Националната лотария: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент

https://www.24chasa.bg/novini/article/8084363 Националната лотария: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент Националната лотария: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент www.24chasa.bg
Националната лотария: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Това се казва в позиция на Националната лотария, изпратено до медиите. Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България, предупреждават оттам.
Според лотарията, отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци.
Изразената позиция е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ), завършва обръщението.

Позицията е по повод внесено от депутата Валери Симеонов от Обединени патриоти предложение за законова промяна, което предвижда лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, да се организират само и единствено от държавно предприятие “Български спортен тотализатор”. Новият законопроект предвижда още органите за управление на тотото да се назначават съвместно с министъра на младежта и спорта и този на финансите. В мотивите си вносителите се позовават и на законово уреденото правило, че от приходите за хазарта трябва да се заделя за спорт. В момента обаче такива пари в хазната влизали само от спортния тотализатор - 27% от печалбите му, не и от останалите хазартни оператори, посочват вносителите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

СНИМКА: pixabay

Българите „крепят” местата за настаняване в Добричка област

Чартърите до Бургас за лятото на 2021-повече от градските автобусни линии

Чартърите до Бургас за лятото на 2021-повече от градските автобусни линии

Таблица: НСИ

Заводските цени на храните вървят нагоре

БНБ СНИМКА: Архив

Виж колко пари за такси ни взимат банките

Снимка Архив

Стартира обществената поръчка за последните 16,5 км от АМ „Европа“

От април не пускат на преглед без платена  "Гражданската  отговорност" на колата

От април не пускат на преглед без платена "Гражданската отговорност" на колата

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber