Херо Мустафа: Мерките в България срещу коронавируса са ефективни

https://www.24chasa.bg/novini/article/8379034 Херо Мустафа: Мерките в България срещу коронавируса са ефективни Херо Мустафа: Мерките в България срещу коронавируса са ефективни www.24chasa.bg
Херо Мустафа: Мерките в България срещу коронавируса са ефективни

"Тази ситуация е безпрецедентна и трудна за всички, това е глобално предизвикателство. Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство. Вашата сигурност е приоритет номер 1 за нас, да препазим американците в България. Моят екип е в постоянен контакт с българските власти", това заяви посланичката на САЩ Херо Мустафа по време на виртуална среща във фейсбук с американските граждани в България. Тя добави, че вярва, че българското правителство приема това предизвикателтво сериозно.
"Знам, че тези извъредни мерки, които са взети са трудни ..., но те са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави", каза Херо Мустафа. Тя отбеляза, че снабдяването със необходими стоки като храна, вода и лекарства, е достъпно. Посланичката каза още, че пътуванията са ограничени, но все още има полети в София.
"Ако всички работим заедно ще преминем през това", смята Херо Мустафа. Дипломатката каза, че българската здравна система се справя добре с коронавируса засега и предприетите мерки са ефективини.
"В много добра ситуация сме сравнение с много страни по-света. Искам да благодаря на хората в България, които са на първа линия в борбата - полицаи, лекари и сестри. Те са герои!", каза Херо Мустафа. Посланичката добави, че е впечатлена от здравните лидери в страната като - генерал Мутафчийски.

Посланичката говори и за американците в България и обяви, че не се знае за какъв период от време ще останат ограниченията за пътуванията, и хората, които останат у нас не е ясно за какъв период от време ще е това. Тя препоръча ако някой има желание да се върне в САЩ да го направи сега, докато има пътнически полети.

Херо Мустафа призова да се спазват правилата за социална дистанция препоръчани от българските власти. Също така посланичката даде съвет да се мият ръцете, ако сме докоснали нещо, което може да е пипано от някой друг. Дипломатката призова още за здравословен начин на живот. 

На въпрос дали ако американец се зарази в България ще може да лети до САЩ за лечение, посланичката обяви, че най-вероятно няма да може.
"Не трябва да разчитате на това", каза Херо Мустафа. Тя добави, че при пътуване със самолет заразата може да се предаде и на други пътници.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

В Костенец протестират срещу разбитата пътна връзка на града с „Тракия“

В Костенец протестират срещу разбитата пътна връзка на града с „Тракия“

Доц. Михаил Околийски, СЗО: Ваксиналното покритие при учителите е 30%

Доц. Михаил Околийски, СЗО: Ваксиналното покритие при учителите е 30%

Николай Денков

До 10 дни малките ученици могат да бъдат върнати в клас

Суданският министър-председател Абдала Хамдок СНИМКА: Ройтерс

Военен преврат в Судан - арестуваха премиера

Милен Митев

Вял интерес за шеф на БНР, едва трима искат високия пост

Рекорд - 79 312 българи заразени с ковид в момента, 6912 в болница

Рекорд - 79 312 българи заразени с ковид в момента, 6912 в болница

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber