Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и главният секретар на президента Димитър Стоянов в остър спор за НСО

https://www.24chasa.bg/novini/article/8715438 Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и главният секретар на президента Димитър Стоянов в остър спор за НСО Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и главният секретар на президента Димитър Стоянов в остър спор за НСО www.24chasa.bg
Маноил Манев

„Явно се налага да си премерим професионалната квалификация по темата с личната охрана и НСО с един човек дето пише SMSите на Президента!“ Това написа в личния си фейсбук профил депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, с което отвърна на публикация в социалните мрежи на главния секретар на президента Димитър Стоянов. Двамата навлязоха в спор за специализираната охрана и познаването на закона.

Ето какво написа във фейсбук Стоянов след като сутринта пред бТВ депутатът обвини НСО, която е директно подчинена на президента, че не си е свършила работата:

„Освен, че КРБ му е далечна, човекът работил Закона за НСО (2015 е приет) демонстрира, че не познава и самия Закон. А думите, изречени в посока Закона за изменение и допълнение на Закон на НСО, показват системно непознаване на материята. Президентът ръководил НСО и била подчиненана и контролирана само на него.

Какво пише в Закона за НСО:

Чл. 7. Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана, като:

1. назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерския съвет и заместник-началниците - по предложение на началника на службата;

2. утвърждава основните структурни звена и общия числен състав;

3. удостоява офицери с висши офицерски звания.
Какво е общо ръководство и контрол е записано в точки 1-3

И забележете кой упражнява контрол съгласно Закона за НСО:

Чл. 12. Народното събрание упражнява контрол върху дейността на Националната служба за охрана съгласно Конституцията на Република България чрез постоянна комисия“, пише Стоянов във своята фейсбук публикация.

Депутатът от ГЕРБ Манев отвърна на критиките с няколко остри въпроса към главния секретар на президента и се закани още утре да изпрати свои книги по охрана.

„1. Ако закона за НСО не е ясен за ръководната роля на президента над НСО виж изявлението на шефа си от днес: " Разпореждам проверка на НСО". Както се казваше в един стар виц ако нещо не ти е ок с тази ситуация КРИТИКУВАЙ ШЕФА СИ!

А и всъщност ти подаваш сигнал до главния прокурор за това че ПРЕЗИДЕНТА Е ПРЕВИШИЛ ПРАВАТА СИ "НАРЕЖДАЙКИ" СПЕШНА ПРОВЕРКА НА НЕПОДЧИНЕНАТА МУ НСО!

2. Като се произнасяш по теми които не са ти ясни, най-добре е да четеш. В тази връзка още утре ще ти изпратя двата си учебника "ДА ОБУЧИШ БОДИГАРД" не е задължително да ги четеш с разбиране!

3. Точно заради такива многознайковци НСО е на този хал. То че "осъществявщият общо ръководство" не знае кое и как не е толкова лошо но че и SMS ите ви не чете си е проблем.
За сега толкова, след краткия курс, който препоръчвам да изкарате за ролята и функциите на службите за охрана ще има и още!“, написа Манев във фейсбук.

Той е самият е обучавал бодигардове, а за да докаже познанията си в сферата на охраната и сигурността, публкува и дипломата си от Академията на МВР, както и сертификат от международен турнир за телохранители.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Щаб за борба с търговията на гласове ще работи за изборите

Щаб за борба с търговията на гласове ще работи за изборите

Премиерът на инспекция в Пазарджишко (На живо)

Премиерът на инспекция в Пазарджишко (На живо)

Д-р Чавдар Ботев: Към септември може би ще успеем да контролираме COVID-19 в Европа и САЩ

Д-р Чавдар Ботев: Към септември може би ще успеем да контролираме COVID-19 в Европа и САЩ

СНИМКА: Ройтерс

В понеделник ще дойдат 21 хиляди дози от Pfizer

Изборите за кмет на община Баните започнаха с 1 избирател по-малко

Изборите за кмет на община Баните започнаха с 1 избирател по-малко

Православната църква отбелязва Неделя Месопустна

Православната църква отбелязва Неделя Месопустна

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber