Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8203089 Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки www.24chasa.bg
Бившият милиционер твърди, че владее левитация.

Владимир Овсянников регистрирал в Кърджали своя фирма, обявил и банкова сметка - така преживявал тук през летните месеци

“Няма да допусна археологически обект да бъде приватизиран от някого, който съсипва работата на археолози и историци. Ще сезирам Министерството на културата и инспектората и ще поискам комисия да установи какви са щетите по пещерата Утроба.”

Това заяви археологът проф. Николай Овчаров, който е проучвал древния тракийски храм край кърджалийското село Ненково. През последните няколко лета там се е самонастанил руснакът Владимир Овсянников, който с гордост признава, че е бивш милиционер.

48-годишният

чужденец се

представя за

“пазител на

древни традиции,

наследник и носител на културата на жреца на древна Тракия”. Твърди, че е обучаван в тибетски манастир и владее левитация (тялото преодолява гравитацията чрез концентрация и сила на мисълта - б.а.).

Бившият милиционер, облечен в оранжеви или бели дрехи, извършва серия от ритуали, обучения в древни практики, предлага амулети и талисмани, заредени с енергия от древния храм. Всичко това, разбира се, срещу заплащане. В профила си във фейсбук Владимир определя цените на услугите си.

“Настаняване в хотел в близост до мястото на практиката - 10-15 евро на ден на човек. Участие в обучението - 150 евро на човек за целия период на обучение”, гласи един от постовете на Овсянников. Той обещава, че обученията ще помогнат да се подготвят специалисти с изключителни способности. Фокусът е върху развитието на извънредни психологически умения, свързани с интуитивната мозъчна активност, телепатичните техники и техниките на психологическо въздействие върху масите - масова хипноза.

Като екстра пазителят на древните традиции обещава, че в края на обучението всеки участник получава

медальон,

зареден с

индукция на

електромагнитното

поле на пещерата

Според запознати с дейностите на руснака имало и оферта за млади жени, които могат да заченат непорочно в пещерата под негово наставление. Условието било да са млади - до 28 г., да са вегетарианки и да не са семейни. Трябвало да са свободни и да се отдадат поне 6 месеца на практиките на пазителя.

От постовете на Овсянников става ясно, че приема заплащане и дарения на банковата си сметка, които щели да бъдат използвани за откриване на Център за развитие и обучение на тракийски практики “Тракийски дух”, а всеки дарител щял да се превърне в участник в новите и интересни неща в историята на съвременна България.

Т.нар. център “Тракийски дух” всъщност е едноименното търговско дружество с ограничена отговорност, регистрирано през 2014 г. в Кърджали. Справка в търговския регистър сочи, че капиталът на фирмата е 200 лева, а неин управител е руският гражданин Владимир Овсянников. Седалището на “Тракийски дух” ООД е в кърджалийския кв. “Възрожденци”, а

на посочения

адрес са

регистрирани

още 17 фирми

Със сигурност дружеството е на печалба, защото управителят му прекарва месеци в България.

Бившият милиционер попада в пещерата Утроба през 2012 г., когато за първи път пристига в Кърджали и започва да обикаля обекти на културно-историческия туризъм в района. Избира древния тракийки храм край Ненково не случайно - пещерата Утроба е труднодостъпна, до нея се стига по 25-километров тесен път, а разстоянието се пътува почти час с автомобил. От асфалтовия път до самия обект има поне 2 часа катерене пеша по кози пътеки.  

Пещерата представлява 22-метров отвор в скалите, който е допълнително оформен от древните траки. Проучванията на археолози и астрономи доказват, че

в дните на

равноденствие

слънчевите лъчи

проникват под

формата на

фалос

във вътрешността на пещерата и стигат до дъното ѝ, което според древните представлявало оплождането на Земята майка от Слънцето.

Според хипотезата на археолозите в храма е живеел жрец, който в определени дни е пророкувал бъдещето. Това е ставало в средата на пещерата, където има изсичане във формата на купол. Жрецът заставал под него и говорел с равен глас. Благодарение на акустиката, създавана от купола, равният звук можел да бъде чут на километри от храма.

“Руснакът ли? Беше тук в края на декември, а после си замина за Русия. Ще се появи пак напролет, когато времето се стопли. Сега горе в планината е студено, а и няма много туристи”, казва Ергюн Мехмед, кметски наместник на село Ненково. То е най-близкото място до древния тракийски храм.

Очаква се бившият милиционер да се завърне в района около 22 март, когато настъпва пролетта. С равноденствието за пазителя на древните традиции настъпва и активният сезон за печалба.

“Лятото е в пещерата всеки ден. Виждам колата му всеки ден, като минавам по пътя. Тя е среден клас с руски регистрационни номера”, твърди Ергюн Мехмед. Според него руснакът не живее в пещерата, а има наета квартира в Кърджали и пътува всеки ден. Често до древния храм идвали организирани групи, включително и от Русия. Освен на печалба от поклонници бившият милиционер разчита на средства и от останалите туристи.

“Лично аз проблеми с Овсянников не съм имал, но той знае, че съм екскурзовод. Много туристи обаче ми се оплакват от него, включително и че не ги е допускал до пещерата с мотив, че духовете се бунтували”, твърди Георги Кючуков. Той е ставал свидетел на ритуалите, извършвани от бившия милиционер. Най-често били свързани с пречистване. Руснакът не определял точна цена за работата си, а оставял туристите да преценят какво дарение да му оставят.

“Изживява се

като тибетски

монах, но

всъщност

върти търговия

Продава амулети и други сувенири”, твърди екскурзоводът.

В община Кърджали също са постъпвали сигнали за руснака.

“Наши служители извършиха проверка и установиха, че сигналите са верни”, заяви зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя допълни, че няма как да се осъществява постоянен контрол на туристическия обект, който е трудно достъпен. Община Кърджали е сигнализирала полицията. Миналото лято на Владимир Овсянников е направен предупредителен протокол да не притеснява туристите.

Това явно е принудило пазителят на древните практики да свие дейността си. Според екскурзоводи през изминалото лято присъствието на шамана е било трудно забележимо. Близки на руснака твърдят, че за последното му заминаване в края на миналата година взел пари назаем, за да се прибере до Русия.

От пост в профила на Овсянников става ясно, че преди да се прибере в родината си, е пътувал до Гърция.

“На 26 декември пазителят на древните традиции

провежда уроци

в Гърция,

чистият морски

въздух помага

да се утвърдят резултатите от практиките в пещерата Утроба”, гласи постът, който е придружен от снимки, правени в района на градчето Порто Лагос.

Времето ще покаже дали бившият руски милиционер ще се върне край древния тракийски храм, или ще заложи на туристите в Северна Гърция.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Пускат Елена Динева от ареста с мярка "подписка" СНИМКА: Архив

Жената на Божков - Елена Динева, излиза на свобода

Пускат Елена Динева от ареста с мярка "подписка", научи БНТ. Според техни източници, наблюдаващият делото прокурор е изменил мярката и за неотклонение тъй като на 27 октомври изтичат осемте месеца от задържането й. На 6.10 Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката на съпругата на Васил Божков на гаранция от 1 млн. лв

Бизнесменът Васил Божков СНИМКА: Архив

Борил Соколов: Божков няма да има управленска длъжност в "Българско лято"

„Васил Божков няма да има управленска или каквато и да е длъжност в „Българско лято“. Юридически партията няма да е свързана с лицето Васил Божков“. Това обясни Борил Соколов, който е част от политическия проект, цитиран от БНР. По думите му идеята на проекта, който има амбицията да се превърне в партия, е да се даде публичност на хора

Проф. Борис Велчев

КС ще каже до декември за комисията за Конституцията

Конституционният съд със сигурност ще спази срока и до началото на декември ще се произнесе по искането на президента Румен Радев срещу създаване на временната парламентарна комисия за проекта за нова конституция, каза във Велико Търново председателят на съда проф. Борис Велчев. Делото беше допуснато по същество и вече са изпратени писма за

Семейните месечни детски добавки без доходен тест само догодина

Семейните месечни детски добавки без доходен тест само догодина

Правителството предвижда семействата да получават месечни детски добавки без доходен тест само за периода от 1 януари до 31 декември 2021 г. Това става ясно от публикувания проект на бюджета за догодина, съобщи БНР. В момента критерият за получаване на детските добавки е доходът на член от семейството да не е по-висок от 500 лева

Тестовете, при които се взема секрет от носа и гърлото, дават по-сигурни резултати.

Опашки се извиха пред столичните лаборатории за тестване за COVID-19

Опашки се извиха пред столични лаборатории от желаещи да се изследват за коронавирус. От лабораториите отчитат, че все по-рядко хора се тестват профилактично, а повечето са били в контакт със заразен или имат симптоми, съобщава Би Ти Ви. За да не поемаме излишен риск, личните лекари съветват – тествайте се само при необходимост и при следните

СНИМКА: МВнР

Захариева потвърди подкрепата на България за страните от Западните Балкани

Съвместното председателство на България и Република Северна Македония на Берлинския процес за Западните Балкани бе основна тема на разговора между вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество (СРС) Майлинда Брегу. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

СНИМКА: Pixabay

Адвокат на Васил Божков излезе от ареста заради заболяване

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) пусна от ареста адвокат Славчо Марков заради заболяване, което не позволява да остане с най-тежката мярка за неотклонение, предаде lex.bg. Марков беше арестуван в началото на юли и обвинен, че е бил част от престъпна група за принуда, изнасилвания и убийства

НИКОЛАЙ РУСЕВ

И командирът на "Граф Игнатиево" с COVID, докаран е с линейка във ВМА

Вероятно се е заразил на коктейла за празника на ВВС, където празнува президентът Командирът на "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус, казаха неофициално от базата за "24 часа". Летецът е съпруг на журналистката от Би Ти Ви Габриела Наплатанова. Ген

Валентин Вълчев

Пребили във Варна общински лидер на БСП

Лидерът на общинската организация на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев е бил брутално пребит във Варна преди три дни. Побоят е извършен пред офиса на областната организация на партията в морския град, съобщава варненският сайт Петел.. "На 20.10.2020 г. около 19:00 часа на ул. „Братя Миладинови“ до офиса на Областен съвет на БСП във Варна бе

Арест за бивш затворник, опитал да внесе дрога зад решетките, скрита в банан

Арест за бивш затворник, опитал да внесе дрога зад решетките, скрита в банан

Пенсионер остава в ареста за наркотици, след като Окръжен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" за Янчо К., 68-годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане, с цел разпространение на наркотични вещества в затвора в гр. Бобов дол, в условията на опасен рецидив

Снимка прокуратура на Република България

Гешев връчи отличие на прокурор от ВКП

Обвинител номер едно поздрави Радосвет Андреев за прецизната му работа Главният прокурор Иван Гешев връчи отличие „Почетен знак на Прокуратура на Република България“ на Радосвет Андреев - прокурор в отдел „Международен“ към Върховна касационна прокуратура (ВКП), съобщиха от прокуратурата на сайта си

Емил Димитров

Министър Димитров: Проблемни са язовирите "Ястребино", "Тича" и "Камчия"

Проблемни са три язовира - "Ястребино", "Тича" и "Камчия". Всички останали са в добро състояние. Това стана ясно от отговор на министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламентарния контрол. Наложени са ограничения от началото на годината на яз. "Камчия", Министерски съвет е взел решение два язовира да бъдат сложени към

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber