7 начина да намалим битовите си сметки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8362518 7 начина да намалим битовите си сметки 7 начина да намалим битовите си сметки www.24chasa.bg
7 начина да намалим битовите си сметки

Енергоспестяващите уреди са една от възможностите и има различни опции за закупуването им

В момента голяма част от нас прекарват повече време вкъщи. Това неминуемо вдига някои от битовите ни сметки. Има обаче трикове, които ще ни помогнат да намалим трайно комуналните ни разходи, а това ще окаже благоприятно влияние и на околната среда. За улеснение ще ги разгледаме по сектори.

Как да пестим от разходите за отопление

Отоплението и охлаждането на дома са основен разход за всяко домакинство и първото, което ни идва на ум, когато става въпрос за рязане на разходи.

За начало можем да проверим уплътненията на прозорците и вратите. Има лесни и евтини варианти да ги подсилим при нужда. Често подценявано е уплътнението на хладилника и фризера, а това може допълнително да утежни сметките ни.

След това трябва да обърнем внимание на вентилационните канали. Всеки абсорбатор, климатик и други има такива канали и трябва да бъдат добре уплътнени, ако не искаме излишно хабене на енергия.

Не на последно място - спирайте отоплението или охлаждането, ако не седите дълго време в дадено помещение. Друг вариант е да зададете постоянна температура, която да не променяте. 

Освен пестенето на самата енергия можем да спестим и време при заплащането ѝ. Например с Булбанк Мобайл можем лесно и бързо да платим битовите си сметки. За целта от менюто Битови сметки избираме доставчик и плащаме без опашки, без да се налага да излизаме от вкъщи. Освен това можем да получаваме безплатно известие при всяка нова фактура.

Допълнително предимство е, че активацията на Булбанк Мобайл става изцяло дистанциионно, без да се налага посещение във филиал на банката. Просто трябва да минете през три лесни стъпки:

1. Свалете и инсталирайте на телефона си приложението Булбанк Мобайл от вашия app store.

2. Влезте в приложението и изберете опцията „Стани клиент“.

3. Попълнете кратката форма, която ще ви се визуализира, и възможно най-бързо с вас ще се свърже оператор от Центъра за контакт с клиенти, за да финализирате активацията.

Можете също така да позвъните директно на 15 333 от вашия мобилен телефон, за да получите нужното съдействие за активиране на услугата.

Как да оптимизираме израходването на вода

Топлата вода е вторият най-голям разход, когато става въпрос за комунални услуги. Макар добрата лична хигиенна да е от особена важност, има вариант да помислим за намаляването на употребата ѝ.

Ако ограничим времето под душа например с 2 минути, това ще намали с до 38 литра месечното количество на използваната вода.

Освен това е добре да имаме ефективен душ накрайник. На пръв поглед това изглежда нетипичен съвет, но според Департамента по енергетика на САЩ ефективните душ накрайници могат да намалят използваното количество вода с до 10 220 литра годишно.

Добре е също да предпочитаме енергоспестяващи програми за пране, за съдомиялната машина и за бойлерите.

Друг полезен съвет е да избираме енергоспестяващи уреди. Възможно е да са по-скъпи, но винаги има опция да ги вземем на изплащане, без да се налага да напускаме дома си.

Удобен и лесен вариант е стоковият кредит от УниКредит Кънсюмър Файненсинг, с изцяло онлайн процес по кандидатстване и усвояване на кредита. Освен това този процес е в полза на природата, защото пести отрязването на 24 дървета годишно.

Каквито и решения да сте избрали за вашия дом, не забравяйте да избирате практични и лесни решения и за финансите си.

Статията е спонсорирана от ФинКултура: образователната инициатива на УниКредит Булбанк за повишаване на финансовата култура. Ние вярваме, че колкото повече хората се информират и научават как да управляват парите си, толкова по-предприемчиви, уверени и успешни ще са те. Физическата култура е за здраве, ФинКултурaта – за здрави финанси. #socialimpactbanking #заважнитенеща

Още материали от ФинКултура

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от ФинкултураФинкултура

6 съвета как да закърпите бюджета след Великден

6 съвета как да закърпите бюджета след Великден

Доброто планиране и доброто изпълнение на семейните разходи са ключът към здрави финанси Макар този Великден да беше по-различен - без големи семейни и приятелски събирания, това не попречи да изхарчим немалка сума пари за празника. Точно по тази причина сме подготвили 6 съвета как да се справяте по-добре със съдържанието на портфейла

5 начина да научите тийнейджърите да спестяват

5 начина да научите тийнейджърите да спестяват

Банкови продукти улесняват и стимулират решенията по все по-актуалната тема В периоди на по-ограничен бюджет логично мислите за намаляване на разходите. Опитвате да харчите само за необходимото и да планирате разходите си напред във времето. В момент, когато дори излизанията навън са ограничени, очаквате

6 полезни съвета за безопасно онлайн пазаруване

6 полезни съвета за безопасно онлайн пазаруване

Приложения за мобилно банкиране ви дават допълнителни удобства и защита Пазаруването онлайн нито е нещо ново, нито е нещо сложно. Разбира се, за всичко си има първи път и ако тепърва навлизате в дебрите на онлайн шопинга, вероятно имате нужда от малко насоки. За начало трябва да знаете, че при онлайн пазаруването има няколко неща

7 начина да намалим битовите си сметки

7 начина да намалим битовите си сметки

Енергоспестяващите уреди са една от възможностите и има различни опции за закупуването им В момента голяма част от нас прекарват повече време вкъщи. Това неминуемо вдига някои от битовите ни сметки. Има обаче трикове, които ще ни помогнат да намалим трайно комуналните ни разходи, а това ще окаже благоприятно влияние и на околната среда

6 финансови навика, които помагат да увеличите спестяванията си

6 финансови навика, които помагат да увеличите спестяванията си

Идеята не е да се превърнете в скъперник , а да отделяте пари сега, за да получите повече в бъдеще В началото на всеки месец имате добро намерение - да започнете да спестявате. Но към края на месеца решавате да го отложите. Ако намирате себе си в описаната ситуация, значи се затруднявате „да заделяте средства“

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от ФинкултураФинкултура

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber