Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8095024 Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР www.24chasa.bg
Митко Димитров по време на изслушването си пред СЕМ в конкурса за генерален директор на БНР
Митко Димитров по време на изслушването си пред СЕМ в конкурса за генерален директор на БНР

Стабилизиране на управлението и финансова дисциплина - това ще са най-важните приоритети в работата на д-р Митко Димитров, ако бъде избран за генерален директор на БНР. 

Причината е съществуването на 3 кризисни пласта в общественото радио - административен, управленски и кадрови, обясни той по време на изслушването си пред съвета за електронни медии. 

Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР

За да ги преодолее, той е убеден, че БНР трябва да продължи да е информационен лидер и всеки човек в страната да има осигурен достъп до програмите му.  Затова Димитров иска да осъвремени звученето на БНР, тъй като радиото произвежда български интелектуален продукт. 

"Радиото не трябва да е удобно социално убежище", каза Димитров пред СЕМ. Затова той лично ще участва в изготвянето на класификатор на длъжностите, за да няма ощетени служители с несправедливо заплащане.

За "Хоризон" предвижда нови тематични предавания в делничните дни за здравеопазване, образование и правосъдие, плурализъм във всички предавания, а не само в рамките на програмата, промяна в звуковата опаковка и увеличаване на българската музика. 

Гледайки "БНТ на 60", му хрумва идеята за предаване, с което се канят именити гласове от радиото, за да представят златния му фонд. 

"Христо Ботев" ще има предаване за хората в неравностойно положение, в което участват и представители на тези таргет групи. Възможно е "Христо Ботев" да се превърне в литературен център и да огранизира литературни салони, а не само да ги представя в ефира.  Музикалните състави на БНР трябва да се популяризират с повече концерти в страната. 

Общественото радио е приключило година с преходен остатък от 200 лв., каза Димитров и заяви своята готовност да създаде своя финансова дисциплина и да увелици собствените приходи на радиото. Според него субсидията на БНР трябва да е процент от БВП. 

Заложил е в концепцията си да осъвремени програмната схема, за да слушат радио и младите. Според изследвания повечето слушатели на БНР в момента са на възраст над 60 г. 

"Няма да обещая повече, отколкото бих изпълнил, и няма да направя по-малко от това, което съм обещал", завърши представянето си Димитров. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Земетресение във Велинградско

Земетресение във Велинградско

СНИМКА: Архив

Катастрофа затрудни пътя Гълъбово – Обручище, шофьорите да внимават

Бобо почина на 24 януари от лавина в Бъндеришките улеи.

"168 часа": Фрийрайдърът Бобо ден преди да загине: Щастлив съм! Имам всичко!

Веселин Денков и Ивайла Бакалова

Длъжник на Пифовете и Весо Брадата заплашван и след арестите им

По-сериозна подготовка на началните учители залага нова наредба.

2 пъти повече ще се учи за начален учител

Правилата за безопасен вот ще пишат здравните власти.

Агитацията разрешена като в театъра - с 50% публика (обзор)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber