Висшето училище по телекомуникации и пощи – най-бързо развиващото се специализирано училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/8729502 Висшето училище по телекомуникации и пощи – най-бързо развиващото се специализирано училище Висшето училище по телекомуникации и пощи – най-бързо развиващото се специализирано училище www.24chasa.bg
Висшето училище по телекомуникации и пощи – най-бързо развиващото се специализирано училище

Високотехнологично и бизнес ориентирано, ВУТП се налага сред лидерите в образованието

Всяка година хиляди млади хора поемат по своя път в живота, започвайки с най-важната стъпка – избора на образование. Знанията и уменията дават кода, през който виждаме света, а той до голяма степен определя личността. Затова и качественото образование е издигнато като толкова важна част от днешния динамичен и развит свят. От перспективата на модерния човек това, което предлага Висшето училище по телекомуникации и пощи, е уникално, не просто е крайна цел, а път, изпълнен с натрупвания, по който се срещат наука и практика и поставят основите на стабилно бъдеще.

„Бързото развитие на българската IT индустрия през последните години е доказателство за нейния висок потенциал да бъде един от двигателите на икономиката. Телекомуникациите са област, в която се влагат сериозни инвестиции, има най-ниска безработица и постоянна нужда от квалифицирани кадри“, заявява проф. д-р Миглена Темелкова, дългогодишен преподавател и ректор на ВУТП.

Тук няма таван на възможностите. Ние знаем, че е грешно индивидуалността да се поставя в калъп. Тук всеки се развива с помощта преподаватели и ментори с дългогодишен опит в науката и бизнеса. Средата предоставя всички средства за качествен учебен процес - от модерни лаборатории за практически упражнения до научни програми, които позволяват срещите на студентите с лидерите в технологичните компании. Професионалното си развитие нашите студенти намират още по време на обучението си тук, благодарение на партньорските ни компании като IBM България, DXC Technology, „Телком Инженеринг”, „АТМ Електроникс”, „Компютър 2000” и други, които предлагат стажове, стипендии и възможности за кариерно развитие.

Не на последно място са и международните проекти, в които ВУТП е активен участник. Такъв е добре познатият „Еразъм+“. Към мрежата на международните партньорства са и учебните заведения, част от Европейската асоциация на професионалното висше образование (EURASHE), към които Висшето училище се присъедини през 2020 г.

Във Висшето училище по телекомуникации и пощи ще откриете програми, специално съставени от най-добрите специалисти в сферата на комуникациите. Изключителното на специалностите във ВУТП е, че те са адаптирани изцяло спрямо съвременните изисквания на трудовия пазар и модерната технологична среда в корпорациите. Например учебният план на „Софтуерно проектиране“ е изготвен спрямо нуждите на бизнеса в сътрудничество с IT предприемачи. Специалността „Киберсигурност на високите технологии“ пък е една от най-търсените програми на ВУТП. Сред приоритетните и търсени специалности са „Смарт лидерство“ и „Компютърно администриране на софтуерни приложения“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Яна Алексиева

Формирането на правилни хранителни навици е ключово за развитието на децата от 1-ви до 4-ти клас

Русенският университет обяви условията за кандидат-студенти

Русенският университет обяви условията за кандидат-студенти

УНСС–януарски прием магистри 2021

УНСС–януарски прием магистри 2021

Ваня Георгиева, експерт в МОН КАДЪР: БНТ

Експерт от МОН: Няма предложение за удължаване на годината

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

Работата в електронна среда стимулира креативността на учениците, категорични са преподавателите от врачанската гимназия.

В дигиталната класна стая учат най-важното умение: сам да търсиш знание

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber