Удължени ли са решенията за ТЕЛК?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8358352 Удължени ли са решенията за ТЕЛК? Удължени ли са решенията за ТЕЛК? www.24chasa.bg
Удължени ли са решенията за ТЕЛК?

Имате въпроси във връзка с мерките срещу коронавируса?

Ще ги зададем на институциите.

Имате сигнали за нарушение на карантината?

Изпращайте ни ги на електронен адрес onlinevgb@gmail.com или на тел. 02 942 2680 в делничен ден от 10 до 18 часа

В края на март ми предстои явяване пред ТЕЛК за преосвидетелстване. Не може ли да се удължи срокът на действията на решенията, така както на протоколите за лекарства?

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредното положение – 13 април до момента, продължават действието си до два месеца след отмяната на извънредното положение. Това е записано в обнародвания Закон за извънредното положение.

Освен това до изтичане на извънредното положение териториалните експертни лекарски комисии ще могат да взимат решения за освидетелстване и преосвидетелстване само по документи, без преглед на място, обясниха от здравното министерство.

Оттам са изпратили указание до всички ТЕЛК да работят по този начин, когато това е приложимо. В случаите, в които болният трябва да изпрати допълнителни изследвания и консултации и това е неизбежно обаче, комисиите трябва да уведомят съответните лица писмено, с известия за доставка на писмото.

Тези мерки се предприемат за улеснение на пациентите и лекарите. Успоредно с това ще се избегне и струпването на много хора на едно място в условията на разпространението на коронавирусната инфекция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Въпроси и отговори за COVID-19

Петър Марков. Снимка Би Ти Ви

Д-р Петър Марков: Английският щам е по-смъртоносен

Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

Ники Кънчев събира пари за сираците на Ковид лекарите

COVID ваксина Снимка: Пиксабей

Истини и лъжи за COVID-19 и ваксината

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber