Финансист е предложен за председател на КЕВР, ясни 8 кандидатури

https://www.24chasa.bg/novini/article/8773207 Финансист е предложен за председател на КЕВР, ясни 8 кандидатури Финансист е предложен за председател на КЕВР, ясни 8 кандидатури www.24chasa.bg
Председателят на КЕВР Иван Иванов (вдясно) и Пламен Младеновски, шеф на дирекция "Електро и топлоенергетика" . Снимка Архив
Председателят на КЕВР Иван Иванов (вдясно) и Пламен Младеновски, шеф на дирекция "Електро и топлоенергетика" . Снимка Архив СНИМКА: Снимка: Авторът

Финансист да оглави  Комисията за енергийно и водно регулиране, предлага парламентарната група на ГЕРБ. Това е Пламен Младеновски, който в момента е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика". Младеновски е роден през 1981 г. в Плевен, магистър е по финансов мениджънт от УНСС. Работил е в частния бизнес, а между 2002 - 2010 г. в САЩ в частни компании, включително на ръководни позиции. 

В КЕВР е от 2013 г., първо като експерт, след това като началник на отдел, а сега директор на дирекция. Младеновски е на 38 г., депутати от опозицията реагираха, че заради него се променя закона, който вече изисква не 10, а 5 г. стаж в енергетиката. Но пък мотивът на вносителите е КЕВР да се отвори за младите. 

Кандидатурата на ГЕРБ за сектор "Енергетика" е Евгения Харитонова, която е бивш председател на комисията, в момента е комисар в регулатора.

  Георги Добрев е третата им кандидатура, той е юрист, бил е в борда на директорите на "АЕЦ Козлодуй нови мощности",  в момента е в БЕХ.

Бивш кмет на Лозенец е кандидатът им за икономист на КЕВР, това е Любомир Дреков.

Валентин Терзийски е петата кандидатура на ГЕРБ за комисар, тя е за  енергетиката.

БСП, какво вече в. "24 часа" писа, предлага отново за член на КЕВР Димитър Кочков, който и в момента е в регулатора с ресор ВиК. Депутати от левицата казаха, че за него има много добри отзиви и ще го предложат отново. Парламентарната група е внесла и второ име - на Любомир Денчев, за член на КЕВР.  Денчев е бивш шеф на "Булгаргаз", когато беше холдинг, на негова база се учреди Българския енергиен холдинг. 

Валери Симеонов пък е предложил отново да бъде избран Владко Владимиров, който и в момента е член на комисията. 

Кремен  Георгиев, който в момента е председател на Асоциацията на топлофикационните дружества и е бивш шеф на столичната топлофикация  е кандидатурата на депутатите от парламентарната група на "Воля". Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Атанас Димитров КАДЪР: Би Ти Ви

Туристическият бранш: Ресторантьорският бизнес трябва да бъде компенсиран

Американският президент Джо Байдън СНИМКА: Ройтерс

Байдън затяга регулациите на правителствената политика "купувай американско"

Банкноти от по 20 лева. Снимка: Архив

Спор кой колко харчи у нас - НСИ и БНБ се разминаха

Председателите на четирите бизнес организации - АИКБ, КРИБ, БСК и БТПП, членове на Асоциацията на организациите на българските работодатели направиха отчет за бизнес средата през миналата година.

Бизнесът недоволен от държавната енергетика, иска спешни реформи (Обзор)

СНИМКА: Ройтерс

Според МВФ промяната на климата заплашва икономическата стабилност

Снимка АОБР

АОБР представи приоритетите си за 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber