Александър Велев: Министерството на финансите разреши БНР да даде кола на СЕМ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8100855 Александър Велев: Министерството на финансите разреши БНР да даде кола на СЕМ Александър Велев: Министерството на финансите разреши БНР да даде кола на СЕМ www.24chasa.bg
Александър Велев по време на конкурса за генерален директор на БНР
Александър Велев по време на конкурса за генерален директор на БНР СНИМКА: Авторът

Комисията на Цацаров (КПКОНПИ) обяви, че търси конфликт на интереси при генерален директор на БНР (бивш): по сигнал, че като такъв е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ.

Този генерален директор е Александър Велев, съобщиха от СЕМ по време на заседанието си за избор на нов шеф на БНР. Бетина Жотева, член на съвета, обясни, че колата - старо пежо, е била предоставена на нея.

"Колата ми беше предоставена от тогавашния председател на СЕМ Мария Стоянова. Аз тъкмо бях дошла в съвета и ми дадоха този автомобил, който беше бракуван. Александър Велев я беше предоставил", каза Жотева.

"Колата е предоставена от БНР, но не е обслужвана от БНР, не е била на издръжка на радиото", обясни и юристката на Съвета за електронни медии Емилия Станева.

"Колата е отписана от активите на БНР и прехвърлена в активите на СЕМ с разрешение на Министерството на финансите", обясни пред "24 часа" Александър Велев. Той допълни: "Двете организации са на бюджетна издръжка и всичко е законно. На БНР не й трябваше този автомобил, който беше пред бракуване, а СЕМ имаха нужда. Това се случи 4 или 6 месеца, след като вече бях директор на радиото, и оттогава случаят непрекъснато е припомнян. Давал съм неколкократно обяснения, но няма нищо нередно, няма конфликт на интереси. Нормална практика е."

Велев обясни, че от БНР са предлагали и автомобили на МВР, но министерството не ги е взело, тъй като били доста стари.

На въпрос дали е получил подкрепа от СЕМ, Велев отговори: "Видя се, че не получавам подкрепата им", имайки предвид току-що приключилия конкурс за генерален директор на БНР, в който той участва, но не беше избран.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Земетресение във Велинградско

Земетресение във Велинградско

СНИМКА: Архив

Катастрофа затрудни пътя Гълъбово – Обручище, шофьорите да внимават

Бобо почина на 24 януари от лавина в Бъндеришките улеи.

"168 часа": Фрийрайдърът Бобо ден преди да загине: Щастлив съм! Имам всичко!

Веселин Денков и Ивайла Бакалова

Длъжник на Пифовете и Весо Брадата заплашван и след арестите им

По-сериозна подготовка на началните учители залага нова наредба.

2 пъти повече ще се учи за начален учител

Правилата за безопасен вот ще пишат здравните власти.

Агитацията разрешена като в театъра - с 50% публика (обзор)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber