Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8203089 Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки www.24chasa.bg
Бившият милиционер твърди, че владее левитация.

Владимир Овсянников регистрирал в Кърджали своя фирма, обявил и банкова сметка - така преживявал тук през летните месеци

“Няма да допусна археологически обект да бъде приватизиран от някого, който съсипва работата на археолози и историци. Ще сезирам Министерството на културата и инспектората и ще поискам комисия да установи какви са щетите по пещерата Утроба.”

Това заяви археологът проф. Николай Овчаров, който е проучвал древния тракийски храм край кърджалийското село Ненково. През последните няколко лета там се е самонастанил руснакът Владимир Овсянников, който с гордост признава, че е бивш милиционер.

48-годишният

чужденец се

представя за

“пазител на

древни традиции,

наследник и носител на културата на жреца на древна Тракия”. Твърди, че е обучаван в тибетски манастир и владее левитация (тялото преодолява гравитацията чрез концентрация и сила на мисълта - б.а.).

Бившият милиционер, облечен в оранжеви или бели дрехи, извършва серия от ритуали, обучения в древни практики, предлага амулети и талисмани, заредени с енергия от древния храм. Всичко това, разбира се, срещу заплащане. В профила си във фейсбук Владимир определя цените на услугите си.

“Настаняване в хотел в близост до мястото на практиката - 10-15 евро на ден на човек. Участие в обучението - 150 евро на човек за целия период на обучение”, гласи един от постовете на Овсянников. Той обещава, че обученията ще помогнат да се подготвят специалисти с изключителни способности. Фокусът е върху развитието на извънредни психологически умения, свързани с интуитивната мозъчна активност, телепатичните техники и техниките на психологическо въздействие върху масите - масова хипноза.

Като екстра пазителят на древните традиции обещава, че в края на обучението всеки участник получава

медальон,

зареден с

индукция на

електромагнитното

поле на пещерата

Според запознати с дейностите на руснака имало и оферта за млади жени, които могат да заченат непорочно в пещерата под негово наставление. Условието било да са млади - до 28 г., да са вегетарианки и да не са семейни. Трябвало да са свободни и да се отдадат поне 6 месеца на практиките на пазителя.

От постовете на Овсянников става ясно, че приема заплащане и дарения на банковата си сметка, които щели да бъдат използвани за откриване на Център за развитие и обучение на тракийски практики “Тракийски дух”, а всеки дарител щял да се превърне в участник в новите и интересни неща в историята на съвременна България.

Т.нар. център “Тракийски дух” всъщност е едноименното търговско дружество с ограничена отговорност, регистрирано през 2014 г. в Кърджали. Справка в търговския регистър сочи, че капиталът на фирмата е 200 лева, а неин управител е руският гражданин Владимир Овсянников. Седалището на “Тракийски дух” ООД е в кърджалийския кв. “Възрожденци”, а

на посочения

адрес са

регистрирани

още 17 фирми

Със сигурност дружеството е на печалба, защото управителят му прекарва месеци в България.

Бившият милиционер попада в пещерата Утроба през 2012 г., когато за първи път пристига в Кърджали и започва да обикаля обекти на културно-историческия туризъм в района. Избира древния тракийки храм край Ненково не случайно - пещерата Утроба е труднодостъпна, до нея се стига по 25-километров тесен път, а разстоянието се пътува почти час с автомобил. От асфалтовия път до самия обект има поне 2 часа катерене пеша по кози пътеки.  

Пещерата представлява 22-метров отвор в скалите, който е допълнително оформен от древните траки. Проучванията на археолози и астрономи доказват, че

в дните на

равноденствие

слънчевите лъчи

проникват под

формата на

фалос

във вътрешността на пещерата и стигат до дъното ѝ, което според древните представлявало оплождането на Земята майка от Слънцето.

Според хипотезата на археолозите в храма е живеел жрец, който в определени дни е пророкувал бъдещето. Това е ставало в средата на пещерата, където има изсичане във формата на купол. Жрецът заставал под него и говорел с равен глас. Благодарение на акустиката, създавана от купола, равният звук можел да бъде чут на километри от храма.

“Руснакът ли? Беше тук в края на декември, а после си замина за Русия. Ще се появи пак напролет, когато времето се стопли. Сега горе в планината е студено, а и няма много туристи”, казва Ергюн Мехмед, кметски наместник на село Ненково. То е най-близкото място до древния тракийски храм.

Очаква се бившият милиционер да се завърне в района около 22 март, когато настъпва пролетта. С равноденствието за пазителя на древните традиции настъпва и активният сезон за печалба.

“Лятото е в пещерата всеки ден. Виждам колата му всеки ден, като минавам по пътя. Тя е среден клас с руски регистрационни номера”, твърди Ергюн Мехмед. Според него руснакът не живее в пещерата, а има наета квартира в Кърджали и пътува всеки ден. Често до древния храм идвали организирани групи, включително и от Русия. Освен на печалба от поклонници бившият милиционер разчита на средства и от останалите туристи.

“Лично аз проблеми с Овсянников не съм имал, но той знае, че съм екскурзовод. Много туристи обаче ми се оплакват от него, включително и че не ги е допускал до пещерата с мотив, че духовете се бунтували”, твърди Георги Кючуков. Той е ставал свидетел на ритуалите, извършвани от бившия милиционер. Най-често били свързани с пречистване. Руснакът не определял точна цена за работата си, а оставял туристите да преценят какво дарение да му оставят.

“Изживява се

като тибетски

монах, но

всъщност

върти търговия

Продава амулети и други сувенири”, твърди екскурзоводът.

В община Кърджали също са постъпвали сигнали за руснака.

“Наши служители извършиха проверка и установиха, че сигналите са верни”, заяви зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя допълни, че няма как да се осъществява постоянен контрол на туристическия обект, който е трудно достъпен. Община Кърджали е сигнализирала полицията. Миналото лято на Владимир Овсянников е направен предупредителен протокол да не притеснява туристите.

Това явно е принудило пазителят на древните практики да свие дейността си. Според екскурзоводи през изминалото лято присъствието на шамана е било трудно забележимо. Близки на руснака твърдят, че за последното му заминаване в края на миналата година взел пари назаем, за да се прибере до Русия.

От пост в профила на Овсянников става ясно, че преди да се прибере в родината си, е пътувал до Гърция.

“На 26 декември пазителят на древните традиции

провежда уроци

в Гърция,

чистият морски

въздух помага

да се утвърдят резултатите от практиките в пещерата Утроба”, гласи постът, който е придружен от снимки, правени в района на градчето Порто Лагос.

Времето ще покаже дали бившият руски милиционер ще се върне край древния тракийски храм, или ще заложи на туристите в Северна Гърция.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

До 1,5 млн. лева депутатски заплати щяха да помогнат в 28 областни болници

До 1,5 млн. лева депутатски заплати щяха да помогнат в 28 областни болници

Сумата сега ще влезе в здравното министерство за битката срещу коронавируса. А по-честно беше да са за медици и техника на първата линия във всеки избирателен район, пратил партийци в парламента - да получи част от техните възнаграждения Да вземат заплати и да даряват от тях, или парите да отидат направо за борба срещу заразата

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова КАДЪР: БНТ

Проф. Стоименова: Небходими са аргументи в дебата за генеричната замяна

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова заяви, че е необходимо приемането на генеричната замяна като възможност за недопускане на дефицит на лекарствени средства в условията на извънредно положение, предаде БНТ. С това тя изрази позицията на колегите си фармацевти във връзка с отхвърленото от депутатите тяхно

ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА

Десислава Атанасова към Румен Радев: Можеш да нареждаш само на "Любов-60"

Президентът сбъркал цитата от Гьоте Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова много се разгневи на президента Радев след днешните му словоизлияния пред "Пирогов". ВирОсолог, "бегом, кръгом и ходом марш", можеш да нареждаш единствено на "Любов - 60", написа тя във фейсбук профила си. "Любов-60" е името на фирмата на президентската съпруга Десислава

Проф. Николай Овчаров Снимка: Архив

Проф. Овчаров: Китайска епидемия от 14 в. е сред причините за падането ни под османско иго

Китайска пандемия загробва България през втората половина на 14-и век. Мнението е на археолога проф. Николай Овчаров. Той цитира Улиям МакНийл, историк от университета в Чикаго, според когото източник на причинители на този мор била провинция Йънан в Китай, предаде БТА. По "пътя на коприната" епидемията достига Кафа - голяма крепост в Крим

Екатерина Захариева.

Захариева благодари на японския си колега за безвъзмездно дадения авиган

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева благодари в профила си във фейсбук на японския си колега Тошимицу Мотеги и на японското правителство за решението да се предостави безвъзмездно на България противогрипното лекарство авиган, известно още като фавипиравир. То ще бъде използвано за лечението на заболелите от коронавирус

Болницата в Силистра благодари за дарен апарат за изкуствено дишане Bellavista 1000

Болницата в Силистра благодари за дарен апарат за изкуствено дишане Bellavista 1000

Болницата в Силистра благодари за дарен апарат за изкуствено дишане. В позиция на д-р Даниела Костадинова, директор на МБАЛ Силистра се казва следното: "В Световния ден на здравето - 7 април и наш професионален празник, изказвам благодарност към нашия съгражданин г- н Явор Георгиев – син на нашия многоуважаван колега Д-р Стоян Петров Георгиев

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Снимка: ВМА

577 са случаите на COVID-19 у нас, 36-годишен мъж е починал в "Света Анна"

577 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Стара Загора, 1 в Пловдив и 1 в Кърджали. Лабораториите продължават да работят. 213 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия

Лекарите били от най-скъпо платените още в Древния Рим, поставяли хора в изолация

Лекарите били от най-скъпо платените още в Древния Рим, поставяли хора в изолация

Лекарите в Античността били едни от най-скъпо платените специалисти, а изолацията е била първата предприемана мярка при епидемии още от четвъртото столетие преди Христа, разказа за БТА археологът Калин Чакъров от Регионалния исторически музей във Велико Търново. Той припомни, че терминът "пандемия" произлиза от гръцките думи "пан" /цял/ и "демос"

Снимки: Велислав Николов

През обектива на "24 часа" в София: Слънчево по време на изолация (Галерия)

У нас няма пълна забрана за излизане от домовете като мярка срещу разпространението на коронавируса. Призивът е "стойте си у дома" и от обявяването на извънредното положение българинът дисциплинирано показа как може да се вслушва. Слънчевото време през последните дни примамва хората навън - разходките обаче остават поединично, с кучето

БАБХ ще проверява агнешкото и яйцата СНИМКА: Pixabay

Прокуратурата разпореди на БАБХ да проверява агнешкото и яйцата

Софийската градска прокуратура е разпоредила на БАБХ да извърши проверка на предлагани в търговската мрежа хранителни продукти, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Целта е "генерална превенция спрямо некоректни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на снабдяване в търговската мрежа"

Снимка: Архив

Първото класиране за прием в детските градини ще е на 15 май

Първото класиране за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи към училищата ще се извърши на 15 май. Това съобщава на страницата си във фейсбук Дирекция "Образование" на Столичната община във връзка с разпространението на COVID 19 на територията на страната и обявеното извънредно положение

От тази тръба се изливат мръсни води в реката.

Мандрата в с. Маноле замърси река Черна, грози я до 10 000 лева глоба

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив днес реагира незабавно и извърши проверка по сигнал от гражданин, че мандрата в с. Маноле, общ. Марица, зауства оцветени в бяло отпадъчни води в река Черна. Веднага беше сформиран екип от представители на инспекцията, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“  и Регионална лаборатория

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber