Пак ще смятат колко струват колбасите по “Суджукгейт”, изнудваният излъгал разследващите и съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/8765458 Пак ще смятат колко струват колбасите по “Суджукгейт”, изнудваният излъгал разследващите и съда Пак ще смятат колко струват колбасите по “Суджукгейт”, изнудваният излъгал разследващите и съда www.24chasa.bg
АНТОН ПРОДАНОВ

След 3 г. разследване и съдебно дело ще има нова експертиза за стойността на суджуците, които свидетелят срещу бившия депутат Живко Мартинов твърди, че е бил изнудван да произведе. Това стана ясно на поредното заседание по процеса. Обвиняемият за данъчни измами Антон Проданов през цялото дело твърдял пред прокуратурата и съда, че суджуците, пастърмата и филето, които е правил за Мартинов, са произведени в периода 2012 - 2013 г., както е записано в обвинителния акт. Документи по делото обаче го уличават в лъжа, защото по това време той не е имал цех за производство на месо. Това постави прокурорите в деликатна ситуация и те поискаха обвинението срещу Мартинов да бъде променено в края на делото, което ще приключи през юли.

В него вече са записани нови дати, на които Антон Проданов твърди, че е предавал суджуци на бившия депутат под натиск. Вече казва, че това се е случило 4 пъти - през февруари и ноември 2011 г., както и през януари и февруари 2012 г. Справка от агенцията по храните показва, че Проданов е бил наемател на цехове за месо до ноември 2011 г. и след това няма регистрирана такава дейност. 

Остава мистерия как ще се докаже, че е произвеждал суджуци и ги давал на Мартинов през януари и февруари 2012 г. Експертизата за стойността на суджуците е 36 хил. лв., колкото са стрували през 2012 г., а сега ще се изготви нова, за да се покаже каква е била стойността им година по-рано. За разминаването в датите на предаването на суджуците Проданов обвини агенти на ДАНС от Добрич, които му казали какво да напише в обясненията си. Съдът разпита Явор Димитров от службата, който е разпитвал Проданов. Димитров отрече да е имало намеса в това, което Проданов ще свидетелства.

Въпреки че се води свидетел на прокуратурата, Антон Проданов беше арестуван за данъчни измами през 2019 г. и лежа няколко месеца в ареста. Разследването е на Специализираната прокуратура и още продължава.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Марио Метушев.

Осъдиха футболиста Марио Метушев на 20 години затвор

Автоматът, с който  е застрелян Петър Валериев.Снимка:МВР

18 г. затвор и 500 000 лв. кръвнина за убийството на разследван за въоръжени грабежи

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на Милен Цветков

Кристиан Николов към близките на Милен Цветков: Съжалявам за случилото се

Д-р Иван Димитров в съда (вляво) с адвоката си. Снимки: Авторът

Камера заснела с пистолет в ръка д-р Иван Димитров, застрелял Плъха в имота си

Д-р Иван Димитров в съда (вляво) с адвоката си. Снимки: Авторът

Свидетелка по делото на Доктора, застрелял Плъха: Чух 3 изстрела и силно изохкване

Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия

Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber