Кризисния щаб в Банско: Не разпространявайте неверни данни, има хляб, храна и подслон

https://www.24chasa.bg/novini/article/8324421 Кризисния щаб в Банско: Не разпространявайте неверни данни, има хляб, храна и подслон Кризисния щаб в Банско: Не разпространявайте неверни данни, има хляб, храна и подслон www.24chasa.bg
Кризисния щаб в Банско: Не разпространявайте неверни данни, има хляб, храна и подслон

Общинският кризисен щаб в Банско излезе с призив да не се разпространяват неверни данни за обстановката в града, защото при въведеното извънредно положение и разпространяването на невярна информация е състав по Наказателния кодекс.

Кметът Иван Кадев е категоричен, че не отговаря на истината информацията, че в града не е имало хляб. Само за няколко часа сутринта в сряда е била забавена доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време е имало пакетиран хляб.

"Не отговаря на истината, че две денонощия без подслон са стотици българи, които са освободени от работа, заради поставянето на Банско под карантина. За всички хора, независимо дали са туристи или работници, дали са български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода", се казва в специалното съобщение на щаба.

От там допълват, че всички хора, които не са с постоянен адрес в града, но са били в Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия.

Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.

"Не отговаря на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският кризисен щаб, чрез служба "Общински ред и сигурност", и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на МЗ.  В Банско няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства. Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред - със заявка и получаване на следващия ден", се казва в изявлението..

В Банско няма случаи, в които компетентните органи да не са реагирали и решили проблема. Непрекъснато възникват различни ситуации, постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Еленко Божков. Кадър Нова нюз

Еленко Божков: Мораториумът е неудачна крачка

снимка facebook/Violina Kodeva

Ето коя е булката от церемонията на Радев

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

"168 часа": Българин влезе в легендарния спецотряд SWAT

Доц. Ангел Кунчев. Кадър Нова тв

Ситуацията с COVID-19 щяла да се нормализира след края на февруари

„Пирогов” Снимка Архив

В "Пирогов" спешно се нуждаят от кръв

снимка pixabay

Хванаха четвърт тон метамфетамини в Истанбул

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber