, мислят до края на месеца за ресторантите (Обзор)

15 извънпарламентарни партии, бивши приятели на БСП, уважиха поканата на Корнелия Нинова. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

15 бивши приятели се събраха с БСП, Слави не отиде (Обзор)

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Първа копка за “Козлодуй 2” с реактор от АЕЦ “Белене” най-рано след 3 години

ХРИСТО ИВАНОВ

Червените искат и съдът да гледа вота на видео, ДБ лансира своята платформа (Обзор)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber