Хиляди вярват: COVID-19 е измислен, за да ни вкарат чипове чрез ваксина

https://www.24chasa.bg/novini/article/8596703 Хиляди вярват: COVID-19 е измислен, за да ни вкарат чипове чрез ваксина Хиляди вярват: COVID-19 е измислен, за да ни вкарат чипове чрез ваксина www.24chasa.bg
Чучела на Бил Гейтс и Ангела Меркел носят протестиращи COVID-дисиденти в Щутгарт, Германия, недоволни от ограниченията. СНИМКА: РОЙТЕРС

Така ще държат човечеството в цифрово робство, твърдят конспиративните теории, които пандемията доведе до небивал разцвет

Мистериозен вирус изненадва планетата и за месеци я поставя пред изпитание, по-страшно от войните. Милиони са заразени, хиляди измират, няма лечение, ваксината се бави, икономиките рухват една след друга. Начинът на живот, социалните връзки, потребителските навици, работата се променят радикално.

Каква по-благоприятна почва от разцвета на всякакви хипотези - някои звучащи с известна доза логика, а други откровено налудничави. Разпространяват ги блогъри, медии, споделят ги в социалните мрежи, в тях вярват знаменитости и обикновени хора. COVID-19 доведе конспиративните теории до небивал разцвет.

Според Европейската служба за външни действия най-популярни са теориите, според които коронавирусът е биологично оръжие, създадено от отделни държави с цел да поставят останалите на колене - обичайните заподозрени са Китай, САЩ или Русия. Aнкети показват, че една трета от американците вярват в изкуствения произход на COVID-19, а не вярват на СЗО, която опровергава тази теза. Че вирусът е създаден в лаборатория в Ухан, е убеден и самият президент Доналд Тръмп. Руските и китайските мистификатори пък агитират, че COVID-19 изобретен от американците и пренесен в Китай по време на военно-спортните игри в Ухан през септември 2019 г.

В морето от откровени фейкове и полуистини се открояват някои теории, които се разпространяват с упорито постоянство.

Ваксината

на Бил Гейтс и

контролът над

населението

Пандемията активира антиваксърите. Много от тях са убедени, че зад появата на коронавируса стои милиардерът Бил Гейтс, който от години финансира програми за масово ваксиниране в Африка и Южна Азия. В конспиративните кръгове го наричат евгенист (човек, който опитва да подобри расата, като елиминира по-слабите и некачествени екземпляри).

Привържениците на теориите на заговора вярват, че паниката около COVID-19 се разпалва, за да бъде предизвикано масово принудително ваксиниране. Чрез ваксината ще бъдат ликвидирани между 15 и 95% от населението на Земята, а над оцелелите ще бъде установен контрол чрез вкарани с нея чипове в тялото им.

През 2015 г. по време на конференция на частен американски фонд Бил Гейтс произнася реч, на която предупреждава, че най-страшната заплаха за човечеството не е ядрената война, а пандемия от вирус, който може да отнеме живота на десетки милиони хора. “Заради недостатъчната подготовка на здравните системи може да настъпи епидемия от нова болест, по-страшна от ебола. Може да се появи вирус, при който заразените да се чувстват добре и да заразят други, като седнат в самолета или отидат в магазина”, казва тогава милиардерът. В тази реч привържениците на конспирациите виждат доказателство, че той още тогава е планирал появата на COVID-19, за да контролира глобалната здравна система.

През 2017 г. в авторитетното издание “Политико” излиза статия, която твърди, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс чрез щедрите си дарения е купила СЗО. Авторите твърдят, че на практика Гейтс е вторият след САЩ донор на организацията и така е подчинил целия ѝ дневен ред, а сега, когато Белият дом оттегли финансирането си,

влиянието му

става тотално

По този начин един от най-богатите хора в света е насочил огромен ресурс към кампании за ваксиниране в бедните страни, като е известно, че фондацията му е свързана с производители на ваксини. Много конспиративни сайтове още преди появата на COVID-19 писаха, че създателят на “Майкрософт” има

дяволски план

да намали

световното

население чрез

ваксините,

които осакатяват децата и правят жените стерилни. Така, щом се появи COVID-19, конспиролозите веднага насочиха вниманието си към богаташа, обвинявайки го, че иска да създаде и продаде колкото се може повече ненужни ваксини. В същото време вирусът ще изтреби милиони “излишни” хора, а останалите ще бъдат поставени под тотален контрол.

Наскоро и бившият съветник на президента Доналд Тръмп - Роджър Стоун, който лежа 40 месеца в затвора за лъжесвидетелсво, заяви в интервю, че COVID-19 е изкуствено създаден, и свърза появата му с готвената нановаксина на Гейтс. “Той и други глобалисти определено ще се възползват от пандемията за принудителна ваксина и вкарване в хората на микрочипове, за да бележат миналите през тестове”, обяви Стоун. В подобен стил мнозина тълкуват предложението на милиардера за “цифрова сертификация” на онези, които имат имунитет. Според теориите на заговора ваксината-чип вече съществува и прилагането ѝ е въпрос на месеци.

Самият Бил Гейтс хладнокръвно и с ирония приема нападките по свой адрес. “Намираме се в безумна ситуация и се разпространяват безумни слухове”, казва той.

Биологическо

оръжие за

постигане на

нов световен ред

Контролът над населението е неизменна част и от друга конспиративна теория - за установяването на нов световен ред. Тя е тясно свързана с предишната с тази разлика, че злият гений не е назован поименно. Според нея COVID-19 е създаден изкуствено в лаборатория от група хора - световни правителства в сянка, тайни общества, илюминати, рептилоиди (вариантите са доста), чиято цел е постигане на политическо и икономическо доминиране.

Свободите и правата на хората ще бъдат задушени и населението на земята го чака цифрово робство. Според разновидност на тази теория COVID-19 не засяга младите, а само старите, защото е биооръжие, създадено да прочисти човечеството, като населението бъде сведено до 1-2 млрд., че дори и 500 млн. души.

В началото на пандемията конспиролозите си спомниха за корица от декември 2018 г. на сп. “Икономист”, което според тях е рупор на тайните властелини на света. На нея е изобразен светът през 2019 г. В обложката привържениците на заговорите виждат много закодирани послания, които намекват за бъдещото нашествие на COVID-19 - има панголин, с който учените свързват преминаването на вируса от животните към човека.

Друго послание е свързано с технологията на разпознаване на лицата, която се свързва с бъдещото тотално следене на населението.

На корицата е изобразена и намусена панда, символ на Китай. А в центъра е Витрувианският човек на Леонардо да Винчи или по-скоро неговата опорочена съвременна разновидност, чиято популация трябва да бъде намалена. Той е изцяло насочен към материалното, държи в едната си ръка марихуана, а в другата - QR код като тези, с които властите в някои страни следят излизащите по време на карантина. На ръката му има схематично изображение на ДНК - израз на опасното човешко вмешателство в тайните на Вселената. Какво излиза? Че всичко е било предварително подготвено. 

5G мрежите

и Ухан

Теорията за предполагаемата вреда на 5G мрежите върху човешкото здраве се разпространява отдавна. Любителите на световния заговор първо твърдяха, че те предизвикват рак, но с началото на пандемията превключиха към коронавируса. Днес твърдят, че честотите на 5G карат молекулите на кислорода “да трептят с честота от 60 млрд. херца в секунда”, поради което те не могат да се свързват с хемоглобина в човешката кръв. Ето защо болните от коронавирус страдат от хипоксия - недостиг на въздух, смятат феновете на теорията. Като доказателство се сочи и че Ухан, където започна епидемията, е бил първият град (в действителност само един от първите), където през есента на 2019 г. са направени тестове за 5G мрежа.

От интернет тази лъжлива хипотеза се пренесе и в реалността, нанасяйки огромни щети. Първо британската преса писа през април за умишлено подпалени кули на 5G в големи градове като Бирмингам и Ливърпул. Към инженерите и работниците по мрежата заваляха заплахи. Учени и регулатори са категорични, че не е установена вреда за здравето от мобилните мрежи, включително и тези на 5G. Един прост въпрос също оборва тази теория на конспирацията - защо има бум на COVID-19 и в много страни, които не са помирисвали 5G, като Иран например?

Заразата е дошла

от планетата

Нибиру

или с метеор

Коронавирусът е следствие на заговор на анунаките от тайнствената планета Нибиру, звучи друга теория, която силно се доближава до фантастиката. Тези злобни извънземни са заразили Земята, за да унищожат човешката раса. Колкото и да изглежда далече от здравия разум, теорията за извънземния произход на COVID-19 намери неволна подкрепа от съвсем сериозен китайски учен. В опита си да опровергае хипотезите за изкуствения произход на инфекцията, шефът на уханския институт по вирусология Юан Чжимин каза пред китайската телевизия, че човешките знания не са достатъчни, за да се синтезира вирус, подобен на COVID-19. По думите му, ако този вирус е изкуствено създаден, то измайсторилите го превъзхождат уменията на хората, а обемът на подобна разработка е непосилен за човечеството като цяло.

Последователите на теориите за извънземните посочват, че в последните месеци се наблюдават необичайно много случаи на НЛО. Според “Дейли телеграф” само през март са постъпили стотици съобщения за наблюдавани космически кораби на пришълци над Европа. Дори Пентагонът пусна видео с огромна летяща чиния, заснета от бойни самолети. “Може би “зелените човечета” се опитват да разберат дали хората се вслушват в съветите за носене на маски и в мерките за изолация”, шегува се в сайта си уфологът Скот Уоринг.

Британски астроном пък съобщи в началото на годината, че COVID-19 е попаднал на Земята с метеор, взривил се в небето над Китай през октомври 2019 г. Взривът освободил вирусните частици. Те или са паднали на Земята, или в стратосферните въздушни потоци, които циркулират около планетата. В случая преобладаващите ветрове са разпространили болестта по целия свят в коридор между 40-ия и 60-ия паралел северна ширина. Именно по него били разположени най-засегнатите от пандемията страни. Това накара конспиролозите да заговорят за “пояс на смъртта” по линията Ухан - Франция- Италия - Иран- Южна Корея - Япония - Сиатъл - Вашингтон - Ню Йорк.

COVID-

дисидентите

Терминът COVID-дисидент се появи първо в Русия, където по принцип има силно недоверие към властта и официалните канали на комуникация. Подобни групи заявиха присъствието си особено видимо в последните седмици, когато започнаха протести срещу мерките на изолация в САЩ, Германия и други държави.

Явлението има различни проявления. Част от хората изобщо отричат съществуването на вируса. Това е нормална особеност на индивидуалната психика - в отрицанието на проблема тя намира начин да се съхрани. Невярващите в COVID-19 подозират могъщите фармацевтични компании и шепата супербогаташи в търсене на още по-големи печалби. Други смятат, че става дума за леко заболяване, около което се развихря истерия с користни цели от правителствата и медиите. Има и убедени, че обявяваните смъртни случаи всъщност не са от COVID-19, това е фалшификация. За подобно мнение способства и обявяването на хроничните заболявания на жертвите. По този повод се разпространява и виц: “Докторе, какво да пиша като причина за смъртта? Коронавирус. Как коронавирус? Той има две дупки от куршум в гърдите и седем рани от нож в корема. Добре тогава, пиши коронавирус със съпътстващи заболявания”.

Специалистите се притесняват от активността на тези групи, защото в тяхната философия е да не спазват мерките, да не пазят другите и да правят точно обратното на това, което експертите съветват. В Германия вече няколко пъти се организират протестни митинги срещу “корона-диктатурата”, в които се включват конспиролози, противници на ваксините, популисти и крайнодесни активисти. “Понеже пандемията предизвиква съвсем закономерни страхове, редица политически спекуланти паразитират върху уплахата на хората, внушават им небивалици за някакъв еврейски заговор и за световна конспирация”, казва шефът на германската полиция Холгер Мюнх.

Лекари смятат, че нищо не може да убеди тези хора, освен ако самите не попаднат в интензивното или техен близък човек не се разболее, т.е. когато невидимата опасност се превърне в лична трагедия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

СНИМКА: РОЙТЕРС

Украйна и Чехия със скок на заразените с COVID-19

Украйна регистрира нов антирекорд по брой на новозаразени с коронавируса за денонощие - 1489 - с 2,5 процента повече от предишния ден, съобщи ТАСС, цитирайки украинския Съвет за национална сигурност и отбрана. Така рекордът вече се обновява четвърти ден поред. Вчера броят на новозаразените беше 1453, в четвъртък - 1318, а в сряда - 1271 души

Майката и съветничката по туризма в Католика СНИМКА: Фейсбук/Община Католика

Австрийска туристка роди на италиански плаж, не знаела, че е бременна

45-годишната австрийска туристка Тамара, която на 1 август роди на плаж на Адриатическо море, не знаела, че е бременна. Момченцето е седмо дете на австрийката и дойде на белия свят, докато събирала загар с част от многочленното си семейство на плажа на Католика, близо до курорта Римини. Жената тръгнала към тоалетната

СНИМКА: Радио Китай

Радио Китай: САЩ нямат морално право да говорят за „чисто киберпространство“

На 5 август държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви план за „чисто киберпространство“, позовавайки се отново на националната сигурност. Планът цели премахване на влиянието на китайски компании върху американското киберпространство във всички негови аспекти. Ден по-късно, на 6 август, президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителни заповеди за

СНИМКИ: Ройтерс

Намерени са черните кутии на разбилия се в Индия пътнически самолет

Намерени са и двете черни кутии на индийския самолет, разбил се вчера при кацане в Южна Индия, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки управлението за гражданска авиация на Индия. Устройствата са били открити късно снощи на мястото на катастрофата, предава БТА. Самолетът, с който от Дубай се връщаха индийски граждани

СНИМКИ: Радио Китай

Национален ден на фитнеса в Китай

На 8 август 2008 година в Пекин се проведоха Олимпийските игри. Година след това 8 август бе определен като „Национален ден на фитнеса“, предава Радио Китай. Темата на тазгодишното мероприятие е „Насърчаване на фитнеса и изграждане на общество със средно ниво на благосъстояние“. Като инициатор и изпълнител на стратегията

Преди и след взрива на пристанището в Бейрут СНИМКА: Ройтерс

Откриха оцелял ливанец, изхвърлен в морето от взрива в Бейрут

Ливански спасители откриха работник, отнесен в морето от взрива в пристанището, съобщи Al-Arabiya, предава Канал3. Амин ал Захед бе намерен 30 часа след взрива, който стана във вторник, 4 август. Спасителите го извадили от водата в лодката си и го откарали в най-голямата болница в страната. Не се съобщава нищо за състоянието му

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Свят

Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

САЩ: Русия цели да навреди на Байдън, а Китай иска Тръмп да загуби

Анализите на американското разузнаване показват, че Китай се надява президентът Тръмп да загуби изборите през ноември, а Русия се е съсредоточила върху това да вреди на репутацията на Джо Байдън, кандидата на демократите за президент, предаде ДПА. "По наши оценки Китай предпочита Тръмп - когото Пекин смята за непредсказуем - да не бъде преизбран"

СНИМКИ: Ройтерс

Интерпол идентифицира жертвите в Бейрут. Ливанците готвят масово погребение

Интерпол обяви, че изпраща екип от международни експерти по идентифициране на жертви на мястото на смъртоносните експлозии в Бейрут по молба на ливанските власти, предаде Франс прес. Няколко дни след трагедията, при която загинаха над 100 души, а хиляди бяха ранени, много хора продължават да са в неизвестност

СНИМКА: Pixabay

Италия позволява на круизните кораби отново да спират в нейните пристанища

Круизните кораби ще могат от 15 август отново да спират в италианските пристанища, предаде Асошиейтед прес. Решението за облекчаването на режима за тази категория плавателни съдове дойде снощи и беше взето от италианското правителство, предава БТА. Целта е по този начин да бъде подпомогнат жизненоважният за Италия туристически сектор

Броят на загиналите при самолетната катастрофа в Индия достигна 20 души СНИМКИ: Ройтерс

Броят на загиналите при самолетната катастрофа в Индия достигна 20 души

Броят на загиналите при вчерашното твърдо кацане на пътнически самолет на авиокомпания "Ер Индия Експрес" в индийския град Кожикод достигна 20. Това съобщи вестник "Индустан таймс", като се позова на местните власти, цитиран от ТАСС. По данни на изданието сред загиналите са командирът на полета и пилот

СНИМКА: Ройтерс

СЗО: Над един милион станаха заразените с коронавирус в Африка

Броят на заразените с коронавирус в Африка достигна 1 008 377 души, след като за денонощие бяха установени още 15 900 случая, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ТАСС. Новите починали на континента са 488, а общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията е 22 087. Оздравели са 690 000 души, предава БТА

Капитанът на "Росус" Борис Прокошев и членове на екипажа настояват да ги освободят от кораба на пристанището в Бейрут през 2014 г.

"Ню Йорк таймс": Корабът, доставил селитрата в Бейрут, потъва през 2018 г.

Корабът "Росус", който през 2013 г. е докарал в пристанището на Бейрут амониевата селитра, чието възпламеняване според властите доведе до взрива от 4 август, е потънал в началото на 2018 г., пише вестник "Ню Йорк таймс". Журналисти на изданието и експерти са анализирали спътникова информация, снимки и данни за движението на плавателния съд

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber