БНБ вписа още един нов изпълнителен директор на ББР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8510578 БНБ вписа още един нов изпълнителен директор на ББР БНБ вписа още един нов изпълнителен директор на ББР www.24chasa.bg
Панайот Филипов
Панайот Филипов

Доскорошният шеф на Българската агенция за експортно застраховане Панайот Филипов влиза в Българската банка за развитие като изпълнителен директор и член на УС. Той е получил съгласие на БНБ да заеме този пост, става ясно от съобщение на сайта на централната банка.

Това е втора промяна в управлението на държавната банка за по-малко от месец. Преди Филипов изпълнителен директор стана Живко Тодоров. Той влезе на мястото на Стоян Мавродиев, който бе освободен от поста на главен изпълнителен директор на ББР. Рокадата стана по искане на премиера Бойко Борисов заради отпускането на 75 млн. лв. на колекторска фирма, която с парите изкупи лоши заеми от две банки.

Преди това Живко Тодоров бе финансов директор на Първа инвестиционна банка. Той вече е вписан на новия си пост в Търговския регистър.

В момента като членове на управата на ББР се водят и Румен Митров и Николай Димитров. Все още няма яснота кого от тях ще смени Панайот Филипов.

След като се установи окончателно новият състав на управителния съвет, той би трябвало да избере и главен изпълнителен директор на държавната банка. Очаква се това да е Живко Тодоров. Не се изключвал обаче и вариант, при който ББР да няма главен изпълнителен директор, а ръководството да бъде поделено между Тодоров и Филипов и решения да се вземат с подписа на двамата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Рекламните агенции: Пазарът расте със 17% до 2023 г.

Рекламните агенции: Пазарът расте със 17% до 2023 г.

СНИМКА: Pixabay

Агенцията по вписванията пусна гореща телефонна линия

37 500 проверки са направили трудовите инспектори.

Направиха 17 хил. проверки за недеклариран труд

СНИМКА: Pixabay

Истанбул преустанови полетите си заради ураганния вятър

Фондова борса
Снимка: Ройтерс

Спад на борсите и на цените на петрола след съмнения за ефективността на ваксините срещу Омикрон

Творческата агенция Nitram става част от DDB Group

Творческата агенция Nitram става част от DDB Group

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber