Миню Стайков остана без бентли и яхта, Арабаджиеви без ролс-ройс, а Баневи без моторницата “Теа”

https://www.24chasa.bg/novini/article/8381785 Миню Стайков остана без бентли и яхта, Арабаджиеви без ролс-ройс, а Баневи без моторницата “Теа” Миню Стайков остана без бентли и яхта, Арабаджиеви без ролс-ройс, а Баневи без моторницата “Теа” www.24chasa.bg
Ролс-ройсът на Арабаджиеви вече е на паркинг, където се държат и други запорирани коли.

Скъпият автомобил на хотелиерското семейство вече е на паркинг на антикорупционната комисия

Три милионерски фамилии, подсъдими за участие в престъпни групи за данъчни престъпления и пране на пари, се разделиха с луксозните си коли и яхти по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Миню Стайков и синът му Стайко, Маринела и Ветко Арабаджиеви и Евгения и Николай Баневи останаха без придобивките си за милиони, след като антикорупционната комисия, оглавявана от Сотир Цацаров, откри несъответствие между имуществото им и декларираните доходи.

Най-тежък удар понася Миню Стайков, който от септември 2018 г. е в ареста за разпространение на незакони цигари. Бизнесменът

остава без

яхтата си,

кръстена “Брайт

стар” и оценена

за 4,5 млн. лв.

Стайков е разследван от специализираната прокуратура по две дела. Едното е за незаконно производство на цигари, данъчни престъпления и пране на пари. Второто е за злоупотреба с пари по две европрограми - за развитие на селските райони и за подпомагане на лозаровинарския сектор. За злоупотребата с парите на ЕС той вече е подсъдим в специализирания съд. Бяха разпитани и няколко свидетели. Луксозната яхта, с която трябва да се сбогува бизнесменът, е модел “Принцес”. Тя е с дължина на корпуса 26,82 м, широка е 6,30 м. Другите ѝ характеристики са: газене - 1,70 м и, водоизместване - 67  000 кг.

Плавателният съд се води собственост на “Топаз мел” ООД и е модел от 2016 г.

Милионерът остава и без лимузината си “Мерцедес С 500 4 Матик”. По документи тя отново е на “Топаз мел” ООД. В момента колата се оценява за 92  000 лв.

Стайков трябва да се лиши и от още един скъп автомобил - “Бентли Азуре”, който също е запориран. Документално и той принадлежи на “Топаз мел”. Пазарната стойност на колата към момента е 230  000 лв. Цялото запорирано от КПКОНПИ имущество на Миню Стайков е за 134 млн. лева.

От луксозния си

автопарк е

лишен и синът му

Стайко Стайков

Младият мъж, обвиняем заедно с баща си като част от групата за разпространение на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, е с 5 запорирани коли и едно ремарке. По закон той не може да ги продава, прехвърля или да извършва каквито и да е действия с тях.

Стайков-син, който въпреки че е под домашен арест, не пропуска нито едно съдебно заседание по делото срещу баща си, остава без коли за повече от 200 хил. лева.

Под запор е

луксозното му

беемве,

модел

“750Д Хдрайв”

Колата се води собственост на “Рент лукс мобил” ЕООД. Дружеството е представлявано от Стайков-син. В момента тя е оценена за 95  хил. лв. и подлежи на отнемане в полза на държавата.

Друг запориран автомобил на младия бизнесмен е “Мерцедес Е 500 4 Матик”, отново собственост на “Рент лукс мобил” ЕООД. Пазарната му стойност е 35  000 лв.

Третият запориран автомобил на Стайко Стайков отново е мерцедес и също по документи е на “Рент лукс мобил” - оценен е за 19  500 лв.

Запопиран е автомобил “Мерцедес МЛ 500 4 Матик”, собственост пак на същата фирма. В момента той струва 50 000 лева. Възбрана има и върху още един мерцедес, който струва 17 500 лева.

Стайков-син трябва да се лиши и от ремарке - “Влемикс ВБТ 35-3”, на стойност 7000 лева.

Хотелиерската фамилия Ветко и Маринела Арабаджиеви пък остават без ролс-ройса си. Той е модел “Фантом” и е запориран с решение на Софийския градски съд по искане на КПКОНПИ.

Автомобилът се води собственост на “Хеликс България” ЕООД.

Съпрузите, които са в ареста от май 2019 г., са подсъдими също за данъчни престъпления и пране на пари.

Ролс-ройсът им е с регистрационен номер С 000001. Колата е с мощност на двигателя 480 конски сили и маса 3050 кг.

Тя вече е на паркинг на антикорупционната комисия, където се съхраняват автомобили и на други обвиняеми и подсъдими. Пазарната стойност на лимузината в момента е 221 250 лв. На 9 март държавен съдебен изпълнител е извършил опис на автомобила и КПКОНПИ е прибрала ролс-ройса за пазене.

Това станало, след като той бил репатриран до подземния паркинг, оборудван за съхраняване на такива коли от КПКОНПИ. Били са му поставени и запорни стикери.

Хотелиерската

фамилия остава

и без “Ленд

Ровър”

Джипът пък се води собственост на “Ауто тур 777”. Цената му е 180 хил. лв.

Запорираното имущество на Арабаджиева и 9 компании възлиза на 310 млн. лева.

Без яхта вече са и Николай и Евгения Баневи. Те също са обвинени за данъчни престъпления. Задържани бяха през ноември 2018 г. във Франция. Делото срещу съпрузите и майката на Николай Банев - Мария, вече върви в специализирания съд. Разпитани бяха и няколко свидетели, преди делото да се отложи заради извънредното положение.

Баневи се лишават от моторната си яхта Four Winns – Vista 258. Тя е дълга 7,92 метра, модел 258 V-D06. Плавателното средство е регистрирано под името “Теа” и е с регистрационен номер ВН7129. В момента е оценено за 97  500 лв.

Собственик на моторната яхта е “Русалка Тур” ООД.

Баневи имат запорирано имущество на обща стойност 141 млн. лева с решение на апелативния съд в Бургас.

Всички запори на автомобили вече са вписани от Агенцията по вписванията.

По закон КПКОНПИ започва проверка дали имуществото съответства на реално декларираното, след като бъде уведомена от прокуратурата за образувано дело и повдигане на обвинения. При откриване на несъответствие се налага запор за обезпечаване на бъдещ иск за конфискация в съда. Делото за конфискация се развива независимо от наказателното производство.

Съд запорира семейната

лодка на Прокопиев

Издателят Иво Прокопиев, който е подсъдим за продажбата на 33% държавен дял от ЕВН, също остава без плавателен съд. Семейната лодка бе запорирана с решение на Софийския градски съд. Делото е било образувано на 14 феврури по искане на КПКОНПИ.

Освен това под запор са поставени акции и банкови сметки. Той е обжалвал решението. Предстои да се произнесе и Софийският апелативен съд.

Това не е първият запор на Прокопиев. Той вече има поставено под възбрана имущество за близо 200 млн. лева, след като комисията установи несъответствие. Най-скъпият от имотите е къща край Созопол с два басейна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Младежи са се събрали на площад “Св. Александър Невски” в София.

Абитуриентските балове започват с маски в цвят пепел от люляк

Випуск К-19 ще направи 2 в 1 - ще бъде изпратен в края на юни с тържества в дворовете на училищата, тогава ще връчат и дипломите на зрелостниците През последните уикенди на юни и първите две съботи на юли ще се проведат абитуриентските балове на випуск К-19 - завършващите през пандемичната 2020. Абитуриентките ще са с маски в модния за сезона цвят

Д-р Александър Симидчиев КАДЪР: БНТ

Пулмолог: Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин

Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин. В началото мислех, че това може да стане, но вече има достатъчно проучвания, които показват, че рисковете за лечение са по-големи за пациентите с лечение с хлорохин, отколкото без. Това коментира в студиото на "Панорама" по БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев

Кой уби Ботев?

Кой уби Ботев?

Снимки от лобното място и околността опровергават официалната версия за смъртта на поета. Авторът открива пет несъответствия между описанията за края на революционера и откритото от него във Врачанския балкан.  Защо географска табела от началото на XX век подвежда? Коя е най-болезнената грешка на войводата? Версиите къде са костите на поета са три

Събраха парите за малката Дани, 172 хил. лв.  са от "Интръст" на Пеевски (Видео)

Събраха парите за малката Дани, 172 хил. лв. са от "Интръст" на Пеевски (Видео)

Хора от цялата страна събраха нужните 317 000 лева, за да проходи нормално 2-годишната Йордана. Историята на малката Дани, разказана преди няколко дни от Нова тв, докосна сърцата на хиляди българи. Момиченцето е родено с рядката диагноза проксимален бедрен дефицит - деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост

Йордан Цонев Снимка: Архив

Йордан Цонев: ДДС за книги и детски стоки трябва да се намали за постоянно

Диференциацията на ДДС не е табу, въпреки че България не може да си позволи голямо разнообразие като Германия. Този коментар за намаляването на данъка направи зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в предаването „Панорама“ на БНТ. Свалянето на ДДС за ресторантите трябва да е временна мярка, но за книгите, памперси

"168 часа": Войник от миналото ли спаси от катастрофа Жоро Александров

"168 часа": Войник от миналото ли спаси от катастрофа Жоро Александров

Отиде си човекът, който не се страхуваше да пита Във фаталната нощ журналистът тръгнал към Аспаруховия мост с лаптоп и фотоапарат, за да провери лично какви са щетите от екокатастрофата Георги Александров ни остави сами да отговорим на въпросите: "Как?" и "Защо?", а после всеки от нас да потърси своята вина за необратимата трагедия Известният

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Екатерина Захариева

Помагаме на 12 държави за коронавируса

България помага в битката с коронавируса на 12 държави от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на ЕС, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Това се прави с отпуснатите 636 150 лв. хуманитарна помощ от Министерския съвет. Парите са за 4150 комплекта с предпазни медицински консумативи на обща стойност 369 350

Красимир Вълчев

49 000 се явяват на матура в понеделник (Обзор)

Пишат по 10 в стая, могат да свалят маските по време на изпита Близо 49 хиляди ученици са подали заявления за явяване на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Той ще започне с един час по-късно от обичайното в 9 ч, а в стандартна класна стая ще бъдат по 10 ученици, каза в с

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Външно не знаело за турската секретна военна зона край Резово

От Министерството на външните работи съобщиха за БНТ, че не са официално уведомени от турската страна за създаването на забранена военна зона от втора степен в близост до българо-турската граница край Резово. Решението на турския президент Реджеп Ердоган за тази зона беше публикувано вчера в Държавния вестник на Турция и е съгласно Закона за

Лицата, които не се поставят под карантина, както и лицата, които преминават транзитно през територията на страната по реда на т. 3, представят на органите на граничния здравен контрол следната декларация.

Вижте кой може да влиза в страната от 1 юни (Заповед)

Здравният министър издаде Заповед, с която регламентира влизането в България, считано от 1 юни, транзитното преминаване през територията на страната, както и поставянето под 14-дневна карантина. Заповедта гласи: „I. Въвеждам временна забрана за влизане на територията на Република България, считано от 1 юни 2020 г., както следва: 1

Красимир Живков СНИМКА: Йордан Симеонов

Повдигнаха обвинения на зам.-министър Красимир Живков и братя Бобокови

Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, предаде БГНЕС. Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци. Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция

Джок Полфийман

МВР започна съгласувателни процедури за експулсирането на Полфрийман

МВР започна съгласувателни процедури за отмяната на забраната на Джок Полфрийман да напуска България. Австралиецът бе предсрочно освободен през септември м.г., след като прекара 13 години в затвора за убийството на студента Андрей Монов. На 25 септември тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска ВКС да възобнови делото за предсрочно условно

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber