Фонд "Земеделие" ще кредитира проекти по Пчеларската програма при 3% лихва

https://www.24chasa.bg/novini/article/8573430 Фонд "Земеделие" ще кредитира проекти по Пчеларската програма при 3% лихва Фонд "Земеделие" ще кредитира проекти по Пчеларската програма при 3% лихва www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

За поредна година кандидатите с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП могат да кандидатстват за кредити, отпуснати пряко от ДФ "Земеделие". Със свое решение Управителният съвет на ДФЗ утвърди условията, при които бенефициентите по НПП 2020-2022 г. ще имат възможност да реализират проектите си чрез кредит, съобщават от финансовата институция.

Възможността за кредитиране ще позволи на пчеларите да получат предварително финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки А, Б, В и Д от Програмата - за закупуване на нови кошери, отводки, пчелни майки, ветеринарно-медицински препарати, както и за закупуване на пчеларско оборудване и прикачен инвентар за подвижно пчеларство, предаде БТА.

Схемата допринася за значително увеличение в усвояването на средствата по НПП. Максималният размер на отпусканите средства е до 95 на сто от размера на полагащата се безвъзмездна финансова помощ. За първи път през настоящата година отпада еднократната такса за обработка и управление, която беше 0,5 на сто от размера на кредита. Погасяването на заема се осъществява чрез прихващане на полагащата се субсидия по Програмата.

Днес Управителният съвет на ДФ "Земеделие" преутвърди и годишна лихва в размер на 3 процента за отпусканите пряко от Фонда кредити за 2020 година.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Фермер

Крайният срок за пререгистрация
на земеделските стопани е 11 юни

Крайният срок за пререгистрация на земеделските стопани е 11 юни

Горски увеличават приходите си с отглеждане на ягоди, сливи, рози и цветя

Горски увеличават приходите си с отглеждане на ягоди, сливи, рози и цветя

Министерството на земеделието работи по варианти за подкрепа на розопроизводителите

Министерството на земеделието работи по варианти за подкрепа на розопроизводителите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber